· 

John Lopez Cruz kan het voetbal nog niet missen.

Peter van Herp sprak in Radio Sport op Voorne Putten met de huidige assistent trainer van vv Nieuwenhoorn, John Lopez Cruz. Aanleiding voor dit gesprek was de uitverkiezing van John in het voetbalelftal aller tijden van Voorne Putten. John ontving de meeste stemmen.

 

Je hebt al een lange voetbalcarrière achter de rug. Waar is het allemaal begonnen?

John: “Ik was tien jaar toen ik met een vriendje mee ging naar Germinal in Rotterdam. Het voetbalspelletje trok me vervolgens aan en al snel stond ik tussen de andere kinderen op het veld. Daarvoor was ik slechts een voetbalsupporter. Mijn vader was SPARTA-fan en ik ging met hem mee naar het stadion en ging dan met een vriendje voor 2,50 op de tribune staan. Ik zag Louis van Gaal, Danny Blind en Van der Gijp voetballen. John vervolgt: “Ik bleek talentvol. Op 15 jarige leeftijd maakte ik mijn debuut in het 1e elftal van Germinal. Dat leidde er natuurlijk toe dat er al snel grotere verenigingen achter mij aan zaten. Ik ging naar het roemruchte Xerxes waar Bert v/d Heijden trainer was. Ik speelde o.a. met Bart Latuheru. Xerxes heeft veel succesvolle profs voortgebracht. Spelen bij Xerxes was wel een cultuurschok. Bij Germinal speelde ik in een vriendenteam, maar bij Xerxes stond de prestatie voorop. Het was pittige tijd (harde wereld), maar ik ontwikkelde mij tot een goede voetballer. Ik heb er mijn mooie, lange voetbalcarrière aan te danken.”

 

Je bent jaren actief geweest voor verenigingen op Voorne Putten.

John: “Ik heb tien jaar bij vv Nieuwenhoorn gespeeld, zes jaar bij vv Spijkenisse en vier jaar bij SC Botlek. Ik was niet echt een scorende speler, hoewel ik gemiddeld een tiental doelpunten per seizoen haalde, maar genoot het meest van een doelpunt als ik de assist of voorzet had gegeven die leidde tot het doelpunt van een teamgenoot.”

 

Was je op de hoogte van het feit dat er zoveel op je gestemd werd voor het elftal aller tijden van Voorne Putten?

John: “Ik was niet op de hoogte, maar anderen brachten mij op de hoogte dat er zoveel op mij gestemd werd. Vanaf dat moment ben ik het gaan volgen. De verkiezing is een leuke waardering, maar niet meer dan dat.”

 

Je bent na een mooie voetbalcarrière nu assistent trainer bij vv Nieuwenhoorn.

John: “Dat klopt. Ik assisteer met veel plezier Ron van den Berg bij de vv Nieuwenhoornselectie. Daarnaast speel ik ook nog in het 7 tegen 7 team van Nieuwenhoorn. Ik voetbal nog graag. Met de mannen lekker fanatiek spelen en na afloop gezellig onder elkaar napraten. Ook al ben ik reeds 48 jaar, ik speel nog graag. Ik heb ook geluk gehad weinig ernstig blessureleed gekend te hebben.” John vervolgt: “Ik hoop nog lang als trainer in het voetbal actief te blijven. Vermoedelijk nooit als hoofdtrainer. Ik heb de KNVB opleiding wel gevolgd, maar kon me moeilijk conformeren naar het KNVB keurslijf. Dan maar niet!”  

 

En nu volgend seizoen met vv Nieuwenhoorn de 1e klasse in.

John: “We hoorden dit nieuws deze week. De promotie is natuurlijk met gejuich ontvangen. Ook al waren we liever kampioen geworden na een volledig uitgespeelde competitie met de daarbij behorende huldiging en festiviteiten. We hopen in de afdeling West 2 terecht te komen met de leuke derby tegen vv Brielle en leuke wedstrijden tegen andere gerenommeerde verenigingen. De selectie is er in ieder geval klaar voor.  

Afgelopen seizoen hadden we al een goed elftal. We hebben ons nu goed versterkt met o.a. Delano a Cohen en Mitchel van Gastel. Ik ben optimistisch gestemd en zie ons in het linker rijtje eindigen. De voornaamste taak van Ron en mij is om van die mooie selectie een team te maken. Ron en ik gaan het tweede jaar in en we hebben beiden ons contract zojuist verlengd. De samenwerking met Ron is perfect. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen!” 


                                                  Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com