· 

Ronald van der Graaf zwemt IJsselmeer over!

De Brielse triathleet Ronald van der Graaf (TVG/58 jaar) is er zaterdag 15 augustus in geslaagd het IJsselmeer over te zwemmen. Een geweldige prestatie van deze atleet die deze week in de TV- en Youtuberubriek Hemd van het lijf door masseur Stefan Krabbendam gemasseerd en geïnterviewd werd. Gisteren dan de succesvolle overtocht na een korte, intensieve voorbereiding. Hier een korte filmimpressie.

 

In december 2019 nam Ronald contact op met Frank Huisman met de vraag of hij van hem een betere zwemmer kon maken. Als triatleet was zijn langste afstand ooit gezwommen 4,5 km…

 

In januari is Frank gestart met een trainingstraject om Ronald klaar te stomen voor deze ultra zwemmarathon van 22 km van Medemblik naar Stavoren. Stefan Krabbendam (Preaz Sportmassage) werd ingeschakeld om de vermoeide spieren weer losser te maken en te verzorgen.

 

Gisteren waren de weersomstandigheden goed genoeg om de overtocht te wagen. En Ronald slaagde daarin! Na 7 uur en 26 minuten tikte hij gisteren de Havenkade in Stavoren aan. Zijn doelstelling om de overtocht binnen 8 uur te maken: geslaagd!

 

Wat een geweldige prestatie!

Gefeliciteerd Ronald!!!

 

Met dank aan Marcel van der Togt voor de begeleiding en coaching tijdens de oversteek!

 

De uitzending van Hemd van het lijf waarin Ronald vertelt over de aanleiding van zijn huidige sportuitdagingen en inzoomt op de overtocht, kunt u hier terug zien.

 

Later hopen wij Ronald zelf nog te spreken. Hier zullen we uiteraard nog een verslag van doen.