· 

Kim van T Verlaat ook naar trainingscentrum Nederlandse Triathlonbond.

TVS90 duathlon- en triathlonatleet Kim van T Verlaat verlaat in september Spijkenisse om te gaan wonen en trainen in het trainingscentrum van de Nederlandse Triathlonbond. De succesvolle junior zet alles op haar sportcarrière. De studie journalistiek even naar het tweede plan.

 

Kim van T Verlaat verraste eind 2019 zichzelf en iedereen met uitstekende prestaties bij de (internationale) duoathlon en triathlon.

 

Na een blessurevrije winter keek ze op trainingskamp in Majorca (Spanje) als laatste jaars Junior uit naar het naderende wedstrijdseizoen.

 

Maar toen brak het Covid-19-virus uit. Ze kon met de laatst mogelijke vlucht Spanje ontvluchten (totale lockdown met slechts zwem trainingsmogelijkheden in het hotel) naar Nederland om daar wel de hardloop- en fietstraining te kunnen vervolgen. Van zwemmen was even geen sprake.

 

Kim maakte er van wat mogelijk was. Vervolgde haar studie journalistiek in Tilburg (veel online) en keek uit naar het moment waarop wedstrijden weer georganiseerd zouden worden. Maar dat laatste is ook nu nog onzeker. 

 

Vanaf september woont Kim op het trainingscentrum van de Nederlandse triathlonbond. Ze verhuist naar Sittard om de duathlon en triathlon op 1 te zetten. Ze zal zeker online haar studie journalistiek vervolgen, soms naar Tilburg afreizen voor college, maar wil zien wat haar mogelijkheden zijn op sportgebied. Ook blijft Kim deel uit maken van het TVS90 Dames Eredivisieteam.

 

Een mooie, nieuwe doelstelling.

We wensen Kim veel succes met het vervolg van haar carrière en zullen haar zeker blijven volgen.