· 

De acht nieuwe speelsters in de vv Zuidland Vrouwen en Meidenselectie!

Mogen we even voorstellen…..

 

De 8 nieuwe speelsters in de vrouwenselectie van vv Zuidland.

De foto's zijn van voetbalvereniging Zuidland.

Naam:              

ANNE LODDER

 

Leeftijd:           

20

 

Woonplaats:    

Dirksland

 

Werk/School:  

PABO op de Hogeschool in Rotterdam.

Caissière bij de Albert Heijn

Serveerster in een restaurant.

 

Verliefd/verloofd/getrouwd:

Nog niet verloofd of getrouwd, wel een heel leuke vriend!

 

Voetbalverleden:

Sinds haar 6e voetbal bij DVV’09.

Tussendoor heb ik nog een tijdje bij de KNVB gevoetbald

Verder ben ik nooit van Flakkee afgegaan.

 

Welke posities denk je zelf het beste uit de verf te komen en waarom?
Nummer 10 (centrale middenvelder) of centraal achterin.

De laatste jaren op deze posities ontwikkeld. Anne weet wat er daar van haar verwacht wordt.

 

Waarom vv Zuidland?
Het plezier bij DVV’09 nam af. Anne is zich gaan oriënteren bij andere clubs. Vorig seizoen heeft ze getwijfeld om naar SSS te gaan. Dit heeft ze uiteindelijk op het laatste moment toch niet gedaan. Kwam uit bij Zuidland. Ze kreeg een warm welkom en had een goede klik met de vereniging.

 

Wat zijn je eerste indrukken?
Anne: “Ik merk dat de vrouwen bij Zuidland erg belangrijk zijn. Dit is in alle opzichten terug te zien. Ik merk dat meiden uit de selectie allemaal erg gedreven zijn en toch is het ook erg gezellig. Top combinatie!”

 

Heb je een persoonlijk doel?
Anne: “Ik wil vooral het plezier in voetbal weer terugkrijgen. Dit heb ik namelijk lang niet gehad. Verder hoop ik mij als speler meer te ontwikkelen in de techniek. Omdat ik met allemaal meiden om mij heen voetbal die erg goed zijn, zal ik mij in alle opzichten zeker verder ontwikkelen.”


Voor vv Zuidland uiteraard prettig als op basis van kwaliteit een aantal jeugdspeelsters uit eigen kweek door kunnen stromen naar de selectie. Leeftijd is dan maar beperkt van invloed. Twee ervan spelen hun hele leven al in het Slands blauw. Eén daarvan is …  

Naam:              

JINTE KOOISTRA


Leeftijd:           

16


Woonplaats:    

Zuidland


School:            

Scala Rietvelden

 

Voetbalverleden:

Jinte: “Ik voetbal sinds mijn zevende bij Zuidland en ik heb hier altijd met plezier gevoetbald.”

Jinte speelt dit seizoen samen met zus Tesse in de vrouwenselectie.

 

Welke posities denk je zelf het beste uit de verf te komen en waarom?

Jinte: “In de jaren dat ik nu voetbal heb ik bijna op alle posities gespeeld. Als verdediger kom ik het best uit de verf, omdat ik de laatste jaren centraal achterin gevoetbald heb.”

 

Wat vind je van de overstap van de MO17 naar de vrouwen?

Jinte: “Ik vind de overstap van de MO17 naar de vrouwen super leuk, maar ook wel spannend. Vorig seizoen heb ik al een paar keer mogen invallen. Na mijn blessure en het rare seizoenseinde vanwege COVID-19 heb ik heel veel zin om weer te voetballen.”

 

Wat zou je willen verbeteren?

Jinte: “Ik zou mijn conditie en techniek willen verbeteren.”

 

Heb je een persoonlijk doel?

Jinte: ‘Mijn persoonlijke doel is om mezelf verder te ontwikkelen op mijn positie.”

 

Zelf nog iets leuks te melden? 

Ik hoop dat het een goed en leuk seizoen wordt.


Als de dames in het veld net zo snel zijn als met het aanleveren van de antwoorden dan zijn de verwachtingen hooggespannen. Vandaag de 2e speelster die van Flakkee komt.

Naam:

MARIT WITVLIET.

 

Leeftijd:

Ik ben 21 jaar.

 

Woonplaats:

Het mooie Dirksland.

 

Werk/School:

Marit: "Afgelopen maand ben ik geslaagd voor de opleiding commerciële economie global marketing and sales aan de Hogeschool Rotterdam. Nu ben ik sinds een paar weken aan het werk als countrylead Nederland bij YourSurprise. Ik ben super blij dat ik mijn opleiding heb afgerond en nu lekker aan de slag kan bij dit leuke bedrijf.


