· 

Schaken zit in het DNA van het gezin Maes.

Schaken zit in het DNA van het gezin Maes. Vader Peter leerde zijn zoons Djad en Zyad (archieffoto van een aantal jaar geleden) op vroege leeftijd schaken. Ook andere jeugd bij schaakvereniging Spijkenisse mag van zijn kennis profiteren.

 

In de radio uitzending van Sport op Voorne Putten waren vader Peter en oudste zoon Djad te gast. Aanleiding was het feit dat 1e teamspeler en trainer/coach Rick Lahaye ons attendeerde op een ander talent van de Spijkenisser schaakvereniging: Djad Maes. Natuurlijk grepen we deze kans aan en nodigden wij Djad naast supertalent Ansh Jakhari uit.

 

 

VWO-student Djad heeft op 17 jarige leeftijd een ranking van 1900 en speelt in het eerste landelijke team van SV Spijkenisse. Hij scoorde dit seizoen zeker niet onverdienstelijk. Volgens vader Peter ligt de kracht van Djad in de denksnelheid. Daarom is Djad goed in snelschaken en maakt daar o.a. een sport van. 

 

De trotse vader Peter vertelde in de uitzending dat het schaken bij de jongste zoon Zyad op een lager pitje staat. Hij heeft andere interesses. Maar ook Zyad heeft schaaktalent.

 

 

Later deze week kunt u het interview beluisteren op de Sport op Voorne Putten website. Het gespreksverslag wordt dinsdag, uiterlijk woensdag gepubliceerd.