· 

Bestuur KDO Sport trots op de vereniging.

Het bestuur van KDO Sport leidt de vereniging door de Covid-19-crisis heen. Het is trots op de vrijwilligers die de transitie naar de huidige, actuele situatie heeft mogelijk gemaakt. Even terug schreef het bestuur het volgende op haar website:

 

In ons hele land zijn we met elkaar bezig om te zorgen dat we gezond uit de Corona crisis komen. Het is mooi om te zien dat we daar stapsgewijs in geleid worden en dat dat voor nu ook goed lijkt te gaan.

Inmiddels is er ook meer ruimte voor onder andere sport. En dat vinden wij als KDO-sport natuurlijk heel fijn. We zetten dus ook alles op alles om, volgens de richtlijnen van het RIVM, onze activiteiten weer op te pakken. Het begon met het indienen van een plan bij de gemeente. Deze is goedgekeurd, we hebben als KDO-sport groen licht!

 

Onze sporten moeten ineens van binnen locatie naar buiten. We hebben ervoor gekozen om dit stapsgewijs uit te voeren. Trainers krijgen te maken met zoveel vraagstukken: Kan ik nog verantwoord lesgeven als ik niet mag vangen? Welk materiaal heb ik tot mijn beschikking? Welke locatie en hoeveel kinderen kunnen daar verantwoord trainen? Hoe ga ik om met mijn eigen gezondheid?

Dit vraagt maatwerk en persoonlijke benadering. En wij kunnen jullie melden, we zijn al een heel eind! We hebben gepionierd (kijk maar eens naar de online-trainingen!), contacten gelegd met buitenlocaties en samen kunnen werken met andere verenigingen.

Omdat maatwerk twee kanten opgaat is het belangrijk dat de groepen worden opgestart in nauw overleg tussen trainers en leden. We hebben bij het uitvoeren van de lessen bijvoorbeeld ook coronabegeleiders nodig en we zijn afhankelijk van het weer. Snel schakelen kan en daarbij is goed contact is tussen de trainer en de lesgroep van belang.

We verwachten dat volgende week iedereen is geïnformeerd over de eigen lessen en eventueel is gestart.

 

Verder vinden wij het belangrijk om jullie te informeren over enkele andere zaken.

We zijn als bestuur momenteel niet compleet. In een pittige tijd zoals deze is het zaak om geen overhaaste beslissingen te nemen. Zoals jullie gezien hebben zijn we op zoek naar een nieuwe penningmeester. Wij zien dat met vertrouwen tegemoet. Tot die tijd krijgen we hulp uit verschillende hoeken, denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van de “Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren” en het onderzoeken van de NOW-regeling.

 

Het inzetten van de trainers/assistenten doen we op een voorzichtige wijze. Wellicht zien jullie de ene trainer meer dan de andere. Wat de reden is? Deze situatie is nieuw voor ons en we willen er stabiel en toekomstgericht uitkomen. We kunnen ook nog niets concreet melden over de financiële situatie of de toekomst.

 

Uiteraard is een Algemene Ledenvergadering noodzakelijk en van belang. We willen dit organiseren maar zijn ook hiermee afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM. Denk maar eens aan een gezelschap van 30 mensen bij elkaar, op 1,5 meter afstand. Dit is nog niet haalbaar.
Zodra hier een passende oplossing voor is gekomen, gaan we dit natuurlijk organiseren.

 

Voor nu nog even dit, we zijn ongelooflijk trots op KDO - sport! Maar het gaat verder dan dat, we zijn trots op Hellevoetsluis en de bereidheid van de mensen. We worden enorm geholpen en gesteund, dat is een mooi en waardevol iets.

 

Laten we samen uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen (wat de datum ook zal zijn) en koesteren wat we deze periode met elkaar neerzetten.

 

 

Hartelijke groeten,
Bestuur KDO-Sport