· 

Beloftewielrenner Daan Hoole in de Czech Tour 2020.

Zuidlands Beloftewielrenner Daan Hoole rijdt van donderdag tot en met zondag met zijn Beloftenploeg SEG Racing Academy in de sterk bezette Ronde van Tsjechië.

 

De vierdaagse wedstrijd begon donderdagavond met een ploegentijdrit over 18,1 kilometer in Uničov. De korte tijdrit werd gewonnen door de World Tourploeg Mitchelton-Scott. SEG Racing Academy eindigde met Daan Hoole op de 9e plaats op 45 seconden van de winnaars. 

 

De tweede etappe van vrijdag (Prostějov  ›  Uničov over 193.7 kilometer) is gewonnen door Daan Hoolens Belgische ploeggenoot Jordi Meeus. De Belgische, talentvolle sprinter won de peletonsprint door Tim Merlier (België - Alpecin-Fenix) en Max Kanter (Duitsland - Team Sunweb) achter zich te laten. Daan Hoole kwam in dezelfde tijd als 50e over de streep. 

Profwielrenner Luke Durbridge (Australië - Miltchelton Scott) behoudt de leiding in het Algemeen Klassement.

 

Zaterdag de derde etappe van Olomouc naar Frýdek-Místek over 206.1 kilometer). Een rit waarin behoorlijk geklommen moet worden. 

Ook zaterdag ging de heuvelrit naar Daan Hoolens Belgische ploeggenoot Jordi Meeus. Jordi versloeg de Duitser Max Kanter (Team Sunweb) en de Let Martin Laas in de peletonsprint. Daan eindigde in het peleton en klasseerde zich op de 37e plaats in dezelfde tijd als Jordi Meeus.

 

De Australiër Kaden Groves (Mitchelton Scott)  heeft de leiding in het Algemeen Klassement. Jordi Meeus (SEG Racing Academy) staat 6e op 24 seconden; Daan Hoole (SEG Racing Academy) 30e op 45 seconden.

Zondag eindigde de Tsjechische ronde met de zwaarste etappe. De rit van Mohelnice naar Šternberk ging over 172.6 km bergachtig terrein. De Australiër Damian Howson (Mitchelton Scott) won de rit in Šternberk  door de Deen Markus Hoelgaard in de sprint te verslaan. Op 9 sec eindigde de Tsjech Adam Ťoupalik (Elkov Kasper) als derde en Pascal Eenkhoorn (Jumbo Visma) als vierde.

 

Algemeen Eindklassement: Damian Howson (Australië - Mitchelton Scott)

Puntenklassement: Jordi Meeus (België - SEG Racing Academy)

Jongerenklassement: Jakub Otruba (Tsjechië - Elkon Kasper)

Bergklassement: Koen Bouman (Nederland - Jumbo Visma)

 

Tijdrijder/Klassiekerspecialist Daan Hoole kon de beste klimmers deze dag niet bijhouden en eindigde op een keurige 45e plaats op iets meer dan drie minuten van Damian. In het algemeen klassement neemt Daan stek 34 in op 4 min 08 van de winnaar Damian Howson.

Daan kan terug kijken op een goede meerdaagse. Hij lijkt dit jaar opnieuw sterker geworden.

Daans hoofddoelen zijn het NK, EK en WK Tijdrijden bij de Beloftencategorie (-23).

Goed na de vele trainingskilometers nu ook weer wedstrijdkilometers in de benen te hebben.