· 

Sportcomplex De Eendr8 wordt opgeleverd.

De bouw van het nieuwe sportcomplex De Eendr8 (wethouder Peter Schop onthulde zaterdag 9 mei jl. de naam van het nieuwe sportcomplex) in Hellevoetsluis startte in maart 2019. Al snel waren de contouren zichtbaar, maar dan moet er natuurlijk binnen nog van alles gebeuren. Nu nadert inmiddels de oplevering. Woensdag 22 juli is het zo ver.

 

De zwembaden zijn inmiddels gevuld met water. Het zwembadwater is nu op temperatuur. In het recreatieve gedeelte is dat 27 graden, het wedstrijdbad staat op 22 graden. Ook de kwaliteit van het water is getest en in orde bevonden. Naast het zwembad bevinden zich in de accommodatie ook een sportschool, sportzalen, vergaderruimten en een restaurant.

 

Aan het milieu en de natuur is gedacht tijdens de bouw: op het dak van het pand staan 280 zonnepanelen en er zijn vijf zwaluwnestkasten in de gevel verwerkt.

 

22 juli aanstaande wordt het gebouw opgeleverd aan Sportfondsen Hellevoetsluis. Daarna begint de inrichting van bijvoorbeeld de EHBO ruimte, de kantoren, etcetera.