· 

Kevin Inkelaar bevestigt klimtalent in Route d'Occitanie.

Abbenbroeks wielrentalent Kevin Inkelaar heeft bevestigd in zijn tweede meerdaagse wedstrijd bij de wielerprofessionals. Bewees hij eerder zijn waarde voor de ploeg Bahrain McLaren in de Ronde van Valencia, deze week schitterde Kevin in Zuid-Frankrijk bij de Route d'Occitanie.

 

In de eerste twee etappes kwam Kevin in tegenstelling tot Valencia dit keer wel in het eerste peleton aan. In dezelfde tijd als de winnaars.

 

In etappe drie, waarin stevige Pyreneeëncols moesten worden bedwongen, kwam Kevin als 12e (!!!) over de finish. Slechts 2 minuten achterstand op winnaar Egon Bernal (Team Ineos). Dat de benen in de slotetappe iets minder goed van dienst waren, is logisch voor de 22 jarige; daags na zo'n mooie inspanning. Kevin had in de heuvelrit met twee cols van de 3e categorie ruim zes minuten meer nodig dan winnaar Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale).

 

Uiteindelijk eindigde Kevin in het algemeen klassement als 36e op ruim 8 minuten van winnaar Egon Bernal. Maar wel 1 plaats beter dan viervoudig Tour de Francewinnaar Chris Froome (Team Ineos). :-)

In totaal 129 renners klasseerden zich in het eindklassement. Een veel belovende prestatie van Kevin.

 

In het Jongerenklassement eindigde Kevin als 11e. Net voor zijn eveneens jonge ploeggenoot Scott Davies (Gbr).

 

Deze week in de Hollandse hitte even bijkomen en dan op naar Tour de Wallonie. Op een aangepast parcours vier dagen fietsen (16-19 augustus) in Waals België.

 

Foto: Dan Rolandus.