· 

Martin Knoester verknocht aan ZKV.

Marcel van den Nieuwendijk sprak in de Radio Sport op Voorne Putten-uitzending van zaterdag 30 mei 2020 met Martin Knoester van de Zuidlandse Korfbalvereniging ZKV.

 

Hallo Martin. Van harte welkom. Hoe ben je bij ZKV terecht gekomen?

Martin: “Mijn dochter Sandra en zoon Stefan gingen korfballen bij 't Capproen in Hellevoetsluis. Mijn buurman was daar ook actief als conditietrainer en vroeg mij of ik hem wilde helpen. Dat heb ik toen gedaan. Zo ben ik in het korfbal gerold. Op een gegeven moment trokken Sandra en Stefan naar Zuidland om samen met vrienden bij ZKV te gaan spelen. Ik ben hen gevolgd en was al snel onder de indruk van de ongedwongen sfeer bij ZKV. Sinds het seizoen 2006-2007 ben ik betrokken bij Slands mooie en kleine korfbalvereniging ZKV. Zo’n 14 jaar dus inmiddels." 

 

Je bent nu lid van de Technische Commissie.

Martin: “Ik ben inderdaad al een tijd lid van de Technische Commissie. Daarnaast ben lid van de redactiecommissie (website) en begeleid ik een groepje dat nieuwe scheidsrechters gaat begeleiden.” Martin vervolgt: “Ik vind het belangrijk dat ouders van kinderen die bij een vereniging wat voor de vereniging doen. Dat verhoogt de saamhorigheid. Gelukkig zie ik bij ZKV een grote, actieve oudergroep die wat voor de vereniging wil doen.”

 

Groeit de saamhorigheid in de maatschappij niet in deze coronacrisis?

Martin: “Ik ervaar inderdaad meer saamhorigheid. Zowel bij de vereniging, op het werk als privé.

 

Je bent actief op Facebook voor de vereniging.

Martin: “Dat klopt. Ik deel en publiceer wedstrijdverslagen en foto’s. Momenteel ben ik op zoek naar oude foto’s in verband met het 65 jarig jubileum van de vereniging. Als er wat leuks langs komt, deel ik dat op Facebook. Sinds kort is er dankzij mijn zoon ook een Instagramaccount aangemaakt waarop we nieuws publiceren.”

 

En nu de Coronacrisis.

Martin: “Het is begrijpelijk dat alles gestopt is, maar daardoor zijn er wel mooie evenementen bij ZKV weggevallen. Het voorjaar is voor ZKV altijd belangrijk. Het ZKV Paaskamp voor de jeugd kon nu niet doorgaan, Slands Familietoernooi en de Jubileumfestiviteiten. Ook ZKV loopt inkomsten mis door die afgelastingen. Maar gelukkig is de vereniging financieel gezond en heeft, zo gezegd, vet op de botten. Er wordt wel geprobeerd middels een kledinginzamelingsactie geld binnen te krijgen. Ook is er een statiegeldactie bij de plaatselijke supermarkt. Tevens is er aandacht voor extra sponosoren.”

 

Welke doelstellingen heeft ZKV?

Martin: “Het voornaamste doel is de kracht van ZKV te behouden: een kleine, gezellige vereniging met veel onderlinge betrokkenheid. Daarnaast wil de vereniging minstens één team in het wedstrijdkorfbal houden. De vereniging besteedt ook extra aandacht aan de begeleiding van de oudste jeugd naar de senioren. Die integratie is voor de jongeren een hele stap. Er ontstaat soms een leeftijdskloof die overbrugd moet worden. Ik mag wel stellen dat we hierin succesvol zijn.”

 

ZKV heeft een nieuwe accommodatie betrokken.

Martin: “ZKV is van de oude naar een nieuwe thuisbasis vertrokken. We beschikken als vereniging nu over een prachtige accommodatie met goede velden. Het is nog steeds gezellig bij Slands korfbalvereniging. En dat is de voornaamste reden dat ik er nog bij betrokken ben.” 

 

Sfeer is voor jou belangrijk.

Martin: “Klopt. Ik ben een gezelligheidsmens, sfeergevoelig. Naast dat het hart klopt voor ZKV, ben ik ook al jaren supporter van vv Hellevoetsluis. De accommodatie ligt om de hoek bij mij thuis. Ik kom graag op de club omdat deze ook sfeer heeft. Wellicht is die sfeergevoeligheid allemaal wel ontstaan door ome Cor. Als geboren en getogen Hagenees ging ik met hem altijd naar ADO (Den Haag) en werd een superfan van die mooie voetbalclub. ADO was en is een gezellige volksclub.”

 

Ik wens je veel plezier en succes met ZKV. Een fijn Pinksterweekend!

Martin: “Dank je wel. Fijn dat ik even over mijn mooie vereniging kon vertellen.”


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com