· 

Jim Doornbosch zag voorbereiding op Iron Man wreed verstoord.

De 21 jarige triathleet Jim Doornbosch uit Hellevoetsluis was zaterdagmiddag 23 mei de derde gast in Radio Sport op Voorne Putten. Dit naar aanleiding van het feit dat de Covid-19-uitbraak zijn doel deel te nemen aan de Iron Man van Hawaii wreed verstoorde. De hele triathlon werd vorige week voorlopig uitgesteld naar 7 februari 2021.

 

Goede middag, Jim. Hoe gaat het met je?

Jim: “Het gaat goed. Het is rustig momenteel omdat ik deze week een rustweek heb ingepland. Ik was vanaf november na mijn wedstrijd in het Chinese Shanghai (20 oktober/2e plaats categorie 18-24 jaar/won daarmee ticket voor WK hele triathlon Hawaii) enthousiast aan het trainen voor de Iron Man op Hawaii, maar nu deze uitgesteld is heb ik na overleg met mijn trainer besloten een rustweek in te lassen.”

 

Hoe ziet jouw week er normaal gesproken uit?

Jim: “Ik heb dagelijks drie trainingen. Ik begin in de ochtend met een zwemtraining, rust dan wat totdat ik ’s middags aan de tweede training begin (lopen of fietsen). Ik sluit mijn dag af met een derde training.”

 

Nu gaat de Iron Man voorlopig niet door.

Jim: “Ik heb in overleg met mijn trainer besloten een mix te pakken van inspanning en rust. Ik doe elke dag drie trainingen met uitzondering van de zaterdag. Dan heb ik een rustdag. Deze week heb ik een rustweek ingepland. Zo’n rustmoment is belangrijk na een intensieve voorbereidingsperiode op de Iron Man van Hawaii. Ik heb er van genoten.”

 

Je kon de laatste maanden niet het zwembad in.

Jim: “Dat was inderdaad een probleem. Gelukkig had iemand een zwembad in de tuin waarvan ik gebruik mocht maken. Ik heb in dat bad van 12,5 meter getraind. Ik heb in totaal maar tien trainingen gemist. Ik was natuurlijk hartstikke blij met dat aanbod en voelde me als een koning in dat zwembad. Het was natuurlijk wel aanpassen. De eerste periode heb ik veel technieksetjes gedaan en de laatste tijd was ik met een elastiek aan het trainen. De elastiek aan een paal en mijn lijf vastgemaakt en zwemmen maar!”

 

Hoe nu verder?

Jim: “Ik heb vandaag contact gehad met de trainer. We gaan weer trainen in opbouw naar de uitgestelde Iron Man, vermoedelijk 7 februari 2021 in Hawaii. We beginnen met krachttraining en bouwen het dan uit. Grote kans dat er voorlopig nog geen wedstrijden zijn, maar indien mogelijk wil ik in het najaar deelnemen aan twee halve triathlons (september/oktober). Anders doe ik een stevige training van 180 km tijdrit op de fiets. Deze monstertrainingen heb ik nodig om mijzelf door de worsteling heen te helpen met voeding en drinken. Het mentale aspect trainen. Die trainingen zijn belangrijk in voorbereiding op een wedstrijd.”

 

Het afgelopen jaar was een succes. Met het ticket voor de WK Iron Man als beloning.

Jim: “Inderdaad. Het jaar 2019 was een succesvol jaar voor mij. De Covid-19 crisis gooit voor 2020 roet in het eten. Ook jammer dat de clinics die ik voor de Hellevoet Heroes zou geven nu niet doorgaan. Ik deal met mijn lege agenda. Gelukkig zijn de trainingen bij Lets Go Sport sinds twee weken hervat. Op maandag en donderdagavond geef ik hardlooptrainingen en op woensdag een power-bootcamp. Het geeft mij routine terug.”

 

Wat ga je morgen doen?

Jim: “Morgen stap ik op de fiets voor een mooi trainingsritje.”

 

Dank voor je medewerking en succes met de opbouw naar hopelijk de Iron Man van Hawaii in februari 2021. 

Jim: “Jullie ook bedankt en tot ziens!”


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com