· 

HCS waarschuwt voor paardenziekte.

Hippisch Centrum Simonshaven waarschuwt alle gasten van HCS. Helaas is er op verschillende stallen en maneges in de regio de paardenziekte Rhinopneumonie geconstateerd. Hierdoor vraagt HCS iedereen geen andere stallen te bezoeken en altijd met schone kleding en schoeisel naar HCS te komen. Gasten die al op andere stallen geweest zijn, wordt gevraagd dit vooraf via de mail bij HCS te melden via info@hcsimonshaven.nl.

 

Rhinopneumonie:
Het equine herpesvirus (EHV) komt wereldwijd voor. Meestal resulteert infectie met dit virus bij het paard in een verkoudheid, met als mogelijke ziekteverschijnselen koorts, hoesten, een loopneus, verminderde eetlust en dikke benen. ook verlopen veel infecties subklinisch, dat wil zeggen dat er geen duidelijke symptomen te zien zijn.
 

 

Verspreiding van het virus:
De verspreiding van het rhinopneumonie-virus vindt voornamelijk plaats door direct en indirect contact tussen paarden of door samen stallen in één ruimte. In principe kan het virus ook door de mens via kleren en handen worden overgedragen als deze van het ene naar het andere paard gaat.


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com