Verliefd/verloofd/getrouwd:

Marit: Al vier jaar verliefd op mijn vriend Jermain."

 

Voetbalverleden:

Marit: "Ik zit al op voetbal sinds ik me het kan herinneren. Ik ben begonnen bij VVD wat later DVV is geworden. Vroeger heb ik altijd in jongensteams gespeeld en vond ik het dan ook vreselijk toen ik over moest naar een meidenelftal. Ik weet nog goed dat ik het altijd zo'n herrie vond in de kleedkamer met al die meiden. Nu, een paar jaar later, ben ik één van de grootste herrieschoppers in de kleedkamer en kan ik het me niet anders meer voorstellen."

 

Welke posities denk je zelf het beste uit de verf te komen en waarom?
Marit: "Ik speel het liefste rechts of links voorin. Zoals de meeste vast al gezien hebben, heb ik nogal lange benen en ik kan op die posities goed mijn snelheid gebruiken. Vroeger speelde ik altijd aan de rechterkant, maar de laatste jaren heb ik mezelf ook steeds meer op de linkerkant ontwikkeld waardoor ik die positie nu ook een fijne positie vind om te spelen.: 

 

Waarom vv Zuidland?
Marit: "De verhalen over Zuidland waren altijd goed. In eerste instantie was ik van plan om alleen even te komen praten, maar dit is me toen zo bevallen dat ik ben gebleven. Wat ik heel bijzonder aan Zuidland vind is de manier waarop zij met het vrouwenvoetbal omgaan. Het feit dat jullie vijf vrouwenteams hebben laat denk ik wel zien hoe serieus de vrouwenafdeling is op Zuidland.

 

Wat zijn je eerste indrukken?
Marit: "Die zijn heel goed! Bij het eerste gesprek kreeg ik gelijk een heel warm gevoel bij de club en na de eerste training heb ik besloten om toch de stap van DVV naar Zuidland te maken. De trainingen zijn op een lekker niveau, maar er tussendoor ook ruimte voor gezelligheid met de meiden onderling. Deze combinatie vind ik heerlijk."

 

Heb je een persoonlijk doel?
Marit: "Mijn persoonlijke doel is om mezelf verder te ontwikkelen als speelster en het plezier in voetbal terug te vinden. De afgelopen jaren heb ik een beetje stil gestaan als speelsters, op beide vlakken. Ik hoop bij Zuidland weer ontwikkelingen door te maken, zodat ik het beste uit mezelf kan halen en een voldaan gevoel na een wedstrijd heb."

 

We gaan proberen beide doelen te verwezenlijken Marit, te beginnen bij het plezier! Have fun!!!


Het volgende talent wat vv Zuidland doorgeschoven heeft vanuit de jeugd, is keepster...

Naam:

KAITLYN van GOOL

 

Leeftijd:

16 jaar


Woonplaats:

Rozenburg


School:

Jacob van Liesveldt, Hellevoetsluis

 

Voetbalverleden:
Kaitlyn: "Ik was 5 jaar toen ik bij vv Rozenburg via de F2000 met voetballen begon. Direct daarna in een F-team als keeper aan de slag gegaan en dat beviel zo goed dat ik sindsdien onder de lat sta. Tot en met de C heb ik elk jaar bij een jongensteam gekeept waarbij we dat laatste seizoen ook kampioen zijn geworden. Als meisje bij een jongensteam was keepen bij vv Rozenburg geen optie meer en zodoende ben ik op zoek gegaan naar een andere vereniging. Via de ADO Keepers Academie heb ik Laura van der Wagt leren kennen en door de verhalen van Laura en haar vader contact gezocht met vv Zuidland. Na een uitvoerig gesprek en rondleiding door Hans, heb ik in juli 2017 de overstap naar een meidenteam en dus vv Zuidland gemaakt. Begonnen in de MO13, maar bij blessure of niet aanwezig zijn van de overige keepster(s), regelmatig bij andere teams ingevallen wat ik uiteraard graag deed.... ik wil altijd keepen!

 

Wat vind je van de overstap van de MO15/VR3 naar de Selectie?
Kaitlyn: "Ik vind het super dat ik de overstap van de MO15/VR3 naar de selectie heb mogen maken. Hoewel ik het reuze naar mijn zin heb gehad in de MO15, ben ik altijd op zoek om op een hoger niveau te kunnen keepen. Daarom was ik afgelopen seizoen ook blij voor de kans die ik heb gekregen om naast de MO15 ook bij de VR3 te mogen keepen. Hiervoor wil ik Ed, Duncan, Mandy en het team nogmaals bedanken. Jammer dat het door Corona vroegtijdig is gestopt, want we waren lekker bezig in de competitie en ook nog eens een ronde verder in de Beker."

