· 

Edwin de Koning neemt afscheid met laatste training

Het had allemaal zo anders moeten lopen. Met een afscheidswedstrijd en een groot feest op 20 juni, had VV Hellevoetsluis afscheid willen nemen van Edwin de Koning. De man die maar liefst tien jaar voor de groep heeft gestaan. 

 

Het mocht helaas niet zo zijn. In dit geval heeft men door middel van een laatste, contactloze training, toch nog enigszins waardig afscheid genomen van de sympathieke trainer uit Rhoon, die voor volgend seizoen een prachtige uitdaging heeft gevonden bij hoofdklasser Smitshoek.

 

Dat de trainer geliefd was bij de spelersgroep, bleek toch wel uit de grote opkomst. Snel geteld waren er bijna 30 enthousiastelingen uit de selectie op komen draven. Zij wilden niets missen en renden nog één keer de longen uit het lijf. De club had een Facebook Live uitzending en voorzitter Edwin Boogaard interviewde tijdens de training diverse spelers en eveneens vertrekkende trainers Johan Wouters (tweede elftal) en assistent Maurice Schaap. Eerstgenoemde wordt assistent bij Edwin in Barendrecht en Maurice heeft besloten om 'definitief' afscheid te nemen van het voetbal en meer tijd aan zijn gezin te gaan besteden. 

 

Opvallend was, dat er geen enkele wanklank klonk over Edwin de Koning, het zegt iets over de man.

Na een afscheidsspeech van de Hoofdcoach zelf, hij vond het toch verstandig om 8 geschreven kantjes, iets in te korten, een mooie speech van de voorzitter en het overhandigen van een bos bloemen en een fotolijst, was het tijd om het sportpark te verlaten. Ware het niet dat de spelersgroep de training absoluut nog even af wilde maken. Al waren het nog maar tien minuten, het was een enorm mooi gebaar! 

 

NB. Zeker de moeite van het vermelden waard, er werd op een nette manier ook afscheid genomen van een aantal vertrekkende spelers, waaronder Frenk van Gelderen, die de club na 8 jaar aanvoerderschap verlaat en verruilt voor GHVV'13.


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com