· 

Geen dubbelspel in de Tafeltenniscompetitie afdeling West.

Het bestuur van de afdeling West van de Nederlandse Tafeltennisbond heeft op basis van de beschikbare informatie, waaronder veel berichten van verenigingen de afgelopen week, een beslissing genomen over het wel of niet spelen van dubbel in de senioren najaarscompetities in de afdeling West.

 

Het Afdelingsbestuur kiest er voor om vast te houden aan het eerder genomen besluit: er wordt dit najaar geen dubbel gespeeld in de senioren afdelingscompetities. In de beide jeugdcompetities mag natuurlijk wel worden gedubbeld.

 

Voor de reguliere senioren competitie betekent dit dat een wedstrijd zal bestaan uit negen enkelspelen, in de duo senioren competitie zal het dubbel worden vervangen door een extra enkelspel. De vorm van dit extra enkelspel zal een paar weken voor de competitie bekend worden gemaakt.

 

Voor alle helderheid, het is een besluit dat van toepassing is op de competitie. Elke vereniging heeft in de eigen zaal een eigen verantwoordelijkheid om te kiezen of dubbel spelen tijdens de training en het vrij spelen wel of niet is toegestaan.

 

In de landelijke competitie, waarin team 1 van ttv De Sprint (Brielle) uitkomt, wordt wel een dubbelspel gespeeld.