 

Wat zou je willen verbeteren?
Kaitlyn: "Mijn conditie."

 

Heb je een persoonlijk doel?
Kaitlyn: "Mezelf blijven uitdagen om op het hoogst mogelijke niveau te keepen."

 

Zelf nog iets leuks te melden?
Kaitlyn: "Ik kijk uit naar komend seizoen. Laten we er gezamenlijk een mooi jaar van maken!"


De regionale functie van Zuidland wordt steeds duidelijker. Hebben we er al 2 uit Dirksland voorgesteld deze dagen en 1 uit Rozenburg, vandaag de 2e selectiespeelster uit...

Naam:

ILSE GROOTENBOER

 

Leeftijd:

20 jaar


Woonplaats:

Stellendam

 

Werk/school:

Ilse: "In september ga ik mijn laatste jaar in van de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Leiden. Daarnaast werk ik als bedienster en roostermaker bij een restaurant."


Verliefd/verloofd/getrouwd:

Ilse: "Verloofd of getrouwd nog niet hoor. Wel heb ik een hele leuke vriend."

 

Voetbalverleden:

Ilse: "Meer dan 13 jaar geleden ben ik begonnen bij vv Stellendam waar ik verschillende jaren bij de meiden en later bij de jongens heb gevoetbald. Na 6 jaar heb ik de overstap gemaakt om naar DVV’09 te gaan om bij de meiden te gaan voetballen."

 

Welke posities denk je zelf het beste uit de verf te komen en waarom?

Ilse: "Mijn allereerste wedstrijd begon ik op het middenveld. Toen ze zagen dat ik snel was, werd ik de tweede wedstrijd voorin gezet en daar ben ik eigenlijk altijd blijven spelen. In het begin vooral rechtsbuiten, maar later ook spits en linksbuiten. Vooral mijn snelheid en balvastheid komen voorin tot zijn recht."

 

Waarom vv Zuidland?
Ilse: "Al vanaf het eerste moment dat ik bij Zuidland kwam om te kijken of dit een potentiële club was voor mij, merkte ik dat er serieus met me werd omgegaan. Daarnaast sprak het me erg aan dat Zuidland vijf vrouwenteams kent met meiden overal vandaan. De professionaliteit rondom vrouwenvoetbal is zeker een pluspunt!"

 

Wat zijn je eerste indrukken?
Ilse: "Op dit moment merk ik dat ik ontzettend veel zin heb in het nieuwe seizoen. Iedereen is gedreven maar is daarnaast ook in staat om even gezellig te praten."

 

Heb je een persoonlijk doel?
Ilse: "Mijn doel is vooral om het plezier in voetbal weer terug te vinden en mezelf uit te dagen om het beste eruit te halen."

 

Zelf nog iets leuks te melden?

Ilse: "Eigenlijk niet, ik heb er veel zin in!" 

 

En dat op de warmste dag van de week EN een trainingsdag, dat wordt wat. Veel plezier Ilse!


Van de jeugd naar meer routine. De 6e nieuwe speelster is een routinier: Nicky Smid. De 2e speelster uit Rozenburg in de vv Zuidland Meiden en Vrouwenselectie voor het nieuwe seizoen.

Naam:

Nicky Smid

 

Leeftijd:
27 jaar

 

Woonplaats:
Rozenburg

 

School/Werk:
Nicky: “Ik werk nu 4,5 jaar op een BSO in Hillegersberg

 

Verliefd/verloofd/vertrouwd:
Nicky: “Geen van allen.”

 

Voetbalverleden.
Nicky: “Ik ben in 2003 begonnen met voetballen. Bij Vv Rozenburg. Ik heb daar 7 seizoenen gespeeld, ben in het laatste jaar kampioen geworden en overgestapt naar Sc Botlek. Bij deze vereniging heb ik 4 seizoenen gespeeld.” Nicky vervolgt: “Daarna ben ik gaan voetballen bij SVS in Capelle aan den IJssel. Ik heb daar een seizoen gespeeld om vervolgens naar RV&AV Sparta te gaan. Bij deze vereniging heb ik 2 seizoenen gevoetbald. Even een time out genomen totdat het weer begon te kriebelen. Ik ging terug naar het oude nest waar het allemaal begon: vv Rozenburg. Na opnieuw twee seizoenen vv Rozenburg, volgt nu de overstap naar Vv Zuidland.”

 

Welke posities denk je zelf het beste uit de verf te komen en waarom?

