· 

Martin Warren: altijd onderscheidend en straks nog sterker klaar voor de toekomst!

Als laatste, maar zeker niet de minste gast, hebben we zaterdag 23 mei in Radio Sport op Voorne Putten Martin Warren aan de telefoon. Martin is eigenaar van Warrens Sportinstituut aan de Martin Luther Kinglaan 7 in Hellevoetsluis. Hij had ruim 32 jaar geleden een droom. Vanuit zijn studie aan het CIOS en terwijl hij zelf nog actief sporter was, ging hij zich in 1987 aan de Oostdijk specialiseren in medische fitness en sportgerichte krachttraining. Fitness was geen doel op zich, maar een middel. En dat vormt nog steeds de basis van zijn vooruitstrevend fitnesscentrum aan de Martin Luther Kinglaan in Hellevoetsluis.

 

Jack Holten heeft de regie over het gesprek en heet Martin van harte welkom.

 

Wat heb je destijds met je droom willen bereiken, wat was je missie?

“Ik wilde onderscheidend bezig zijn. Met sport en bewegen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit én de gezondheid van het leven. In die tijd was er voornamelijk bodybuilding. Ik wilde met medische Fitness en sport specifieke krachttraining zorgen voor mensen met specifieke problemen”.

 

Bij jou heeft verantwoord sporten altijd op 1 gestaan en je hebt daarvoor contact en samenwerking gezocht met fysiotherapeuten, artsen en ziekenhuizen in de regio. Je bouwde actief aan een kwalitatief hoogwaardig fitnesscentrum dat nu is uitgegroeid tot HET multifunctionele fitnesscentrum in Hellevoetsluis?

“Ik ben in 1987 begonnen in een klein dijkpandje aan de Oostdijk in Hellevoetsluis. Als gezegd was  krachttraining eind jaren ’80 begin jaren ’90 core business. Ik wilde de expertise ook op een ander vlak uitoefenen en overlegde en trainde inderdaad met fysiotherapeuten en liet me informeren door artsen en werkte met hen samen. Zo konden de mensen bij ons trainen en werken aan conditie, maar ook waren er mensen die wilden revalideren. Je kan wel zeggen dat wij contact hebben gezocht en verbinding gemaakt met benoemde groepen en revalidatiecentra”  

 

“Dit is eigenlijk nog steeds onze basis. Vanuit het dijkpandje, met deze wortels, verder groeien, onderscheidend blijven en met de trends meedoen. Ik heb in 1998 een groot multifunctioneel sportcentrum, aan de Martin Luther Kinglaan, laten bouwen. Dit ontstond mede doordat het pand aan de Oostdijk werd onteigend. In 2008 hebben we er een gedeelte omheen gebouwd en een stuk bijgebouwd. We bleven maar groeien en moesten met de ontwikkelingen mee."

  

Vanuit de prachtige sport gedachte: de Wet van de verminderde meer opbrengst, is blijven vernieuwen en blijven veranderen zeer belangrijk. Martin zegt: “We proberen altijd het momentum te pakken, met elkaar proberen we steeds weer iets te ontdekken, iets te vinden. We zijn hier tot nu toe altijd in geslaagd”. 

Wie bedoel je met we, hoeveel medewerkers heb je nu in dienst en hoeveel vrijwilligers?

“Wij hebben geen vrijwilligers. We hebben maar liefst 28 medewerkers. Deze zijn verdeeld over de verschillende afdelingen. Omdat wij hygiëne zeer hoog in het vaandel hebben staan, hebben we drie facilitaire medewerkers, dit is een apart team. Verder hebben we mensen van het HALO en of CIOS als Fitness instructeurs, zij willen stage lopen en soms zijn ze afgestudeerd en sluiten dan bij ons team aan. Verder hebben we vakmensen bij ons werken die Yoga, Spinning en andere lessen geven”.

 

Nu is personal training iets van de laatste jaren, hebben jullie hier voorzieningen voor?

“Eigenlijk vind ik, dat we vanaf het prille begin al zeer persoonlijk zijn. Je bouwt een band op met de individuele sporter en ik vind dat je altijd betrokken moet zijn. Als je doelt op 1 op 1 training, dan is die mogelijkheid er ook inderdaad”.

 

Toen kwam de klap met de Corona Crisis!?

“Ik zal het nooit meer vergeten. Het was op een zondagavond in maart en we waren al weken bezig met het nemen van maatregelen. Omdat wij juist werken aan het immuunsysteem én aan de gezondheid van mensen, dacht ik dat wij juist wel open konden blijven. Hiermee bedoel ik onze branche. Wij worden in een risicogroep geschaard, bijvoorbeeld die van casino’s, sauna’s en sexclubs etc. We moeten dus helaas tot 1 september dicht blijven. In mijn ogen een onbegrijpelijke beslissing. Vooropgesteld moeten we de gezondheid van iedereen waarborgen en staat die natuurlijk op nummer één. Maar juist dat is waar wij aan werken. Aan die fysieke en mentale gesteldheid. Ook is er het belangrijke punt van sociale binding en de regelmatige samenkomst van een groep sportievelingen. Het was eerlijk gezegd, zakelijk gezien, een grote klap”.

 

Ik begrijp dat volkomen en het zal best nog lang duren, baart het je zorgen?

“We maken ons er inderdaad druk om. Maar gaan niet bij de pakken neerzitten. We willen onze klanten het vertrouwen geven, dat ze straks in een enorm veilige sportomgeving kunnen sporten. We hebben de afgelopen maanden natuurlijk niet stil gezeten. Zo hadden we de enorm populaire sportbibliotheek, verzonnen we thuistrainingen en ook hebben we online contact gehouden.

 

"Er is nu veel te doen over het feit of de zogenaamde Aerosolen gevaarlijk zijn of niet. Na het investeren in de lessen, bestickering en de routing, wordt er nu extra geïnvesteerd in een luchtzuivering systeem en de hieraan gekoppelde, gezonde lucht. We zijn hiermee opnieuw uniek en vooruitstrevend. Wij doen alles voor onze klanten. Wij willen er voor hun zijn en vanuit de hartverwarmende reacties die wij van hen krijgen, putten we energie en vertrouwen”. 

Wij hebben begrepen dat ook dochter Shaquille bij jullie komt werken?

“Dat klopt! Onze dochter is afgestudeerd aan de Sportacademie. Ze is nu gymdocente en komt hands on in het bedrijf werken. Ze zegt hiervoor een goede baan bij Feyenoord op. Wij vinden het geweldig om haar in het bedrijf te hebben. Op sociaal en communicatief vlak is het een absolute versterking. Shaquille komt er met hart en ziel in en zorgt voor een extra dimensie en een vat vol energie. We zijn straks extra sterk terug, het is een prachtig signaal van haar om haar ouders, juist nu, te gaan ondersteunen”.

 

Jack spreekt de hoop uit dat Warren’s Sportinstituut zo spoedig mogelijk en op verantwoorde wijze weer open kan en bedankt Martin hartelijk voor het fijne gesprek. 


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com