· 

Britney Bootsma maakt van haar hobby haar beroep.

In het drieluik van Team Jeugd Brielle/Westvoorne, sloot Britney Bootsma zaterdag in Radio Sport op Voorne Putten af met haar succesverhaal.

 

Goede middag Britney. Je bent een succesverhaal van Team Jeugd van de stichting Push. Vertel jouw verhaal?

Britney: “Ik ben echt heel vroeg begonnen met dansen. Eigenlijk vond ik het helemaal niet leuk. Vaak ging ik krijsend mijn bed in. Later ging ik lessen volgen bij Bravo in Brielle. Het dansvirus sloeg over. Daarop ben ik op verschillende plekken les gaan volgen: Rotterdam, Hoogvliet, Hellevoetsluis, Rockanje. Overal en nergens. Ik wilde op een gegeven moment van mijn hobby mijn werk maken. Voordat ik naar de dansopleiding ging, werd ik door Kim van der Wateren gevraagd les te komen geven bij de stichting Push in Brielle. Een super mooi aanbod natuurlijk voor een 14 jarige en beginnend choreograaf. Ik kreeg van Kim veel vrijheid. Ik mocht dingen uitproberen, in meerdere stijlen les geven. Op papier gaf ik hiphoples, maar in de praktijk week ik daar ook van af. Op een gegeven moment wilde ik naar het Albeda Dans College in Rotterdam. Ik moest daarvoor auditeren en ben aangenomen. Ik zit nu in mijn derde leerjaar. Kim heeft mij supergoed begeleid en ik heb veel van haar geleerd. Hoe ik les moest geven. Hoe je een les opbouwt: warming up, choreografie, cooling down.”

 

Ook lessen in Coronatijd? 

Britney: “Ja, we geven veel online lessen op Instagram en Facebook. We gaan niet naar buiten.”

 

Succesvol?

Britney: “De eerste week was spannend. Het aantal volgers viel tegen. In de derde week hadden we echter al een bereik van 300 mensen.”

 

Wat zijn je dansdoelen?

Britney: “Ik wil graag op podiums dansen naast grote artiesten. En op festivals. Dat lijkt mij super leuk. Vorig jaar heb ik al in AHOY mogen dansen tijdens het ABN AMRO World Tennistoernooi in samenwerking met Timor Steffens. In januari heb ik een videoclip gedaan van Broederliefde. Het gaat echt wel de goede kant op.”

 

En nu afstuderen?

Britney: “Ik ga volgend jaar hopelijk afstuderen.”

 

Er is wel enorm veel concurrentie op Voorne Putten. Er zijn veel goede dansscholen. Maak je je daar geen zorgen over?

Britney: “Ik maak me geen zorgen. Ik streef mijn eigen doelen na. Ik ga er van uit dat elke dansschool eigen doelen nastreeft. Het wordt pas moeilijk als ik dezelfde doelen heb. Vooralsnog is dat niet zo.”

 

Tot slot. 

Britney: “Volgend jaar gaan we met onze klas een eigen show in een theater geven. We moeten dan alles zelf organiseren. Zo’n show kost geld. Daarom geven we workshops om fondsen te werven. De workshops worden ook in Brielle gegeven. Tegen die tijd hoop ik nog een aankondiging via de diverse kanalen te doen.”