· 

Kevin Inkelaar bevestigt talent in Tour de Wallonie.

Na zijn goede prestatie in de Route d’Occitanie, stond de 22 jarige Abbenbroeker Kevin Inkelaar met zijn ploeg Bahrain McLaren zondag weer aan de start van een meerdaagse profwedstrijd: de Tour de Wallonie (Wallonië/Belgie). De wedstrijd omvatte vier etappes:

 

16 augustus: Soignies - Templeuve

17 augustus: Frasnes-Lez-Anvaing - Wavre

18 augustus: Montzen - Visé

19 augustus: Blegny - Erezée 

 

De Team Bahrain McLaren line up voor de Tour de Wallonie: Mark Cavendish, Santiago Buitrago, Phil Bauhaus, Yukiya Arashiro, Marcel Sieberg, Marco Haller, Kevin Inkelaar. 


Zondag 16 augustus 2020.

De Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal / foto's 1-3) heeft de eerste etappe van de Tour de Wallonie gewonnen. In de peletonsprint versloeg hij de Ier Sam Bennett (Deceunick Quickstep) en de Belg Tim Merlier (Alpecin Fenix).

Abbenbroeker Kevin Inkelaar (Bahrain McLaren / foto's 4-6) eindigde in het peleton op plaats 83. Zijn sprintkopman Mark Cavendish kwam niet in de spurt voor. Hij werd slechts 28e. De ongenaakbare dagen van Mark zijn toch wel voorbij. 

Het wedstrijdverslag van www.wielerflits.nl leest u hier.


Maandag 17 augustus 2020.

Arnaud Démare heeft de tweede etappe van de Ronde van Wallonië gewonnen. De sprinter van Groupama-FDJ was na 172 kilometer de sterkste in de massasprint in de straten van Wavre. Hij versloeg klassementsleider Caleb Ewan in een direct duel. De Australiër behoudt door zijn tweede plaats wel de leiderstrui.

Abbenbroeker Kevin Inkelaar bleef weg uit het sprintgeweld en finishte keurig als 81e in het peleton. In het algemeen klassement bezet Kevin positie 72 op 16 seconden van leidier Caleb Ewan; in het jongerenklassement staat hij 17e. Zijn sprintploeggenoot Cavendish kwam niet in het spel voor.

Vanaf morgen geen sprintetappes meer. De heuvels zijn meer het terrein van Kevin. Wij kijken er net als Kevin naar uit. 

Het wedstrijdverslag van www.wielerflits.nl leest u hier.


Dinsdag 18 augustus 2020.

Na Caleb Ewan en Arnaud Démare krijgt de Ronde van Wallonië met Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) voor de 3e dag op een rij een topsprinter op het palmares. De geaccidenteerde finale was niet genoeg om alle sprinters overboord te gooien. "Verliezer" Démare wordt wel leider.

 

Kevin Inkelaar kwam in dezelfde tijd als de winnaar als 35e binnen. Hij blijft goed presteren. Want, eh..... het ging vreselijk hard vanmiddag in de laatste zestig kilometer. Eerst dankzij Groupama FDJ, daarna door CCC en vervolgens door Lotto Soudal. In het algemeen klassement staat Kevin op 17 seconden achterstand op leider Arnaud Démare. In het jongerenklassement neemt Kevin plek 7 in.


Woensdag 19 augustus 2020.

Woensdag de slotrit. Iets zwaarder dan woensdag. Kevins vorm is goed. Wellicht krijgt hij een vrije rol van de ploeg en kan hij zijn supporters verrassen. U kunt het zien op Eurosport 1.

 

Arnaud Démare heeft de eindoverwinning in de Tour de Wallonie veiliggesteld. Zijn ploeg Groupama FDJ haalde in de finale van de slotetappe naar Érezée de gevaarlijke Jhonatan Narváez terug, waarna de Franse sprinter in de sprint licht omhoog naar de finish met een allesbeslissende krachtsexplosie Philippe Gilbert toch de baas was.

Kevin Inkelaar reed opnieuw een uitstekende etappe en streed met de 26 overgebleven sterkste renners om de winst. Kevin probeerde het nog op de laatste beklimming van de dag, maar moest dat bekopen en de tanden gingen op elkaar om als 20e op 5 seconden van winnaar Démare over de finish te komen.

In het eindklassement een mooie 21e plaats voor Kevin op slechts 32 seconden van eindwinnaar Démare. In het Jongerenklassement viel plek 3 Kevin ten deel. 

 

Het wedstrijdverslag van vandaag op wielerflits.nl leest u hier.


Tot slot.

In zijn derde meerdaagse wedstrijd tussen de professionele wielrenners heeft Kevin opnieuw uitstekend gepresteerd. De vorm is goed. We zijn benieuwd wat hij de rest van dit seizoen nog kan laten zien. 

Zondag de eerst volgende wedstrijd. Het Nederlands Kampioenschap op en rond de VAM-berg in Drenthe.