· 

Nieuws van Triathlon Groep Voorne (TVG).

Triathlon Groep Voorne

 

Wie wij zijn?

Optimaal en gestructureerd trainen zodat de leden van de groep beter worden en hun sportieve doelen kunnen bereiken. Met dat doel is “Triatlon Groep Voorne (TGV) in 2010 opgericht als onderdeel binnen Voorne Atletiek. Met een handje vol triatleten is de groep begonnen, en inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot ongeveer 50 leden.

 

Triatlon Groep Voorne is voor elke sporter van ieder niveau. Binnen de groep heeft iedere atleet zijn eigen sportieve doelen, die variëren van een sprint (1/8e) triatlon tot een halve of een hele triatlon. Het maakt niet of je een beginnende triatleet bent die niet alle disciplines beheerst, of dat je  een doorgewinterde triatleet bent die alleen nog de puntjes op de i moet zetten.

 

De gezamenlijke trainingen

Het gezamenlijk trainen zorgt voor meer motivatie en gezelligheid tijdens het sporten voor de verschillende disciplines. Aangezien de onderdelen van de triatlon (meestal) individuele sporten zijn kunnen je trainingsmaten en je trainer je verder helpen bij het verbeteren van de verschillende onderdelen. Het delen van ervaringen en kennis over het “trainen naar” en het “uitoefenen van” triatlons kan daarbij een belangrijke bijdrage zijn voor elke sporter.

 

Bij Triatlon Groep Voorne wordt er gezamenlijk getraind op de volgende disciplines:
– Zwemtraining in de Meander of in het buitenwater
– Fietstraining met aansluitend hardlopen (wisseltraining)
– Hardlooptraining op de weg of op de baan van Voorne Atletiek

 

De conditie en belastbaarheid van elke triatleet is verschillend en daar wordt rekening mee gehouden tijdens de gezamenlijke trainingen. Bij vrijwel elke training is een trainer aanwezig die zorgt dat iedereen op zijn eigen niveau en tempo traint, afgestemd op zijn of haar doelen die zijn gesteld aan het begin van het jaar. Elk kwartaal worden een trainingsschema rondgestuurd zodat iedereen zich kan voorbereiden op de geplande trainingen.

 

Naast de vaste trainingstijden zijn er ook trainingen en/of sportactiviteiten die door de triatleten onderling worden afgesproken. Bijvoorbeeld gezamenlijk op de racefiets naar Renesse voor een kopje koffie en een appeltaartje, of een gezamenlijk hardlooprondje door de Oostvoornse bossen na de zwemtraining op zondag.

 

De divisieteams

Diverse leden van Triatlon Groep Voorne strijden ook mee als team in de wedstrijden georganiseerd door de triatlon teamcompetities. De teams bestaan uit minimaal 4 triatleten die gezamenlijk de beste prestaties proberen neer te zetten tijdens de vijf wedstrijddagen. Elke wedstrijd heeft weer een andere wedstrijdvorm wat verschillende teamtactieken vereist.

 

De volgende teams strijden mee in regio zuid:
– 3e divisie heren – Team Maaspoort TGV
– 4e divisie heren – Team Marktlink TGV

 

Zie www.teamcompetities.nl voor meer informatie over de teamcompetities.

Zie ook de individuele pagina’s in het hoofdmenu voor meer informatie van beide divisieteams.

 

Onze evenementen

Verschillende leden van Triatlon Groep Voorne zetten zich ook in voor de organisatie van evenementen gerelateerd aan de triatlon sporten. De volgende evenementen worden georganiseerd door de TGV:
– Triatlon Het Baardmannetje
– De TGV tijdrit (2x per jaar)

 

Peter organisatorisch talent van 2020! 

 

De leden van de TGV willen allereerst Peter en Michel bedanken voor de goed georganiseerde TGV fietsrit vanaf Oostvoorne rond het Markermeer en daarna weer terug naar Oostvoorne. Deze fietsrit hebben de meeste deelnemers ruim 300+ (trainings)kilometers opgeleverd.

 

Naast het organiseren van deze fietsrit heeft Peter zich ook ingezet voor stichting Kinderen Kankervrij (Kika) met een zelf georganiseerde halve triatlon op het eiland Voorne-Putten. Tijdens dit evenement bracht Peter de nieuw bestelde tri-suits van de “Autobedrijf Nederlof Triatlon Groep Voorne 2” rond bij de TGV leden. Uiteindelijk heeft deze door Peter voltooide triatlon een geweldig bedrag van €430 opgeleverd voor stichting Kika.

 

De leden van de TGV willen allereerst Peter en Michel bedanken voor de goed georganiseerde TGV fietsrit vanaf Oostvoorne rond het Markermeer en daarna weer terug naar Oostvoorne. Deze fietsrit hebben de meeste deelnemers ruim 300+ (trainings)kilometers opgeleverd.

 

Naast het organiseren van deze fietsrit heeft Peter zich ook ingezet voor stichting Kinderen Kankervrij (Kika) met een zelf georganiseerde halve triatlon op het eiland Voorne-Putten. Tijdens dit evenement bracht Peter de nieuw bestelde tri-suits van de “Autobedrijf Nederlof Triatlon Groep Voorne 2” rond bij de TGV leden. Uiteindelijk heeft deze door Peter voltooide triatlon een geweldig bedrag van €430 opgeleverd voor stichting Kika.

 

Ook heeft Peter zich voor de volle 100% ingezet voor de sponsorwervingen en voorbereidingen voor het nieuwe triatlon seizoen van “Autobedrijf Nederlof Triatlon Groep Voorne 2” in de 4e-divisie van de triatlon competitie. Dit heeft een hele mooie groep sponsoren opgeleverd zodat het 4e-divisie triatlon team zich met nieuwe tri-suits volledig kan inzetten voor het binnenhalen van de kampioenstitel.

 

 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Peter is uitgeroepen tot “organisatorische talent van 2020” bij Triatlon Groep Voorne. Leo heeft hierdoor de “ik ben geweldig” wisselbokaal overhandigd met daarop deze benoeming. Wij hopen uiteraard dat Peter doorgaat met deze organisatorische talenten zodat we in de toekomst nog meer mooie TGV evenementen kunnen verwachten.