· 

In een aantal klassen zijn er nieuwe clubs toegevoegd. Welke zijn dit?

In een aantal klassen zijn er nieuwe clubs ingedeeld. Welke clubs zijn dit?

 

In de hoofdklasse A zal sv Poortugaal haar opwachting maken. Poortugaal is een fusieclub die haar eerste twee seizoenen in de 1e klasse B speelde. Voor Spijkenisse zal met de komst van Poortugaal een leuke derby aan het programma toegevoegd worden. Beide clubs kunnen elkaar bij wijze van spreken zien, als ze thuis spelen.

 

De 1e klasse B is een mix geworden van de 1e klasse C (zuid 1) en 1e klasse B (west 2). Voor Brielle en Nieuwenhoorn (dat uit de 2e klasse D komt) zijn Heerjansdam, Kloetinge, Nieuw-Lekkerland en Oranje Wit geen echte onbekenden. In het seizoen 2017/2018 zaten de verenigingen ook bij Brielle en Nieuwenhoorn in de 1e klasse B. In dat seizoen degradeerde Nieuwenhoorn naar de 2e klasse. Tijd voor Nieuwenhoorn voor revanche. Brielle werd toen 2e met 18 punten minder dan SC Feyenoord (dat nu in de hoofdklasse A speelt). De twee wat onbekende ploegen in deze klasse zijn Papendrecht en Terneuzense Boys.

Papendrecht kwam afgelopen seizoen uit in de 1e klasse C. Het team gaat haar 2e seizoen in de 1e klasse in. Daarvoor zijn de heren 5 seizoenen in 2e klasse actief geweest. Eerste 3 seizoen in de 2e klasse D en vervolgens 2 seizoenen in de 2e klasse F.

Terneuzense Boys heeft soms een uitstapje naar de 1e klasse C gemaakt. Nu speelt het voor het 2e seizoen op rij in de 1e klasse. Daarvoor speelde het voornamelijk in de 2e klasse E. In competitieverband zeker een onbekende voor onze 2 regioclubs.

 

In de 2 klasse D zijn er 4 nieuwe clubs: CION, Hellevoetsluis, Pelikaan en VVGZ.

Hellevoetsluis is weer terug in de zeer sterke 2e klasse D. CION komt over uit de 3e klasse D en Pelikaan en VVGZ komen uit de 2e klasse F. Vooral VVGZ is gevaarlijke tegenstander. Dat team speelde de afgelopen jaren (tot het na het seizoen 2018/2019 via de nacompetitie in de 2e klasse kwam) als vaste klant in de 1e klasse. CION moeten we ook niet onderschatten al is dit hun eerste seizoen in de 2e klasse. 

 

In de 3e klasse C komen BZC/Zuiderpark en Leonidas te spelen. Beide clubs streden tegen elkaar in de onderste helft van de 3e klasse C en zijn voor onze regio mannen op competitieniveau onbekende tegenstanders. Leonidas is een vaste klant in de 3e klasse en BZC/Zuiderpark was aan haar eerste seizoen bezig in de 3e klasse. Wat gaat het met deze 2 nieuwe teams in 3D worden?

 

De 4 klasse H en I is er niet zoveel veranderd. Abbenbroek is verhuisd van de 4e klasse H naar de 4e klasse I. En de 4e klasse H nemen De Egelantier Boys en Transvalia ZW de plek van Excelsior Rotterdam en Abbenbroek in.  Zo spelen er 13 ploegen in 4e klasse H en in de 4e klasse  I spelen er 14 clubs.