· 

Sportmasseur en Sporttherapeut Stefan Krabbendam kijkt vol passie en met veel energie vooruit.

Aan de telefoon hebben we Stefan Krabbendam van Preaz Sportmassage en sporttherapie uit Hellevoetsluis. De laatste keer dat wij Stefan spraken was bij het begin van de Covid-19-crisis toen bekend werd dat zijn reis naar India voor het WK 3 tegen 3 Basketbal werd ingetrokken.

 

Wat deed dat met je? Je keek er zo naar uit.

Stefan: “In het begin van de crisis dacht ik nog dat het wel mee zou vallen. Een griepje en we gaan weer verder. Maar toen verviel het WK, dat was toch wel een tegenvaller. Ik had er naar uitgekeken. Maar achteraf kan ik zeggen dat het goed is geweest dat ik er niet naar toe ben gegaan. Sportief gezien en qua uitdaging was het jammer en zou het een mooi toernooi zijn geweest, maar om in een complete lockdown in India te zitten…... Volgend jaar naar de Olympische Spelen in Tokyo. Daar gaan nog kwalificatietoernooien aan vooraf. Wellicht volgend jaar toch naar India. We gaan het zien.”

 

Je begeleidt veel topsporters. Ga je al zeker naar Tokyo?

Stefan: “Het wordt dringen om de beschikbare plekken. Er mag maar een bepaald aantal begeleiders in een medische staf mee. Maar van ons bedrijf PREAZ Sport mag er altijd wel iemand mee en misschien wel twee personen. We gaan het zien.”

 

Daar bovenop kwam ook nog eens het regeringsbesluit dat je de praktijk in Hellevoetsluis tijdelijk moest sluiten en je geen sporters meer kon ontvangen of naar Papendal kon om sporters te begeleiden. En toen?

Stefan: “Dat was natuurlijk een nieuwe tegenvaller. Net als bij veel ondernemers was dat een goede tik en voor veel mensen nog steeds. Ik ben er ook opnieuw achter gekomen dat ik veel energie haal uit mijn werk. Mijn hobby is mijn werk geworden. En mensen die me een beetje kennen weten dat ik voor meer dan de volle honderd procent ga en als je dan negen weken in je tuin zit en de hond uitlaat en je realiseert dat dit het hoogtepunt van de dag was, zakt mijn energielevel. Maar gelukkig ben ik al weer vier weken aan het werk en kijk ik al weer vooruit naar alle leuke activiteiten en kansen die er aan komen. Ik ben eerlijk gezegd de negen weken thuis zitten al weer vergeten.

 

Ben je weer op volle oorlogssterkte of moet het werk weer opgebouwd worden?

Stefan: “Door allerlei oorzaken moeten dingen wel weer opgestart worden. Er zijn meer mensen financieel getroffen. Mensen maken keuzes. Ga ik naar de sportmasseur of naar de kapper? Mensen zijn behoudender. Er zijn diverse sportevenementen weggevallen. Maar gelukkig is het werk weer aan het toenemen.” Stefan vervolgt: “Als je naar Papendal kijkt waren daar alleen de A-sporters actief. Sinds dit weekend komen de talenten daar weer bij. Dus ook daar neemt het werk zeker weer toe. Dus: de blik vooruit! Het werk neemt weer toe!”

 

Het is je gegund. Je gaat vol passie in het werk. Je hebt van de hobby je werk gemaakt. Het is een forse klap geweest negen weken niet te kunnen werken. Opbouwen kost kracht en energie. Maar je werpt de blik vooruit. Nog leuke dingen dit najaar in het verschiet?

Stefan: “Ik ben ook actief in de televisiewereld en daar ligt een project in het verschiet. Het is nog niet definitief, maar dat gaat ook weer lopen. Qua sportevenementen is het nog even afwachten. Alles is aan het opstarten en uiteindelijk geeft het ons ook weer werk.”

 

Je hebt voor SOVP twee items van jouw rubriek Hemd van het Lijf gemaakt met voetbalkeeper Desney Hoornweg en marathonatleet Bart van Nunen. Terug te vinden op het SOVP Youtubekanaal. Hoe gaan we verder? Hen je daar al naar gekeken.

Stefan: “Ja natuurlijk. Ik blaak van de energie. Ik ben achter de schermen bezig eind deze maand de opnames weer te gaan opstarten. In mijn praktijk willen we dat weer gaan doen. Onder coronavoorwaarden. Ik kan zeggen dat we Yvette de Waard (BMX/Fietscross), Ronald van der Graaf (zwemt eind augustus in zijn eentje het IJsselmeer over / 22 kilometer) en Kevin Goedendorp van The Boxs Brielle als drie leuke gasten hebben waarmee we zeker drie mooie items kunnen maken. Zodra de opnames gemaakt zijn zullen ze op de diverse kanalen geplaatst worden en hopelijk worden ze weer net zo goed bekeken als de eerste twee.”   

 

De eerste uitzendingen waren leuk in elkaar gezet door Piet van Beveren van LINQ Media. Hij heeft van de opnames mooie uitzendingen van tien minuten gemaakt. Ik heb er vertrouwen in dat de volgende afleveringen ook goed komen. Ik wens jou veel succes met de voorbereidingen op al het werk. En aan de luisteraars. Stefan werkt niet alleen met de sporters, iedereen is welkom. Website: www.preaz.nl .