· 

Kevin Inkelaar in La Route d'Occitanie.

Debutant profwielrenner Kevin Inkelaar (Bahrain McLaren/foto Dan Rolandus) is na de meerdaagse van Valencia (februari 2020) zaterdag 1 augustus gestart in de Zuidfranse meerdaagse wedstrijd La Route d'Occitanie.

 

Wij volgen Kevin deze wedstrijd zoveel mogelijk op de voet.

In de eerste 2 etappes eindigde Kevin keurig in het peleton. Vandaag de Koninginnerit aan de voet van en in de Pyreneeën. We zijn benieuwd of Kevin de meerderheid van het peleton gaat volgen. Gezien zijn capaciteiten moet dit mogelijk zijn.


Vandaag - maandag 3 augustus- de Koninginnerit van deze vierdaagse La Route d'Occitanie. Het algemeen klassement wordt vermoedelijk in deze etappe gemaakt. De rit voert van Saint Gaudens naar de Col de Beyrède. In totaal 163,5 km met drie pittige beklimmingen.

 

De eerste 20 km zal een mooi lanceerplatform zijn voor de ontsnapping van de dag. Het begin is heuvelachtig met goede wegen. Vanaf kilometer 80 zal er echt geklommen gaan worden.  Eerst de 19,2 km lange Port de Balès (gemiddeld 6,2%). Een klim met verschillende niveaus en zeer moeilijke passages. Na de snelle afdaling volgt de Col de Peyresourde. Een bekende berg uit de Tour de France. De favorieten zullen hun teams mobiliseren om zoveel mogelijk renners uit te schakelen voor de laatste klim van de dag, de Col de Beyrède. Een klim in 3 delen met de eerste 2/3 km moeilijk en steil. We komen dan op een vlakker stuk voordat de laatste 4 -weer lastige- kilometers naar de finish leiden. 

Wie gaan we als eerste aan de finish zien? Egan Bernal, Chris Froome, Romain Bardet, Richie Port, Tibaut Pinot (al voldoende hersteld van zijn val in de 1e etappe?), Enrico Battaglin (ploeggenoot en kopman Kevin??? Of toch iemand anders? We gaan het zien!

Zodra de etappe uitslag bekend is, zullen wij dat u hier melden.

...

...


Zondag 2 augustus de tweede etappe van Carcassonne naar Cap'Découverte. Een rit over 174 km.

Kevin Inkelaar (Bahrain McLaren) is zondag 2 augustus ook in de tweede etappe keurig in het peleton gefinisht. In de door ploeggenoot Sonny Colbrelli (Ita - Bahrain McLaren) gewonnen tweede etappe eindigde Kevin op plek 68. Colbrelli versloeg in de peletonsprint Bryan Coquard (Fra - B&B Hotels/Vital Concept), de winnaar van zaterdag, en Niccolo Bonifazio (Ita - Team Total Direct Energie). 


In de eerste etappe over 187 km van Saint-Affrique naar Cazouls-les-Béziers eindigde Kevin keurig in het eerste peleton (54e) in dezelfde tijd als winnaar Brian Coquard (Fra - B&B Hotels/Vital Concept). Coquard won de peletonsprint voor Elia Viviani (Ita - Cofidis) en Kevins ploeggenoot Sonny Colbrelli (Bahrain McLaren).   

 

De Fransman Bryan Coquard is nu de eerste leider in de Franse vierdaagse Route d'Occitanie (cat. 2.1).

De vele klimmers in het peloton konden zich in de eerste, heuvelachtige rit van 187 kilometer nog gedeisd houden, want de 2 colletjes van tweede categorie stonden al vroeg op de dag op het menu. 

In de lange vlucht van 5 renners was streekrenner Lilian Calmejane de bekendste naam. Antonio Angulo, Andreas Kron, Marti Marquez en Théo Delacroix waren de 4 anderen. Achter hun rug behielden de ploegmakkers van Viviani en Coquard de controle.     

 

In een verzengende hitte waarin het kwik tegen de 40 graden aan schurkte, liet ook Team Ineos met toppers als Chris Froome en Egan Bernal zich voorin het peloton zien. Het zorgde ervoor dat de sterkste vluchters Calmejane en Kron 15 kilometer voor de streep werden teruggegrepen. In de golvende slotfase kon niemand nog wegrijden uit het peloton. 

 

De slotkilometers werden nog ontsierd door een valpartij met onder meer Thibaut Pinot, waardoor het peloton verbrokkeld naar de sprint bovenop een helling ging. Daarin hield de 28-jarige Coquard Europees kampioen Viviani en Colbrelli af. Ook Bernal (zesde) en Romain Bardet (achtste) finishten in de top tien.