· 

Stephan van Asperen: DE doelman in het Voorne Putten Elftal aller Tijden!

Hoe ontzettend leuk! Op gepaste afstand van elkaar en natuurlijk met de RIVM regels in het achterhoofd, zijn we voor het eerst in weken weer met z’n vieren naar de studio in Spijkenisse afgereisd. Nee, niet in één auto, maar afzonderlijk van elkaar.

Dit had een mooie verdeling van de interviews als gevolg. Met Peter van Herp die het spits mocht afbijten met doelman Stephan Van Asperen.

 

Goedemiddag Stephan

Wat leuk en bijzonder dat je bent verkozen tot DE doelman in het Voorne Putten elftal aller tijden!

Gekscherend stelt Stephan de wedervraag en zegt: Vind je dat bijzonder ja? Nee hoor, zonder gekheid. Het is inderdaad bijzonder en vooral erg leuk. Als je ziet welke topkeepers je ook in het lijstje voorbij zag komen en de enorme keus aan namen, vind ik het toch wel een beetje een eer. Ik ben achteraf best blij dat ik toch wel een aantal fans heb aangestuurd om te stemmen 😉.

 

Hoe gaat het nu met je en is het mogelijk om je even voor te stellen?

Ik ben dus Stephan van Asperen, ben 33 jaar en kom uit Hellevoetsluis. Ik ben vader van twee schatten van kinderen en ben begonnen met keepen bij Hellevoetsluis. Daarna heb ik voor Nieuwenhoorn gespeeld. Ik stopte tijdelijk met voetballen omdat ik in militaire dienst ging. Na die periode heb ik voor een bedrijf in de haven gewerkt. 

Ik kwam bij Nieuwenhoorn weer in contact met keeperstrainer Hans Verhart. Hij ging richting DOTO in Pernis en vroeg mij om mee te gaan. Er werd daar op het hoogste amateurniveau gespeeld, dus twijfelde ik eigenlijk geen moment. Het was een geweldige periode met kwalitatief goed voetbal. Ik heb daar twee jaar Hoofdklasse gespeeld, maar DOTO viel een beetje als een kaartenhuis in elkaar. Ik verhuisde daarna naar PFC in Geervliet, speelde ook nog bij Rozenburg en ben een korte periode naar OVV Oostvoorne gegaan. De verhouding met de toenmalige trainer was niet optimaal en dit zorgde ervoor dat ik mijn contract niet heb uitgediend.

 

Waar je ook heb gediend, is voor het leger in Afghanistan?

Dat klopt. Mijn broer en ik zaten tijdens de militaire dienst in Afghanistan. Niet tegelijk hoor, maar toch. Het was een zeer indrukwekkende ervaring. Je moet je voorstellen dat het voor een jongen van 19 enorm intensief en heftig is. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor het thuisfront natuurlijk. Oorlog is heftig en natuurlijk een heel andere situatie dan in het veilige Nederland. Je leeft daar onder constante druk en ik moet eerlijk zeggen dat ik het na een jaar wel gezien had. Ik wilde terug naar Nederland. Het bleek moeilijk terug schakelen. Ik ging weer in de haven werken en had best een beetje moeite met aanpassen. De regels, procedures in een oorlogsgebied zijn net even iets anders als in het normale werkleven zeg maar. Het was wennen. Het duurde maanden voordat ik weer een beetje in het ritme kwam en sommige dingen bleven gewoon in mijn routine zitten. Toch was de periode in Afghanistan er één die ik nooit had willen missen. Naast de enorme ervaring, heb ik er ook vrienden voor het leven aan over gehouden.

 

Terug naar het voetbal. Bij welke club had je de leukste en fijnste tijd?

Toch wel bij elke club. Ik heb het altijd, bij iedere club, naar mijn zin gehad. Ik hoop dat de clubs ook terugkijken op een fijne tijd met mij. Ik heb nooit echt nare dingen in de groep meegemaakt. Natuurlijk waren er ups-and-downs, maar ik genoot, nogmaals gezegd, van het hoge niveau bij DOTO Pernis, maar de tijd bij PFC was ook echt goud. Met Johnny Lugtenburg, Bryan Meijninger en dat soort gasten, zijn we toen gepromoveerd naar de zondag 1ste klasse. Dat was supermooi. Ook zal ik de gezelligheid bij SC Botlek nooit vergeten.

 

Nog even terug naar het Voetbalelftal van Voorne Putten allertijden, heb je er veel reacties op gehad?

Zeker weten. Nu ik er wat langer over nadenk is het best bijzonder natuurlijk. Ik kan vanuit mijn actieve carrière zo wel even drie elftallen van namen opnoemen die het ook verdienen. Kerem Yilmaz bijvoorbeeld.(ex- Sparta)  Hij was echt een topvoetballer. Daarnaast Mitchell van Gastel en Dyron Bijl natuurlijk er zijn er zoveel.

 

Heb je vrienden omgekocht of aanbetalingen met kratten bier gedaan om te stemmen?

Nee hoor, op een gegeven moment wordt het een beetje prestige dingetje en zijn er veel mensen die er over praten. Ik heb natuurlijk veel mensen gevraagd om op mij te stemmen en dat hebben ze gelukkig gedaan. Met een jury was het misschien anders geweest maar dat is in dit geval niet zo.

 

Je hebt meerdere malen samen gewerkt met Rob Vuik?

Drie keer inderdaad. Bij PFC, VV Rozenburg en OVV Oostvoorne. Helaas bracht met name de laatste keer, niet wat we er van verwachtten. Ik ben helaas opgestapt. Het is echt nooit leuk om dat te doen, maar ik had het gevoel dat de gemaakte afspraken niet werden nagekomen. Ik heb kinderen en werk vol continu. Dat betekent dat ik niet altijd kan trainen of spelen. De club wist dat. Er was van tevoren afgesproken dat ik als eerste keeper zou komen en toen ik ineens niet werd opgesteld, veranderde dat de zaak. In plaats van op de bank te zitten, doe ik dan liever andere zaken, zoals iets leuks met de kinderen, met vrienden of familie iets afspreken.

 

Het voetbal is plotsklaps opgehouden. Stel je voor dat het weer gaat beginnen, kan je het dan toch niet laten?

Ik moet eerlijk zeggen, dat het wel kriebelt en dat er wat milde interesse is. Misschien door de laatstgenoemde perikelen bij OVV wat minder dan normaal. Toch weet men wel wat men aan mij heeft. Ik kan, vanwege mijn werk niet altijd trainen, maar op wedstrijddagen geef ik mezelf 200%. Ik sta er altijd! Verder moet ik me er goed bij voelen en als het niet komt, komt het niet. Ik leid een gelukkig leven met mijn prachtige gezin en vind het wel goed zo. Toch zeg ik nooit, nooit

 

Mijn laatste vraag: Als je het zou kunnen combineren met werk en gezin, zou je dan misschien ooit trainer willen worden?

Keeperstrainer zeker wel, maar hoofdtrainer zeker niet. Ik ben nog relatief jong en kan uiteindelijk nog alle kanten op!

 

Peter dankt Stephan voor het fijne gesprek en wenst hem heel veel succes in de toekomst.


Uw advertentie hier? Dat kan! 

Speciale aanbieding, geldig t/m 31 mei:

De eerste twee maanden gratis.

Daarna betaalt u slechts €499.00 euro per jaar. 

Uw advertentie onder elke blog.

Informatie via sportopvoorneputten@gmail.com