· 

Jelle Jippe Holwerda zeer trotse voorzitter BV Voorne

Al een aantal maanden stond de voorzitter van BV Voorne op het verlanglijstje van redacteur Jack Holten. Om zeer begrijpelijke redenen kwam het er even niet van. Op zaterdag 30 mei kon de voorzitter toch even tijd vrij maken voor een interessant gesprek met SportopVoornePutten radio en dus in het bijzonder voor Jack Holten.

 

Jack begint het gesprek door te zeggen dat de toekomst van basketbal op het eiland Voorne, mede door Jelle Jippe Holwerda en zijn mede bestuursleden, is veilig gesteld. De afgelopen jaren is het ledenaantal van BV Voorne uit Brielle en Jump ’80 uit Hellevoetsluis teruggelopen. Eind 2019 zijn de besturen van beide verenigingen bij elkaar gekomen om te praten over de toekomst van basketbal op het eiland Voorne. Tijdens deze besprekingen zijn meerdere opties besproken. 

 

We gaan in gesprek met voorzitter Jelle Jippe Holwerda van basketbalvereniging Voorne.

Van harte welkom. Leuk dat je in de uitzending wil komen.

 

Met hoeveel leden en hoeveel teams zijn jullie september 2019 aan het seizoen begonnen?

We zijn toen toch met een mooi aantal van 105 leden begonnen. Met 7 teams in competitie en 2 recreantenteams, die alleen trainen.

 

Hoe kijken jullie terug op het seizoen? Wat zijn de hoogte en de dieptepunten?

Ik moet je eerlijk zeggen Jack, dat het, in het begin, een prima seizoen leek te gaan worden. Het ledenaantal begon zelfs wat te stijgen. Het basketbal werd weer wat populairder. In januari zijn we zelfs begonnen met een achtste team in competitie. Dieptepunt was natuurlijk het afbreken van het seizoen door het Corona Virus. Alles werd abrupt beëindigd. Daarnaast vond ik het spijtig dat we niet genoeg spelers op de been konden brengen voor een kwalitatief Herenteam in competitie. Er waren nog twee andere dieptepunten: het verlies van het Damesteam in de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap op neutraal terrein en het overlijden van een belangrijk lid/speler, die aan kanker leed. Dat laatste heeft ons uiteraard veel pijn gedaan. Het heeft wel geleid tot iets moois. Gezamenlijk heeft de vereniging zich ingezet om het nieuwjaarstoernooi in het kader van KIKA te stellen. Het heeft een mooi bedrag voor KiKa opgeleverd. Ik ben enorm trots op het bereikte resultaat. Samen Sterk!

 

Toen kwam de Corona Crisis?

Dat was echt zonde inderdaad. Als gezegd, we zaten in de lift en de corona gooide flink roet in het eten. Gelukkig komt alles weer een klein beetje op gang. We mogen gebruik maken van het basketbalveld bij het PENTA college CSG Bahûrim en zijn de school daar erg dankbaar voor. Maar je zult begrijpen dat we ook weer heel graag naar binnen willen.

 

Wanneer kregen jullie signalen dat het niet goed ging met Jump’80?

Er gingen natuurlijk al langer wat verhalen rond en wij kregen daar iets van mee. De signalen werden aan het eind van 2019 sterker en ook concreet. De besturen van beide verenigingen zijn rond die tijd met elkaar in gesprek geraakt en rond de tafel gaan zitten. Het zou ontzettend zonde zijn om al hetgeen dat was opgebouwd verloren te laten gaan. Uiteindelijk waren er vier opties.

1/ We doen niks en gaan op dezelfde weg door;

2/ We creëren een fusie;

3/ We laten diverse leden, onder goede begeleiding overkomen;

4/ We richten een gezamenlijke stichting op.

In Optie 1 en 4 zagen we geen toekomst. Naar opties 2 en 3 hebben we meer onderzoek gedaan. Uiteindelijk bleek een fusie ook niet mogelijk. Vandaar dat we hebben gekozen voor optie 3. Het gefaseerd over laten komen van de leden van BV Voorne. Dit heeft nu inmiddels geleid tot een ledenstijging van 105 naar 160 leden.

Hebben jullie voldoende kader om de huidige groei op te kunnen vangen?

Dat is een goede vraag. Dit was zeker een gesprekspunt. Het is prima om 50 leden over te dragen, maar onder de voorwaarde, dat er ook een aantal trainers en coaches meekomen. Dit is in behoorlijke mate gebeurd. Echter zien we bij aanvang van ieder seizoen een dergelijke vraag ontstaan. We gaan hier ongetwijfeld uitkomen met elkaar.

Jack complimenteert Jelle Jippe met het vele en uitstekend verrichte werkt en spreekt zijn respect uit.

 

De BV Voorne Dames is jullie paradepaardje. Klopt dat of vergis ik mij?

Het is ons senioren damesteam. We zijn er trots op. De dames spelen goed en schrijven mooie wedstrijdverslagen. Ze zijn hierdoor ook populair en belangrijk voor de club. Onno Hoogendijk speelt hier een belangrijke rol in. Overigens zien we toch de kracht van meiden- en damesbasketbal bij onze vereniging. Basketbal wordt toch vaak als mannensport gezien, het tegendeel is waar. We hadden dit seizoen een jeugdteam, een mixed onder de 16, Meiden onder 18 en 20 en dus het Dames 1 team.

 

Hebben jullie volgend seizoen ook een Herenteam?

We zijn ontzettend blij met de komst van meerdere heren van Jump’80. Gecombineerd met een aantal mannen van onszelf, hebben we met groot genoegen, twee teams voor de competitie in kunnen schrijven! Het eerste team gaat uitkomen in de Tweede Klasse, het tweede team in de Vierde klasse.

 

Het lijkt erop dat we in september weer in de zaal kunnen gaan basketballen. Met hoeveel teams gaan jullie de competitie in?

We hopen op juli of augustus inderdaad weer de zaaltraining op te kunnen pakken. Maar of er dan al competitie gespeeld wordt? Dat laat ik aan de bond over. We hebben in ieder geval een prachtig aantal van 13 teams in competitie met daarnaast dus nog twee recreantenteams.  

 

Hoe gaan jullie het doen met het vervoer van de jeugdteams?

We gaan toch vooral in Brielle spelen en doen natuurlijk een beroep op de ouders. Uiteraard vergeten we ook Hellevoetsluis niet. We willen hier draagvlak blijven creëren en ik hoop dat er weer jongeren uit die gemeente aansluiten.

 

Welke toernooien en activiteiten staan op de agenda?

We houden vast aan de vaste activiteiten. Het voornaamste doel is de leden van de vereniging te verenigen. Alle leden moeten zich thuis voelen bij BV Voorne! 

 

Je moet wel een heel trotse voorzitter zijn dat jullie als vereniging er in geslaagd zijn dit proces af te ronden?

Ik ben megatrots waar we nu staan. Het proces begon eigenlijk in december 2019. Ik ben blij met alle bestuursleden en andere leden die zich hiervoor hebben ingezet. We willen met elkaar een mooie, grote vereniging vormen en het complete bestuur zet zich hier voor in; zet de schouders eronder.

 

Jack spreekt tot slot de wens uit om zodra de competitie en binnenactiviteiten zijn opgestart weer mooie verslagen en persberichten van de club te ontvangen. Hij wenst Jelle Jippe veel succes met deze prachtige Basketbalvereniging op Voorne. 


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com