· 

Radio Sport op Voorne Putten blikt terug.

Radio Sport op Voorne Putten, elke zaterdagmiddag bij LINQ Media uit Spijkenisse, is twee maanden met vakantie.

 

Sedert zaterdag 4 januari 2020 waren er 24 afleveringen tussen 14.00 uur en 17.00 uur op 105.1 FM (regio Spijkenisse), 106.9 FM (regio Hellevoetsluis) en 105.9 op de kabel in heel Voorne Putten.

 

Het begon op zondag 22 november met een proefuitzending waarin naast de eerste kennismaking en sportberichten het Kleiburg Golftalent Rosanne Boere voor een interview in de studio was.

In de eerste reguliere uitzending trapten we 4 januari 2020 af met de wethouders uit de vier woonkernen op Voorne Putten. Met de vier wethouders spraken wij over de sportplannen en -ontwikkelingen in de gemeenten.

 

De eerste weken van 2020 werden vooral besteed aan interviews met genomineerden van het grote Sportgala Nissewaard. De weken daarna hebben we sporters en verenigingen van Voorne Putten stap voor stap aan u voorgesteld. We deden daarbij de vier woonkernen Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne opnieuw aan. 

 

Begin maart brak het Covid-19-virus uit. De sportwereld kwam stil te liggen. Geen live verslagen en competities meer. Twee zaterdagen waren we als sportredactie genoodzaakt de uitzending te staken. Daarna pakten wij begin april de uitzendingen in aangepaste vorm weer op. Minder personeel, gasten aan de telefoon in plaats van in de studio. Weer een divers gezelschap. Iedereen was spontaan bereid aan een mooie, gevarieerde uitzending mee te werken. Daar genoten we van. Aan de reacties te horen, de luisteraars en SOVP-volgers ook.

 

Op 6 juni begonnen we weer voorzichtig gasten in de studio uit te nodigen. Aangevuld met telefoongesprekken. Vanaf 13 juni gevolgd door uitzendingen waarin alle gasten weer in de studio aanwezig waren en de redactie werd uitgebreid. Op 27 juni sloten we de eerste cyclus af met o.a. drie wethouders. 

 

Nu gaan we twee maanden uit de lucht voor de zomervakantie. Zaterdagmiddag 5 september zijn we vanaf 14.00 uur weer bij u terug. Zoals gebruikelijk tot 17.00 uur. We hopen dan dat we de eerste uitzendingen van de tweede cyclus kunnen gebruiken om u op de hoogte te brengen van de voorbereidingen van verenigingen en sporters op de diverse competities. Daarvoor is het wel van groot belang dat heel Nederland zich aan de coronamaatregelen houdt. Dus: voldoende afstand en regelmatig handen wassen. Een mondkapje dragen waar (nog) nodig. Het zou toch zonde zijn als er een tweede, grote uitbraak en een nieuwe strenge lockdown komt. Niet alleen, maar samen! Succes (hoe moeilijk het ook is)! Vooral een goede gezondheid!

 

Tot slot: wilt u alle gasten nog eens terug zien? Ga naar het radio menu op de website en bekijk alle radio informatie: www.sportopvoorneputten.nl. Veel plezier !!! Ook op Facebook hebben we een foto album en terugblik aangemaakt.