· 

Keeper Stephan van Asperen naar vv Hellevoetsluis.

De 33-jarige Stephan van Asperen maakt met zijn komst naar Hellevoetsluis de cirkel rond. Na ooit als keeper begonnen te zijn bij Hellevoetsluis, keert hij, na omzwervingen via Nieuwenhoorn, DOTO, PFC, Rozenburg, SC Botlek en OVV, terug bij zijn eerste liefde.

 

Van Asperen, vader van twee kinderen, is zijdelings altijd betrokken gebleven bij de zaterdag 2e klasser. Broer Marc speelt er nog altijd in het 3e en vader Jan was er in verschillende periodes trainer en is nog altijd een trouwe supporter.

 

Stephan, voormalig beroepsmilitair en ooit uitgezonden naar Afghanistan, zal voor een basisplaats de strijd aan moeten gaan met eerste doelman Danijel Ribaric. Voorwaar geen makkelijke opgave, maar voor een club als Hellevoetsluis natuurlijk fijn om 2 keepers met zo’n staat van dienst binnen hun gelederen te hebben.

Recent werd Van Asperen nog gekozen in het Voetbalelftal aller tijden van Voorne-Putten en via de live uitzendingen van v.v. Hellevoetsluis liet hij meerdere malen weten geïnteresseerd te zijn in een overstap naar ‘zijn’ club. Eén telefoontje was vervolgens voldoende om de overgang in orde te maken.

 

Stephan werkt in de vol continu en dat betekent dat hij niet altijd kan trainen of spelen. Trainer Paul Bestebreur is er echter het type niet naar om van spelers te eisen dat zij 2x in de week trainen om te mogen voetballen. ‘Er kunnen namelijk altijd omstandigheden zijn waardoor een speler niet kan trainen en de punten worden tenslotte op zaterdag verdeeld en niet op dinsdag of donderdag’ aldus Bestebreur.  

 

Na tussentijds gestopt te zijn bij OVV, begon het nu toch weer te kriebelen bij Van Asperen. Hoewel hij vanwege het werk niet altijd kan trainen, geeft hij zich in wedstrijden altijd 200%. ‘Ik sta er altijd en verder moet ik een goed gevoel hebben bij de club’ zegt Van Asperen. Dat laatste zit bij v.v. Hellevoetsluis wel goed.

(persbericht vv Hellevoetsluis)

 

Laatst was Stephan nog bij Radio Sport op Voorne Putten in de uitzending naar aanleiding van zijn verkiezing in het Voetbalelftal Aller Tijden van Voorne Putten. Lees hier het interview terug. Beluister het interview op onze website.

(redactie)