· 

OACN BOYS verliest van Eredivisionist HV Veerhuys 1.

Na een lange rit richting Hoorn stond op woensdag de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist HV/Veerhuys op het programma. Een ploeg die al jarenlang op het hoogste niveau van Nederland speelt. Een mooie test dus voor OACN BOYS 1.

 

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Het was Veerhuys dat het meeste balbezit had en OACN dat de meeste kansjes had. Na deze periode werd de score opengebroken door OACN. Via een prachtige solo langs de linker zijkant werd de 0-1 gescoord.

 

Na de 0-1 drong Veerhuys meer aan en wisten ze ook de gelijkmaker te scoren via een afstandsschot. Voor rust kwam Veerhuys ook nog op voorsprong. De bal werd strak op de tweede paal gespeeld en deze werd koelbloedig door de man bij de tweede paal over de keeper gestift 2-1.

 

In de 2e helft begon OACN erg sterk aan de wedstrijd en had het de wedstrijd ook de eerste 10 minuten volledig in handen. Er werden goede kansen gecreëerd, echter werden deze niet benut.

Veerhuys ging effectiever met hun kansen om. En via een actie vanaf de zijkant naar het centrum van het veld werd de bal strak van afstand in de lange hoek geschoten 3-1.

 

Na de 3-1 wist OACN snel een aansluitingstreffer te maken. Via een mooie solo door het midden van het veld werd de bal 1op1 laag over de grond ingeschoten 3-2. Na de 3-2 kreeg OACN nog een aantal grote kansen op 3-3, maar het team wist de kansen niet om te zetten in doelpunten.

 

Veerhuys deed het in dit opzicht beter en wist in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog 3 goals te scoren en zo kreeg OACN dus een lesje in efficiëntie. De eindstand 6-2. Voor OACN een leerzaam duel.

 

Vrijdag staat de uitwedstrijd tegen White Stones op het programma. Dit team komt ook uit in de eredivisie.

Een link naar de wedstrijdfoto’s van Ruud Vermeer vindt u hier.