· 

Robbert de Vos vertelt enthousiast over zijn carrière en de Voetbal Academy Nissewaard.

In de radio uitzending van Sport op Voorne Putten sprak redacteur Marcel van den Nieuwendijk met Robbert de Vos, voormalig voetballer van vv Spijkenisse en momenteel profvoetballer bij FC Emmen. Robbert kwam deze week in het nieuws omdat hij samen met Tom de Boer (gaat spelen bij vv Nieuwenhoorn) & Sven Mijnans (speelt bij SPARTA) de Voetbal Academy Nissewaard heeft opgericht. Robbert, Tom en Sven organiseren na goed overleg met gemeente functionarissen en hun oude club VV Spijkenisse maandag 27 en dinsdag 28 juli 2020 een Tweedaags Voetbalkamp voor de kinderen van 5 tot en met 12 jaar in Nissewaard. Van 8.30 tot 16.00 uur is Sportpark Jaap Riedijk het decor voor allerlei clinics en trainingen van de mannen uit Spijkenisse. Ze hebben alle drie nog een enorm warm gevoel voor de VV Spijkenisse en wilden iets doen voor de jeugd uit Nissewaard. Zo is na goed overleg en behoorlijk wat voorbereiding, de website en de Facebookpagina opgericht. Voor tenues én menu’s is gezorgd.

Goede middag Robbert. Hoe gaat het?

Robbert: “Goed. En met u?”

 

Ook goed. Maar zeg alsjeblieft je. Robbert, je begon je voetbalcarriere bij vv Spijkenkisse. Ben je een geboren en getogen Spijkenissenaar?

Robbert: “Ja, ik ben geboren en getogen in Spijkenisse. Ik ben als 5 jarige met voetbal bij vv Spijkenisse begonnen. Ik heb de jeugd doorlopen tot de D1, heb vervolgens 7 jaar bij Feyenoord gevoetbald om vervolgens na drie jaar FC Groningen bij FC Emmen terecht te komen. Ik heb altijd in selecties gespeeld. Mijn ouders wonen nog steeds in Spijkenisse en zullen er zeker niet weg gaan. Ik ga als ik tijd heb nog terug naar Spijkenisse en zal de club dan altijd bezoeken.” Robbert vervolgt: “Eigenlijk stonden er elke week scouts aan de lijn. Toen Feyenoord kwam was de keuze gauw gemaakt. Ik heb het met beide handen aangepakt. Ik ben daardoor zelfs van school veranderd. Bij Feyenoord heb ik altijd in de hoogste elftallen gespeeld, zelfs nog in het Nederlands Elftal gespeeld. Vanaf de A1 ben ik naar het profvoetbal gegaan. Op een gegeven moment was Feyenoord niet zeker van de zaak, wilde door. Ik ben toen uit mijn comfortzone gestapt, wilde me door ontwikkelen en ben naar Groningen gegaan. Ik heb inmiddels veel stappen gemaakt in de keiharde voetbalwereld. Ben mentaal sterker geworden.”

 

Onder wie heb je zoal getraind?

Robbert: “Bij Feyenoord heb ik getraind onder Cor Adriaanse, Jeffrey Oost, Roy Makaay (O19), Gaston Taument en Jan Boskamp. Een mooi rijtje! Toen ik 18 jaar was wilde Erwin van Looij mij bij de selectie van FC Groningen hebben. Ik was pas 18 jaar en stond opeens op eigen benen. Al had ik vooroordelen over het hoge noorden, Groningen bleek een leuke stad met een mooie omgeving. Het viel me dus alleszins mee om daar te wonen. Erwin van der Looy zag het in mij zitten. Ik heb mooie jaren beleefd bij FC Groningen, maar zat op een gegeven moment op een dood spoor. Dick Lukkien plukte mij weg bij Groningen. Ik ben hem dankbaar daarvoor, want het loopt weer lekker bij FC Emmen. Ik heb nu twee jaar onder hem getraind. Mijn contract loopt af. We zijn bezig om het te verlengen.”

 

Emmen thuis: ongelooflijk!

Robbert: “Emmen thuis is inderdaad min of meer een garantie voor drie punten. De thuisbasis de Oude Meerdijk is een leuk stadion met een goede sfeer. Als we uit ook zo goed spelen, kunnen we in de top van de eredivisie mee.”

 

We stappen over naar Voetbal Academy Nissewaard. Vertel.

Robbert: “Een paar weken geleden is de idee ontstaan. Er werd niet gevoetbald in competitieverband en ik ben met twee jongens in gesprek gegaan: Tom de Boer & Sven Mijnans. Gespreksonderwerp: kunnen we er iets leuks van maken in deze competitievoetballoze tijd. Er is een Voetbal Academy Nissewaard uitgekomen.” Robbert vervolgt: “We hadden al eerder het plan opgepakt bij vv Spijkenisse een Voetbal Academy te beginnen. Die vereniging ging toen net over naar een kunstgrasveld en de idee ging op on hold. Daarna is het een tijd stil gebleven tot deze coronaperiode het idee weer opgepakt werd. Deze week is het na gesprekken met de voetbalclub en gemeente Nissewaard rond gekomen. De Voetbal Academy organiseert op 27 en 28 juli een voetbalkamp. In de ochtend techniektrainingen en in de middag helpen voetbalprofs met spelvormen. De tenues en menuutjes zijn geregeld. Het wordt voor de kinderen een volle dag waarop ze van huis weg zijn en plezier hebben. De tweedaagse is bedoeld voor de jeugd in Nissewaard! Maar ook andere jeugd uit Voorne Putten kan inschrijven. Als kinderen in willen schrijven kan dat via de Facebookpagina Voetbal Academy Nissewaard. Daarop staat de link naar de website en kan er ingeschreven worden. Als er veel inschrijvingen zijn, dan komen er mogelijk twee extra dagen op 29 en 30 juli.”

 

LINQ Media zal in samenwerking met Sport op Voorne Putten voor een televisiereportage aanwezig zijn. 

Robbert: “Dat is leuk. Jullie zijn van harte welkom.”


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com