· 

Verenigingen bereiden zich voor op nieuw seizoen.

De verenigingen op Voorne Putten bereiden zich momenteel voor op het nieuwe seizoen. Langzaam komt Nederland uit de lockdown. De hoop is gevestigd op het gezonde verstand van alle landgenoten om met elkaar er voor te zorgen dat we binnenkort weer naar het nieuwe normaal kunnen leven en niet weer een stap terug moeten doen. Het is broos. Iedereen is zó blij dat de lockdown langzaam losgelaten wordt, dat de emoties soms de overhand hebben en mensen vergeten dat het virus nog steeds aanwezig is. Hopelijk komen we met z'n allen op tijd tot inzicht.

 

Veel buitensport momenteel. Goede weersomstandigheden ook om dat mogelijk te maken. Veel verenigingen tonen creativiteit en behulpzaamheid. Mooi om op de sociale media dat allemaal langs te zien komen. De redactie van Sport op Voorne Putten complimenteert de vrijwilligers die dat allemaal mogelijk maken.

 

Nu we met z'n allen weer meer mogen, kijken we bij de verenigingen ook weer vooruit. We bereiden ons voor op september. In die maand hoopt iedereen dat alle sport weer mogelijk is. Dat de sportaccommodaties weer open gaan en de binnensporten hun ding weer kunnen doen. De verenigingen bereiden zich daarop voor. Er wordt buiten de herstart ook gekeken of alle posities binnen de vereniging bezet zijn. Is het bestuur compleet? Zijn de commissies bezet? Is er voldoende kader om alles binnen de vereniging te begeleiden. We zien veel verenigingen momenteel hiermee worstelen. Van verenigingen die het bestuur proberen voltallig te maken tot verenigingen die (jeugd)trainers en -begeleiders zoeken. We vermoeden dat de sponsorcommissies ook wel helpende handen kunnen gebruiken om extra financiën binnen te halen. Hoe zit het met het barpersoneel? En ga zo maar door. Werk genoeg aan de winkel voordat we wel of geen vakantiebreak inlassen. Er zijn al verenigingen die besloten hebben om in de zomerperiode (deels) door te gaan, terwijl ze normaal gesproken een aantal weken pauze hebben.

 

Sport op Voorne Putten doet een oproep aan alle leden van verenigingen eens goed te kijken binnen de vereniging of er vacatures zijn. Realiseer je dat vrijwilligers de motor van de vereniging zijn. Dat elk radartje bezet moet zijn om de vereniging gezond te laten functioneren. Dus als je een interne oproep voor ondersteuning ziet staan, steek de helpende hand toe. Het is het behoud van de vereniging!

 

Veel succes!