· 

Enthousiaste Chantal van Prooijen maakt van CardioBoxing Brielle een succes!

De eerste telefonische gast in de Radio Sport op Voorne Putten uitzending van zaterdag 23 mei was Chantal van Prooijen. Chantal is eigenaar van CardioBoxing Brielle en reageerde laatst op onze oproep aan sporters of verenigingen om zich te melden indien wij hen nog niet op onze verenigings- en sportersoverzicht hadden staan. Want Sport op Voorne Putten is er voor alle sporters, verenigingen en hun fans! Marcel van den Nieuwendijk ging met Chantal in gesprek.

 

Hallo Chantal. Waarom had je je aangemeld?

Chantal: “Ik zag jullie Facebookberichten en ik vond het interessant mijn clubje daarin mee te nemen. Toern jullie de oproep plaatsten, heb ik met succes direct gereageerd en ben ik nu bij jullie in de uitzending. Waarvoor dank.”

 

Ben of was je zelf een actief sporter? 

Chantal: “Vanaf mijn 6e, 7e jaar heb ik aan judo gedaan. Daarna ben ik op mijn 8e karate gaan doen en vanaf mijn 12e jitsu fight. Ik heb altijd aan wedstrijden deelgenomen en ging helemaal op in de sport. Ik ben zelfs vanaf mijn 12e al les gaan geven. Ik ging alle dagen naar de sportschool en was op een gegeven moment de eerste vrouw in Nederland met de zwarte band, in zowel judo, karate en jiu jitsu, alle budo disciplines dus. Vanaf mijn 12e maakte ik deel uit van de Nederlandse karateselectie en ik heb tot mijn 21e aan nationale en internationale toernooien meegedaan. Ik heb Nederlandse en Internationale titels behaald. Ik heb tot slot ook nog in de ring gestaan voor thaiboksen.” Chantal vervolgt: “Ik heb lesgeven vanaf jongs af aan al leuk gevonden. Mijn trainer heeft de liefde voor het lesgeven aan mij overgedragen. Ik ben naar de CIOS Sportacademy Goes gegaan, heb lesgegeven op de sportschool, bij de politie en ben uiteindelijk een eigen clubje begonnen. Sporten was en is het mooiste wat er is! Ik heb van mijn passie, mijn beroep gemaakt. Leuker kan het niet worden! Ik vind het nu mooi andere mensen fysiek en mentaal te laten groeien.”

 

Wat is CardioBoxing?

Chantal: “Tijdens de lessen van CardioBoxing worden diverse elementen van het boksen en andere vechtsporten gecombineerd met fitness, om zo de algehele lichamelijke conditie te verbeteren.

Er worden bokstechnieken aangeleerd, je werkt flink aan je conditie en je wordt gemotiveerd door te zetten. In tegenstelling tot andere vormen van boksen gaat het bij ons niet om fysiek contact tussen concurrenten. CardioBoxen staat voor Fun, Conditie, Techniek, Afvallen en Kracht. CardioBoxing is voor iedereen! Voor zowel mannen als vrouwen. Voor zowel beginnende sporters als gevorderde sporters. Voor mensen die weinig ervaring hebben met boksen of andere vechtsporten, of juist heel veel.

We proberen, door de combinatie van boksen en fitness, onze lessen zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle sporters… met de nodige uitdaging natuurlijk! De enige harde eis die we stellen is dat je als lid veertien jaar of ouder bent. Het enige wat je nodig hebt voor CardioBoxing zijn bokshandschoenen. En heb je die niet zelf, dan kan je ze bij ons lenen. Trek verder sportkleren aan waar je goed in kunt bewegen. Ook raden we goede stevige sportschoenen aan.

 

Hoe is het lesgeven aan de eigen sportschool ontstaan?

Chantal: “Ik ben bij Sportschool Muilwijk in Dordrecht begonnen. Mijn man motiveerde mij iets voor mijzelf te beginnen. Hij overtuigde mij dat ik dat kon. Op het moment dat we aan kinderen wilden beginnen zijn we naar Brielle verhuisd. Ik ben Dordtenaar, maar mijn man komt uit Brielle en wilde de kinderen graag in die omgeving op laten groeien. Dat is een goede keuze geweest. Ik ben in Brielle helemaal op mijn plek; het is een mooi stadje.” Chantal vervolgt: “Mijn man is ook een actief sporter, heeft de afgelopen vijf jaar bij het korps mariniers gediend en is begin dit jaar met sportschool Lucie in Rotterdam (tegenover de fontein op het Weena) begonnen. Hij heeft 15 jaar bij het korps mariniers gediend. Ikzelf heb nu vier jaar mijn eigen Franchise sportschool in Brielle. Inmiddels bezoeken een tachtig sporters mijn lessen. Ik heb een heel trouwe groep die me ook in deze Covid-19 tijd niet in de steek laat. Ik ontvang alle steun. Dat heeft me diep geraakt.”

 

Hoe hebben jullie het opgepakt dat de sportschool gesloten is?

Chantal: “Ik heb challenges en trainingen op Instagram en Facebook geplaatst. Dat was een succes. Maar gelukkig ben ik nu sinds twee weken weer buiten aan het sporten en krijg van de leden terug dat ze dit toch wel veel prettiger vinden. Het is veel motiverender en gedisciplineerder onder begeleiding van de trainster de oefeningen te doen. Uiteraard trainen we volgens de huidige regels.

 

Waar en wanneer train jij?

Chantal: “Normaal gesproken trainen we op maandag, woensdag en donderdag in de gymzaal van het Maerlant College in Brielle. Telkens van 20.00 uur tot 21.00 uur.  Nu we buiten trainen, is dat van 19.00 uur tot 20.00 uur. Wil iemand zich aansluiten mail dan naar brielle@cardioboxing.nl! Je bent welkom wanneer het jou uitkomt! Op woensdagmiddag is er ook KidsCardioBoxing van 16.30 uur tot 17.30 uur. Voor alle informatie over de sportschool, bezoek de website.” https://www.cardioboxing.nl/brielle.php

 

Chantal, leuk dat je bij ons in de uitzending wilde komen. We wensen je nog veel succes met CardioBoxing Brielle en zien jouw berichten graag tegemoet.

Chantal: "Graag gedaan. Jullie ook bedankt voor de mogelijkheid over CardioBoxing te praten.”

Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com