· 

Zilveren Hoorn Toernooi 18 en 22 augustus 2020.

Op dinsdag 18 en zaterdag 22 augustus organiseert vv Nieuwenhoorn het Zilveren Hoorntoernooi. Dinsdag met de ontmoetingen Nieuwenhoorn-DCV en Poortugaal-Brielle, zaterdag met Nieuwenhoorn-Poortugaal en DCV-Brielle.

 

DE UITSLAGEN

Nieuwenhoorn-DCV: 5-1

Poortugaal-Brielle: 0-1

Nieuwenhoorn-Poortugaal: 0-2

DCV-Brielle: 0-0

 

DE HISTORIE

In 1949 is het toernooi voor het eerst georganiseerd. De heer Willem Lingbeek vond dat er eens iets anders moest gebeuren ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor die tijd ongebruikelijk, werd het idee geboren om een toernooi te organiseren. De eerste editie was gelijk prijs voor Nieuwenhoorn. Tot aan 1964 is het toernooi elk jaar georganiseerd, door omstandigheden is het toernooi destijds (tijdelijk) niet meer georganiseerd.

Totdat de heer Piet Nagelkerke in 1981 vond dat het weer eens tijd was om dit mooie toernooi te gaan organiseren. Er werd wel een verandering aangebracht. Het toernooi zou over 2 dagen georganiseerd gaan worden. In korte tijd groeide het toernooi uit tot een publiekstrekker met zeer gerenommeerde deelnemers. Nieuwenhoorn moest echter 15 jaar wachten tot het Zilveren Hoorn Toernooi 'nieuwe stijl' gewonnen kon worden.

Met een kleine onderbreking in 2014 is het toernooi elk jaar georganiseerd geweest. Dit jaar zal Nieuwenhoorn op het eigen toernooi debuteren als Zaterdagvereniging, voorheen heeft het enkel meegedaan als Zondagsvereniging.

 

De erelijst ziet er goed uit. De top-3 van winnaars is:

·        Nieuwenhoorn 15x

·        Sparta C 5x

·        Neptunus 4x  

 

DE TROFEE

De onderbreking in 1964 heeft er ook toe geleid dat er 2 verschillende trofeeën zijn. Beide trofeeën zijn in de bestuurskamer te bezichtigen.

 

DE NAAM

Het toernooi is vernoemd naar de Zilveren Hoorn zoals deze in het Wapen van Nieuwenhoorn wordt getoond. Dit wapen is tevens opgenomen in het logo van v.v. Nieuwenhoorn. Het wapen wordt als volgt omschreven: "Van keel, beladen met een hoorn van zilver, gecierd en geband van goud.".  Het wapen was rood van kleur met daarop een zilveren jachthoorn. Om de hoorn heen is een gouden rand geplaatst en de hoorn hangt aan een eveneens gouden lint. Met de verwijzing naar de hoorn benadrukt de vereniging de band met de dorpskern van Nieuwenhoorn. Het wapen was tot 1960 in gebruik, tot aan de fusie van Nieuwenhoorn, Nieuw-Helvoet en Hellevoetsluis. Het wapen is sindsdien opgegaan in het wapen van Hellevoetsluis waar het nog steeds deel van uit maakt...