· 

Pascal van Hulst: een vriendelijk, enthousiast, veelzijdig sporttalent.

Pascal van Hulst was de gast in het 3e uur van Radio Sport op Voorne Putten. Pascal voetbalt bij OVV Oostvoorne, is eigenaar van de Soccer For All Academy. Daarnaast is Pascal ook lid van Tennisvereniging Oostvoorne. 

 

Om met de deur in huis te vallen: hoe ben jij in aanraking gekomen met het voetbal? 

Pascal: “Net toen ik kon lopen heeft mijn vader mij een bal voor de voet geschoten en daarna heb ik de bal niet meer los gelaten. Ik woonde aan een voetbalveldje en daar heb ik in mijn jongste jeugdjaren mijn kunsten vertoond.” 

 

Altijd OVV? 

Pascal: “Nee, ik heb tussendoor 1 jaar bij vv Nieuwenhoorn gevoetbald in de C-1. Ik wilde kijken of ik hogerop kon komen, maar kwam er al snel achter dat voetballen met vrienden mijn voorkeur had en ben terug gekeerd bij OVV. Daar voetbal ik nog steeds.” 

 

Vroeg gedebuteerd bij de selectie? 

Pascal: “Ja, ik was net 18 jaar en ik weet nog wel dat het uit bij WAW was op een heel modderig veld. Ik ben niet meer uit de selectie gegaan; zit er nu tien jaar in.” 

 

Met welke trainers heb je gewerkt? 

Pascal: “Ik ben gedebuteerd onder Francis Janssen als het goed is. Daarna Miguel Munoz, Marco Jalink, Re Lemmens en Rob Vuyk. Komend seizoen Marcel Langeveld.” 

 

Je vader had een belangrijke rol in het feit dat je voetballer bent geworden. Is hij zelf ook nog steeds actief voor OVV? 

Pascal: “Ja, hij is al jaren assistent trainer van OVV. Hij begon onder Munoz. Dus een lange tijd.”

Naast het voetballen, ben je ook op ander sportgebied actief of actief geweest.

Pascal: “Mijn vader het voetbal, mijn moeder heeft mij in aanraking gebracht met tennissen. Zij nam mij mee naar de tennisbaan en ik ben ook gaan tennissen. Sterker nog ik heb inmiddels mijn tennis lerarendiploma gehaald. Ik tennis nog steeds. Naast het voetballen. In de zomer neem ik deel aan regionale toernooien en geniet ik daar dan enorm van. Sinds twee en een half jaar ben ik ook aan het golfen.”

 

Je hebt ook de Soccer For All Academy opgericht.

Pascal: “In 2014 ben ik naar Amerika gegaan. Ik had de kans om daar voetbaltrainer te worden bij een voetbalclub. Ik woonde bij een gastfamilie. Uiteindelijk zou ik bij een nieuw op te richten voetbalclub actief worden, zij het dat deze club nooit tot stand is gekomen vanwege het feit dat investeerders zich terug trokken. Eenmaal terug in Nederland besloot ik een eigen Voetbalschool op te richten. Bij OVV was er vraag naar activiteiten buiten de training om. Ik richtte de Soccer For All Academy op voor de leeftijdsgroep 6 tot 13 jarigen. Het maakt niet uit van welke vereniging je lid bent. In beginsel op de woensdagmiddagen techniektrainingen en in vakanties voetbalkampen. Dat combineerde ik allemaal met tennisles geven. Dat heb ik over een periode van tien jaar gedaan. Momenteel geef ik geen tennisles meer omdat ik in de sails, de verkoop, werkzaam ben.

 

Je bent een succesvol tennisser geweest.

Pascal: “Dat mogen anderen bepalen, maar ik heb wel op het hoogste regionale niveau een aantal tennistoernooien gewonnen. Voetbal en tennis combineer ik zoals eerder gezegd nog steeds. Voetbal is nummer 1, tennis doe ik daar als nummer 2 bij. Ik neem niet meer deel aan de tenniscompetitie en speel buiten het voetbalseizoen toernooien.”  

Wanneer kwam je er achter dat je een veelzijdig talent was? 

Pascal: “Ik voetbalde en tenniste. Mijn tennisleraar zei op jonge leeftijd dat ik het voetbal moest laten voor een tenniscarrière. Die keuze heb ik nooit gemaakt. Ik combineer het nu nog steeds. Achteraf is het een koe in de kont kijken. Wie weet wat het had kunnen worden. Ik heb er geen spijt van en vind het allebei even leuk. Eigenlijk weet ik inmiddels dat alle balsporten me wel goed af gaan. Bij het golfen gaat het ook goed. Ik heb inmiddels handicap 20.” 

 

Bij OVV is er een uitwisseling met het Engelse Richmond Rovers. Heb je daar ook een rol in? 

