· 

Dutch Adapatives wil droom voor mensen met een beperking mogelijk maken: een triathlon finishen.

Een triathlon finishen. Steeds meer mensen zien dat als dé ultieme sportprestatie. De sport waarin zwemmen, fietsen en hardlopen gecombineerd worden, wint aan populariteit.


Dutch Adaptives, een sportteam bestaande uit mensen met een beperking en/of chronische ziekte, wil die droom ook toegankelijk maken voor mensen met zo'n beperking.

 

In een vier maanden durend traject gaat dit team van 15-20 atleten met een beperking de uitdaging aan om hun triathlon te finishen. Hierbij is de rol van de buddy om samen met een professionele coach in triathlon de sporters te begeleiden.

Drie (3) TVS90-ers zijn buddy geworden van een atleet. Te weten: Arie van der Kuil, Jan van der Meijs en Silvia van Schaick. Onder andere deze buddies zijn er voor support en zullen geregeld samen trainen en in leerzame clinics toewerken naar hun ultieme doel, ‘het finishen van een triathlon’.

 

TVS90 stelde afgelopen zondag 19 juli haar accommodatie met de nieuwe steiger ter beschikking voor een Triathlonclinic, welke uiteraard naast het zwem-, fiets- en looponderdeel, vooral in het teken stond van ‘de wissel’.
Wat in de ochtend was geoefend, werd in de middag, na een overheerlijke door SEMENT verzorgde lunch, in de praktijk gebracht in een heuse mini-triathlon; 300 mtr zwemmen, 5 km fietsen en 2 km lopen.

 

Uiterst positief waren de atleten over onze mooie locatie; een wielerbaan aan het voedingskanaal. Alleen maar lachende gezichten deze dag, ontzettend veel fun en met een enorme berg vertrouwen keerden zij huiswaarts. Weliswaar nadat Dutch Adaptives als dank 2 van onze TVS-trainers uitnodigde om een clinic bij te wonen waarin juist zij de kneepjes zullen leren om training te geven aan atleten met een beperking. Dit gaan zij zeker nog een keer doen!

Dutch Adaptives
Tvs90 Spijkenisse
PRC Delta
Gemeente Nissewaard
Sement werving & selectie, detachering en arbeidsbemiddeling. Bouw en Civiele Techniek.
Nederlandse Triathlon Bond