· 

Roel van Sintmaartensdijk stroomt door naar het VolkerWessels Merckx Cyclingteam.

Roel van Sintmaartensdijk stroomt door naar het VolkerWessels Merckx Cyclingteam. De eerstejaars belofte van het wielerteam Reggeborgh stroomt volgend jaar door naar de continentale formatie van VolkerWessels-Merckx CT.

 

Met het stoppen van Justin Timmersmans en het verlengen van de overige renners kwam er hierdoor maar één plek vrij binnen het VWMCT. Met het toevoegen van Roel is de ploeg van 2020-2021 nu compleet.

 

Ondanks het stoppen van het Wielerteam Reggeborgh in 2021 als gevolg van de COVID-19 uitbraak, heeft de opleidingsploeg alsnog een renner kunnen opleiden naar het continentale team.

 

Roel: “Ik ben uiteraard erg dankbaar voor deze kans! Bij het Wielerteam Reggeborgh heb ik al eens kunnen proeven van het koersen als belofte en ik kijk uit naar volgend jaar. Het VWMCT is een erg sterke ploeg waar ik veel kan keren op continentaal niveau.”

 

Ploegleider Allard Engels: “Roel is een meer dan getalenteerde renner die in de wedstrijden, maar zeker ook in de trainingen, een zeer goede indruk heeft achtergelaten. Wij zien in Roel een renner met veel potentie die binnen het VolkerWessels-Merckx CT kan doorgroeien tot een winnaar.”

 

Bij VolkerWessels-Merckx CT rijdt ook Roels oudere broer Daan van Sintmaartensdijk. Zuidland is volgend jaar dus goed vertegenwoordigd bij VolkerWessels-Merckx Cycling Team. 

 

Foto: Wielerteam Reggeborgh