Pascal: “Mijn rol daarin is in samenwerking met Sander Teunissen en Ronald Witkamp tot stand gekomen. Richmonds Rovers was voor een wedstrijd in Oostvoorne en dat werd ook na de wedstrijd een groot, gezellig feest met de nodige biertjes daarbij. Er werd besloten daar een jaarlijks terug kerend evenement van te maken. Tot op de dag van vandaag bestaat de uitwisseling nog steeds. Ik heb met Sander en Ronald de organisatie op me genomen om met de C-1 naar Richmond te gaan. Ronald is nog steeds contactpersoon en ik ondersteun hem zo goed mogelijk om er elk jaar een mooi programma van te maken. De omstandigheden in Richmond zijn niet te vergelijken met die van ons in Oostvoorne. Het clubgebouw is een container, het grasveld een te hoog knollenveld. Maar de Engelsen halen verder alles uit de kast om er een goed, gezellig weekend van te maken. Abnormaal goed geregeld als wij daar zijn.” 

 

Het opzetten van de Academy kostte natuurlijk geld. 

Pascal: “Ik heb het qua organisatie eerst kleinschalig gehouden. Ik wilde op voetbalgebied kwaliteit neerzetten. Het was destijds gedeeltelijk mijn werk. Ik wilde doorgroeien naar een groter aantal deelnemers. Maar doordat ik op een gegeven moment de sales inging, is het kleinschalig gebleven. Ik maak nog steeds gebruik van de faciliteiten van OVV Oostvoorne.” 

 

Je organiseert ook dit jaar weer voetbalkampen. 

Pascal: “Ja dat klopt. Ik doe mijn voetbalkampen tegenwoordig naast mijn werk. Ik geef normaal gesproken voetbalkampen bij vv Maasdijk en OVV. Nu in Coronatijd was er vraag vanuit verenigingen om voetbalkampen te organiseren. Er gaan minder kinderen op vakantie dit jaar. Daarom heb ik besloten de kampen uit te breiden van twee naar drie dagen, zoals het oorspronkelijk ook was. Tijdens het kamp staat plezier natuurlijk voorop. De kinderen die ooit hebben deelgenomen, vonden het kamp erg leuk en praten er nog steeds over. Ik gebruik diverse spelvormen. Daarnaast zijn er techniektrainingen.” 

Je woont nu in Maasdijk. Hebben ze daar ook niet gevraagd wat meer te komen doen, want je vriendin voetbalt daar toch ook?

Pascal: “Ja, ik ben met pijn in het hart verhuisd naar Maasdijk. Mijn vriendin voetbal bij Maasdijk en telkens als ik daar ben wordt er aan mij getrokken om bij vv Maasdijk te komen voetballen en iets te organiseren. Ze hebben me recent gevraagd trainer te worden van Dames 1. Ik weet echter niet of dat iets voor me is en houd de boot even af.”

 

Je zei tijdens de muziek dat je nog even wat kwijt wilde.

Pascal: “Ik ontving net een berichtje van mijn zwager die luistert naar de uitzending en het opmerkelijk vond dat ik zei dat ik met pijn in mijn hart in Maasdijk woon. Dat zal nog wel consequenties hebben.”

 

Waar kan men terecht om zich op te geven voor de voetbalkampen?

Pascal: “Het inschrijvingstermijn staat voorlopig nog open. Ze kunnen een mailtje sturen naar pascalvanhulst@hotmail.com en de naam van kind, leeftijd, club en team doorgeven. In Maasdijk op 20, 21 en 22 juli. In Oostvoorne op 27, 28 en 29 juli. Het is dagelijks van 09.00 uur tot 16.30 uur.”

 

OVV krijgt na vijf jaar Rob Vuyk met Marcel Langeveld een nieuwe trainer. Wat zijn de verwachtingen?

Pascal: “We willen zolang mogelijk mee doen voor de prijzen. En dat is een realistisch doel. We hebben een aantal oude bekenden terug bij de vereniging en jong talent ingepast. We zijn een aantal weken geleden met de nieuwe trainer en selectie met de trainingen gestart. Het jonge talent heb ik zelfs nog training gegeven. Voor mezelf hoop ik het jaar fit door te komen. Ik heb vorig jaar met een rugblessure gespeeld. Ik ben negen weken geleden geopereerd aan een hernia.”

 

Wat zijn je persoonlijke doelen?

Pascal: “Ik wil zolang mogelijk blijven voetballen. Zolang het lichaam dit toelaat. Mijn vrienden die luisteren zullen nu wel lachen, omdat ik vaak genoeg pijnklachten heb. Maar als het niet meer gaat, doe ik een stap terug om weer jeugdtrainer of trainer te worden. Ik heb mijn TC 3 jeugdtrainer binnen, maar hoop uiteindelijk seniortrainer te worden. Maar voorlopig dat zelf voetballen nog centraal en op nummer 1.”

 

Heb je zelf tot slot nog wat toe te voegen?

Pascal: “Ik vind het leuk dat ik gevraagd ben voor dit interview. Ik vind Radio Sport op Voorne Putten een goed initiatief en ik hoop dat jullie nog lang met veel enthousiasme doorgaan.” 

 

We danken Pascal voor zijn aanwezigheid in de studio, het blijvende aandenken aan zijn bezoek (OVV vaantje) en wensen hem veel succes met al zijn activiteiten.