· 

Rebecca Keijzerwaard gaat voorlopig voor de combinatie tennis en studie journalistiek.

Marcel van den Nieuwendijk ging na een tip van redactielid Patrick Buys in Radio Sport op Voorne Putten telefonisch in gesprek met tennistalent Rebecca Keijzerwaard. Rebecca studeert en tennist in de Verenigde Staten van Amerika.

 

Goede middag Rebecca. Hoe gaat het met je?

Rebecca: “Het gaat goed met mij. Ik ben door de corona uitbraak momenteel in Nederland en breng de tijd met familie en vrienden door. Natuurlijk studeer ik ook en maak ik leuke filmpjes o.a. voor voetbalvereniging OHVV waar mijn vader voorzitter is.”

 

Je studeert en tennist in de Verenigde Staten van Amerika.

Rebecca: “Na het behalen van mijn HAVO diploma, ben ik naar New Mexico gegaan om daar Journalistiek te studeren aan de New Mexico State University. Ik combineerde dat met tennis. Na drie jaar ben ik verhuisd naar Florida om mijn studie te voltooien aan de Palm Beach Atlantic University."

 

Je bent een tennistalent.

Rebecca: “Ik ben bij LTV Zuidland begonnen. Ik heb in mijn jeugd veel deel genomen aan toernooitjes o.a. bij LTC De Kooistee. Ik werd enorm gesteund door mijn ouders. Zij reisden met mij overal naar toe. Ik kwam in beeld bij de KNLTB en kreeg een talentstatus. Daardoor kon ik naar het Thorbecke College in Rotterdam om de school met het tennis goed te kunnen combineren. Ik zat met veel bekende namen in de klas zoals de voetballers Justin Bijlow en Calvin Verdonk. Het was een divers sportgezelschap. Het krijgen van de sportstatus gaf mij zelfvertrouwen. Ik nam deel aan jeugdtoernooien in Europa en op Aruba. Ondanks de tennis successen stond het behalen van een diploma voorop. Dat heb ik van huis uit mee gekregen. En dat is met mijn Havo-diploma gelukt. Maar de kers op de taart is de afgelopen jaren wel dat ik in de USA op volle beurs mag studeren en dat kan combineren met tennissen in het universiteitsteam. Het hoogtepunt in mijn Amerikaanse tennisperiode tot nu toe, is de wedstrijd tegen het team van Stanford University. Mensen moesten een kaartje kopen om mij te zien spelen. Een gaaf idee!”

 

Geen spijt van de stap naar de USA.

Rebecca: “Zeker niet! De beste beslissing! Studie en tennis kan in de USA uitstekend gecombineerd worden. De tenniscultuur in de USA is volop aanwezig op universiteiten. De Amerikaanse coaches vragen veel van spelers die in het Studenten Universiteitsteam spelen. Ze zetten in de USA net een stap meer dan in Nederland. Het is niet makkelijk, maar je wordt er beter van. Dat is ook een reden dat de Nederlandse Dames met uitzondering van Kiki Bertens achter blijven bij de wereldtop. Wil Nederland beter gaan presteren in de wereldtop, dan zal het spelers of speelsters meer mogelijkheden moeten geven om zich te ontwikkelen.

 

En nu?

Rebecca: “Ik ga mijn laatste studiejaar in en zal elk weekend wedstrijden op goed niveau spelen. Daarna keer ik terug naar Nederland om een baan als journalist te combineren met tennis. Ik ga dan ook competitie spelen. De journalistiek heeft mijn prioriteit!"

 

Ooit een anchorvrouw in nieuws- of actualiteitenshow.

Rebecca: “Mijn interesse ligt bij nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Sociale media zijn niet zo mijn ding. Een droom is om eens anchorvrouw te worden op televisie. In New Mexico maakte ik al nieuwsitems. In de USA zijn de nieuwsshows meer politiek gericht in vergelijking met Nederland. De beleving is anders. En natuurlijk zijn er door de grootte van het land veel meer lokale nieuwszenders.” Rebecca vervolgt: “Zo lang ik nog in Nederland ben, maak ik nog filmpjes voor OHVV. Ik ben door mijn vader betrokken bij de club. Ik ga zo veel mogelijk OHVV in beeld brengen.” 

 

We wensen Rebecca veel succes in het realiseren van haar twee mooie dromen! Het was fijn haar in de uitzending te hebben.


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com