Nicky: “Ik zeg altijd dat het me niet uit maakt op welke positie ik speel zolang het maar niet op het doel is. Verder kan ik op elke positie wel terecht.”

 

Waarom Vv Zuidland?
Nicky: “Vv Zuidland kwam als een verrassing op mijn pad. Ik twijfelde bij Rozenburg al om door te gaan of te stoppen, maar door de corona vond ik het niet de juiste moment om ermee te stoppen. Op een dinsdagmiddag kreeg ik een appje van nu een teamgenoot of ik interesse had om naar Zuidland te komen. Dit had ik niet zien aankomen en ben erover na gaan denken. Na lang wikken en wegen (beetje onder druk gezet) heb ik de keuze gemaakt om naar Zuidland te gaan om toch weer een stap hogerop te gaan voetballen.”

 

Wat zijn je eerste indrukken?
Nicky: “Vv Zuidland zet zich in voor het vrouwenvoetbal, er is een vrouwenafdeling waar jong en oud voetbalt. Genoeg plek om meisjes en vrouwen door te ontwikkelen. Zuidland is in dat opzicht een stabiele club en de faciliteiten en alle dingen eromheen zijn goed geregeld.”

 

Heb je een persoonlijk doel?
Nicky: “Fit worden en weer mee draaien op niveau.”

 

Zelf nog iets leuk te melden?
Nicky: “Op naar een leuk seizoen!”


Als voorlaatste de bambino van de selectie, aanstaande oktober pas 16. Ook het 2e echte Slandse talent dat aan de vv Zuidland Vrouwen en Meidenselectie wordt toegevoegd.

Naam:

NIENKE VD VELDE

 

Leeftijd:

15 jaar.


Woonplaats:

Zuidland


Werk/School:

Nienke: “Ik doe aankomend schooljaar Havo-examen op Scala Rietvelden.


Voetbalverleden:

Nienke: “Ik voetbal nu zes seizoenen bij Zuidland”

 

Welke posities denk je zelf het beste uit de verf te komen en waarom?

Nienke: “Sinds ik op groot veld speel heb ik eigenlijk altijd op het middenveld gestaan en dan vooral op 10 vanwege onder andere mijn loopvermogen.”

 

Wat vind je van de overstap van de MO17 naar de vrouwen?
Nienke: “Ik vind het een uitdaging om op een hoger niveau te voetballen. Ik heb er heel veel zin in.”

 

 

Heb je een persoonlijk doel?
Nienke: “Mijn persoonlijk doel is om mijn schot te verbeteren en mij verder te ontwikkelen op mijn positie.”


De laatste in de rij van nieuwe speelsters in de Slandse vrouwenselectie.

Naam:

RONA VD KOPPEL

 

Leeftijd:

22 jaar

Woonplaats:

Hellevoetsluis

Werk/School:

Rona: “Ik werk nu 1 jaar bij B&S Köckpe Global in Dordrecht op de sales afdeling.”


Verliefd/verloofd/getrouwd:

Rona: “Ik heb een hele lieve vriend.”


Voetbalverleden:

“Ik heb hiervoor 5 jaar bij VV Drechtstreek in Papendrecht gevoetbald.”

 

Welke posities denk je zelf het beste uit de verf te komen en waarom?
Rona: “Al die tijd dat ik al voetbal heb ik op het middenveld of centraal achterin gestaan. Ik denk dat dit ook de juiste posities voor mij zijn aangezien dat ik deze posities gewend ben.”

 

Waarom vv Zuidland?
Rona: “Ik woon sinds 1 maand in Hellevoetsluis en ik was op zoek naar een nieuwe voetbalvereniging. Al snel kwam ik bij vv Zuidland terecht, omdat ik zag dat ze hier veel vrouwenteams hadden. De eerste indrukken waren gelijk goed en daardoor ben ik overgestapt naar vv Zuidland. Daarnaast kan ik hier ook op een hoger niveau voetballen dan dat ik voorheen deed. Hierdoor kan ik mijzelf verder ontwikkelen.”

 

Wat zijn je eerste indrukken?
Rona: “De eerste indrukken zijn heel goed. Na een aantal keer meetrainen heb ik gemerkt dat het een leuke en gedreven vereniging is. Daarnaast werd ik goed in groep opgenomen en merk ik dat de trainers zo veel mogelijk uit de speelsters willen halen.”

 

Heb je een persoonlijk doel?
Rona: “Mijzelf blijven verbeteren om op dit hoge niveau mee te blijven doen.”

 

Zelf nog iets leuks te melden?
Rona: “Ik heb er heel veel zin in!”