· 

Combinatiefunctionaris Kelly van Dijk bindt Brielse verenigingen en de jeugd; draagt bij aan talentontwikkeling.

Kelly van Dijk van Team Jeugd Brielle/Westvoorne (Stichting Push) was zaterdagmiddag in Radio Sport op Voorne Putten om samen met collega's te vertellen over Team Jeugd Brielle/Westvoorne.

 

Goede middag Kelly.

Kelly: “Goede middag.”

 

Er was even wat verwarring hoe we jullie aan moesten kondigen. Maar je werkt voor de stichting Push bij Team Jeugd. Klopt dat?

Kelly: “Ja. Vanuit de stichting Push hebben we zowel in Brielle als in Westvoorne een Team Jeugd zitten. Binnen het Team hebben we twee functies: combinatiefunctionaris en jeugdwerker. Ik ben zelf 1 van de 2 combinatiefunctionarissen. Als combinatiefunctionaris ben je een verbinder tussen sport, onderwijs, cultuur, de wijk en de jeugd. Voor mij ligt de focus vooral op de sport. Ik ben nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het Sportakkoord. Daarnaast ben ik verenigingsondersteuner. Verenigingen kunnen met vragen, voor tips, ideeën, voor opleidingen kunnen ze bij mij terecht. In Coronatijd hebben we voor verenigingen een mooi buitenschema in elkaar gezet; ook daar zit een goede samenwerking. We hebben de focus op de jeugd liggen. Mijn collega Timon is het vooral voor het primair onderwijs, terwijl mijn bijdrage is voor het voortgezet onderwijs.”

 

Hoe lang ben je actief voor Team Jeugd?

Kelly: “Sinds september 2019. Inmiddels hebben we voor het voortgezet onderwijs een nieuw project ontwikkeld: de Inspiration Tour. We gaan met een cursus naar het voortgezet onderwijs om talent te ontdekken. Dat kan beroepsgericht zijn, creatief zijn, op de sport gericht zijn. We proberen dan lokale partners daarin te betrekken. We bieden na schooltijd een cursus aan die het talent bij jongeren naar boven haalt.”

 

Hoe verloopt dat nu?

Kelly: “Door de corona uitbraak ligt het natuurlijk even stil. We hebben wel een eerste versie uit kunnen voeren, maar daarna is het stil komen te liggen omdat de scholen sloten. De contacten met de scholen zijn positief. We gaan het nu weer oppakken. Het is de bedoeling dat de Inspiration Tour na de zomervakantie weer gaat draaien. Het voortgezet onderwijs is sinds kort pas weer met halve klassen van start gegaan. We willen het besmettingsrisico verkleinen en gaan dus voor de zomerperiode niet de scholen in. Maar des te gemotiveerder zal iedereen na de vakantie zijn! We gaan er een knallende opening van maken waar ik nog niet veel over wil zeggen. Het moet een verrassing zijn."

 

We zijn benieuwd en zien de persberichten graag tegemoet.

Vertel eens wat over het Sportakkoord Westvoorne.

Kelly: “Daar gaat mijn collega Patrick over. Voor meer informatie moet je bij hem zijn. Ik ben verenigingsondersteuner in Brielle. Ook daar zijn we in samenwerking met een sportadviseur bezig met het opstellen van een Sportakkoord. We hebben een avond georganiseerd met de Brielse verenigingen om hen te informeren, te betrekken en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Als we de koppen bij elkaar steken, kunnen we meer voor elkaar krijgen. We hebben door de corona tot op heden 1 keer bij elkaar gezeten, maar we hopen dit vaker te doen om de samenwerking tussen de Brielse verenigingen te stimuleren, te bevorderen."

 

Ik heb vernomen dat de verenigingen zeer enthousiast waren. Wanneer staat er een nieuwe bijeenkomst gepland? 

 

Kelly: “Zodra weer meer mensen bij elkaar in één ruimte mogen zitten, plannen we een datum voor een tweede bijeenkomst. Voor het sportakkoord is volgende week met de kerngroep al weer een bijeenkomst gepland."

 

Uitdagingen en leuke activiteiten genoeg, Kelly. Veel succes!