· 

Voetbalmiddag Rockanje 800 jaar bij vv Rockanje.

Rockanje bestaat 800 jaar. Wat normaal een nog groter feest had moeten zijn, maar door de CORONA toch iets anders is ingevuld, werd door de organisatie van Rockanje 800 jaar mede onder aanvoering van Sanne Elebaas naar alternatieven gezocht. Eén van die initiatieven was een voetbalactiviteit in het Durp voor de plaatselijke jeugd. Daarbij waren er voor de jeugd rocks te verdienen. Een super initiatief! Mede tot stand gebracht met ondersteuning van de plaatselijke horeca en de voetbalclub.

 

Uiteraard greep vv Rockanje de kans om de jeugd nader kennis te laten maken met het voetbal. En dan zijn er bij deze voetbalclub altijd mensen die de handschoen oppakken en een leuke middagactiviteit organiseren. Onder bezielende leiding van Jasper Vermeer (Coördinator Jeugdvoetbal VV Rockanje) en Peter Naaktgeboren (Wedstrijdsecretaris en leider Rockanje JO13-1G) en met hulp van Glenn Visker, Jordy Naaktgeboren, Wouter van Marion en Anouk Boogert werd besloten twee voetbalmiddagen te organiseren. Met toestemming van het bestuur. Op het kunstgrasveld. De eerste middag was woensdag 22 juli. De tweede volgt woensdagmiddag 26 augustus 2020. 

 

Woensdag 22 juli 2020 kwamen om 13.00 uur maar liefst 28 kinderen naar de voetbalvereniging om deel te nemen aan een leuke middag. Na de toch wel pittige warming up van Glenn Visser, het dribbelspel, de penalty afvalrace (waarbij keeper Tygo Elfrink en Jordy Naaktgeboren onder vuur werden genomen) en een grote partijvorm (28 kinderen tegelijk op het halve kunstvoetbalveld) sloten de kinderen om 14.15 uur het voetbalevenement moe, maar voldaan met een waterijsje af. Alle kinderen waren deze middag de winnaar, al moet gezegd worden dat Wit de slotpartij met 4-3 won.  

 

De vv Rockanje organisatie hoopt dat het kinderen voor de voetbalsport weer enthousiast heeft gemaakt. Mochten de niet-leden interesse hebben een keer nader met de vereniging kennis te maken, dan kan dit natuurlijk altijd. Ook kan er vanaf nu aangemeld worden voor de tweede middagactiviteit op woensdag 26 augustus. Dit kan via het emailadres pacnaaktgeboren@kpnmail.nl .