· 

De 11 jarige Ansh Jakhari heeft maar één doel: de wereldtop in het schaken.

De 11 jarige Ansh Jakhari (schaakvereniging Spijkenisse) heeft maar één doel: de wereldtop in het schaken.

 

De 11 jarige gymnasiast Ansh Jakhari heeft op zeer jonge leeftijd echt schaken geleerd van Peter Maes en Rick Lahaye (SV Spijkenisse). Momenteel wordt hij getraind en gecoacht door de KNSB talentencoach Grootmeester Jan Werle. Ansh heeft de talentenstatus van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en nam in het najaar van 2019 deel aan het WK in Weifang (China); mede mogelijk gemaakt dankzij crowdfunding. Daar moest hij het nog afleggen tegen de Thaise en Chinese spelers die acht uur per dag met schaken bezig zijn. Ansh beperkt het schaken naast zijn schoolwerk tot 2 uur per dag. Ansh maakt deel uit van het 1e landelijke schaakteam van SV Spijkenisse dat in de 1e klasse uitkomt. Het waren leerzame partijen voor Ansh. Hij kijkt uit naar de herstart van de competitie en hoopt snel; weer deel te kunnen nemen aan seniortoernooien.....

 

Later deze week kunt u het interview beluisteren op de Sport op Voorne Putten website. Het gespreksverslag wordt dinsdag, uiterlijk woensdag gepubliceerd.