· 

vv Brielle verliest nipt van vv Barendrecht.

Eindelijk mocht VV Brielle weer eens een wedstrijd voetballen, door de corona-uitbraak werd sinds maart 2020 niet meer gespeeld en iedereen snakte naar een wedstrijd.

 

Brielle begon op zaterdag 25 juli aan het nieuwe seizoen onder trainer Gijs Zwaan en diens assistent Melvin Spruijt. Na ruim een week trainen met een beperkte groep, vanwege de vakanties, mocht op dinsdagavond 4 augustus bij en tegen Barendrecht geoefend worden. Gelijk pittig, zult u denken, want Barendrecht komt uit in de derde divisie. Uiteraard, want Barendrecht was al wat langer in voorbereiding voor het nieuwe seizoen en had al een wedstrijd tegen hoofdklasser SC Feyenoord (2-2) in de benen. En nu moest het tegen een nog lang niet compleet Brielle.

 

Brielle startte in de volgende opstelling: Nigel Keehnen, Dimitri Poortvliet, Colin Schoors, Marcel van den Berg, Victor de Blok, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Brian Smits, Adam el Fazazi, Rephendry Amsterdam en aanvoerder Lex van Dommelen.

De wisselspelers waren: Mitchell Lieshout, Luke Corver, Ryan Griffiths, Rowan Barendrecht, Quinten Kloof en Jiandro Latorre. Heel wat onbekende namen in het eerste elftal van Brielle voor de lezers.

 

Na veertien minuten was er de eerste knappe redding van Nigel Keehnen als de snelle rechtsbuiten voor zijn doel opduikt. Een combinatie tussen Dimitri Poortvliet en Lex van Dommelen eindigde in een terecht gegeven strafschop. Dimitri werd binnen de lijnen van achter onderuit gehaald. Lex benutte deze kans en Brielle kwam op een 0-1 voorsprong. Al wisten de spelers van Barendrecht elkaar gemakkelijk te vinden, toch kwam de kans op een doelpunt opnieuw van Brielse zijde. Deze keer waren Rephendry Amsterdam en Lex van Dommelen dichtbij een treffer. Uiteindelijk ging de bal via de doelman naast en uit de hoekschop schoot Adam el Fazazi de bal over het doel.

Zepp Jacobs lanceert Rephendry Amsterdam, die behendig langs zijn tegenstander glipt en de bal laag diagonaal inschiet, maar de doelman weet met zijn vingertoppen de bal ternauwernood tot hoekschop te verwerken. De hoekschop lijkt ongevaarlijk, maar Brian Smits schiet de bal hard, via een been van een tegenstander, op de lat. Bijna is Nigel Keehnen de klos als hij de bal, na een onnodige terugspeelbal, verliest. Toch weet hij zich te herstellen en voorkomt de 1-1. Barendrecht schiet de bal naast het doel en Brielle gaat met een voorsprong rusten.

 

In de tweede helft komt Mitchell Lieshout onder de lat in plaats van Nigel Keehnen. Een scherpe voorzet van Adam el Fazazi kan net niet binnengelopen worden. Kort hierna plaatst Brian Smits de bal voor het doel, maar als Zepp Jacobs de bal binnen wil schieten duikt de doelman erop. Barendrecht maakt bijna dankbaar gebruik van een overtreding op Jordy Braber, die de scheidsrechter niet zag, maar gelukkig werd de bal naast geschoten.

Na 62 minuten kwam Barendrecht op gelijke hoogte. Na een goed uitgespeelde aanval schoot Ramy Salem de 1-1 onhoudbaar achter Mitchell Lieshout. Luke Corver komt Jordy Braber vervangen. Mitchell Lieshout voorkomt een achterstand voor Brielle, als hij een bal uit de hoek ranselt. Jiandro Latorre komt voor Brian Smits in het veld. Jiandro Latorre speelt Lex van Dommelen aan, die van buiten het strafschopgebied de bal richting de kruising stuurt. De bal is echter niet hard genoeg en zo kan de doelman redden.

De vermoeidheid slaat meer en meer toe en uiteindelijk is het Niels Vorthoren die teveel vrijheid krijgt en bal in het doel schiet (2-1). Gijs Zwaan wisselt Ryan Griffiths voor Dimitri Poortvliet, Rowan Barendrecht voor Adam el Fazazi en Quinten Kloof voor Victor de Blok. Ondanks het inbrengen van verse krachten verandert er niets meer aan de uitslag. Toch lof voor VV Brielle!

 

Aanstaande zaterdag speelt Brielle 2 tegen OVV 2 om 12.00 uur en om 14.30 uur speelt Brielle 1 thuis tegen OVV 1. Let op het houden van afstand langs de lijn en op de tribune.