· 

Mooie terug- en vooruitblik ZKV voorzitter René Ruighaver.

Voorzitter René Ruighaver van de Zuidlandse Korfbalvereniging ZKV schreef alle leden aan om ze een hart onder de riem te steken en te informeren over de afgelopen periode en het aankomende korfbalseizoen.

 

Hij kijkt terug op de heftige coronaperiode waarin zowel de zaal- als de veldcompetitie werden geschrapt en ook het 65-jarig jubileum, het klaverjassen, het jeu-de-boulen, de 2 toernooien, alle trainingen, het verhuren van de kantine en de OC activiteiten geschrapt moesten worden. De accommodatie ging letterlijk een paar maanden op slot… René stelde de leden gerust: "Wat in het vat zit, verzuurt niet. We gaan dit met z’n allen goedmaken!"

 

Inmiddels heeft de vereniging de draad weer grotendeels, en soms nog hand-in-hand met bepaalde maatregelen of beperkingen, opgepakt. Er kon weer getraind worden en er was weer ruimte voor de kangoeroes. De jeu-de-boulesbaan werd weer gebruikt. Ook heeft het bestuur op allerlei vlakken de keuze gemaakt te investeren in de accommodatie. Een nieuwe beregeningsinstallatie, een nieuwe grasmat, groot onderhoud aan de kantine. Allemaal door/met onze eigen vrijwilligers (leden, ouders, klusjesmannen). Top!

 

De zomervakantie is inmiddels begonnen. Gelukkig kreeg sportend Nederland weer groen licht om (vanaf 1 juli) hun sport weer te mogen gaan beoefenen. ZKV was daar blij mee! Letterlijk sluiten ze straks deze ‘unieke’ 1e helft van het jaar af en kijken uit (na een welverdiende pauze) naar de 2e helft. De benodigde voorbereidingen werden inmiddels getroffen voor het nieuwe veldseizoen. ZKV is er straks weer helemaal klaar voor!

 

Wat kunnen de leden verwachten?

De accommodatie is in de zomervakantie gesloten (20 juli-25 augustus) even gesloten zijn. Trainingen zijn even klaar (en met de enthousiastelingen is vast nog wel wat af te stemmen hoor). Vanaf de eerste training zijn de kleedkamers, toiletten, terrassen, kantine en de bar weer geopend! Diverse data die alvast in de agenda kunnen:

       * dinsdag 25/8: eerste training (jeugd en senioren)

   * zaterdag 29/8: openingsdag. Inclusief barbecue, koppelschieten, passend afscheid van selectietrainer Arie Muis, bekendmaking van de Gouden ZKVer

   * zaterdag 5/9: jeugd gaat kamperen op het veld

   * zaterdag 5/9: eerste wedstrijddag

   * Vóór de eerste wedstrijddag zullen er nog oefenwedstrijden zijn bij/tegen ’t Capproen voor 1 en 2. De exacte datum en tijden volgen nog.

   * Het 65-jarig jubileum gaan we zéker niet vergeten. Dit gaan we groots vieren. In 2021.

   * De jaarlijkse ledenvergadering is niet doorgegaan. Maar wel ‘verplicht’ om jaarlijks te houden. Hoe en wanneer we dit zullen organiseren gaan we nog besluiten en laten weten.

   * Ondanks een flinke zoektocht is de kans erg groot dat de selectie dit seizoen geen trainer/coach heeft. Dit is inmiddels besproken met de groep. We zullen waarschijnlijk zelf de trainingen en coaching van de wedstrijden moeten gaan invullen. Dit gaat een uitdaging worden, maar die gaan we aan! En op de achtergrond zullen we absoluut blijven zoeken naar een nieuwe trainert!

   * Ramon van der Bie (broer van Nicole), personal trainer, gaat (zeer waarschijnlijk) voor de selectie wekelijks een conditietraining verzorgen. Vanzelfsprekend pakken we dit graag met 2 handen aan

   * Corona maatregelen. Die zullen nog steeds worden gehanteerd. Al zijn ze al enorm versoepeld inmiddels. De bekende ‘standaard’:

      - Thuis blijven bij klachten, in je elleboog hoesten, 1,5m afstand houden 

      - Vereiste corona coördinator? Dat is nog niet helemaal duidelijk…

      - Sporters en trainers tijdens sporten of trainen: geen verplichte 1,5m

      - Kids (<19 jaar): geen verplichte 1,5 meter

      - Alle aanwezigen (>19 jaar) op alle andere momenten: 1,5m afstand houden

      - Reizen (naar bijv een uitwedstrijd) met de auto EN meerdere personen is toegestaan, mondkapje is niet verplicht

      - Uiteraard zullen er situaties zijn die we niet hebben voorzien of genoemd. Hier zullen we gezamenlijk ongetwijfeld de juiste oplossing voor vinden.

 

Ondanks de ‘stille’ periode is er wel degelijk heel veel gebeurd, beslist en besloten. Voor vragen en/of opmerkingen is het bestuur uiteraard altijd bereikbaar! René Ruighaver vraagt de leden 2020 te zien als een korfbalwedstrijd: "Een snot - 1e helft waar we achter de feiten aanlopen en met 10-0 achter staan. Een rust waar we even kunnen bijkomen EN vol motivatie weer het veld kunnen inlopen. En een 2e helft, waar we met z’n allen de winst over de streep kunnen trekken! Ow ja, en een 3e helft natuurlijk, waar we de overwinning zullen vieren!"

 

Tot slot wenst René alle leden een mooie zomerperiode en na de zomervakantie een super 2e (en 3e ) helft van 2020?