· 

Geen goede wedstrijd vv Zuidland VR1.

Zuidland Vr1 verliest van Charlois Vr1: 0-3.  

Het wedstrijdverslag van Zuidland Vrouwen en Meiden.

 

Als het goed is schrijven we dat het goed is, als het niet goed is dan schrijven we het ook.

Vandaag was het niet goed… Charlois won de wedstrijd met 3-0 (1-0) en dat was met name op basis van de eerste helft dik verdiend. Dat het bij de thee maar 1-0 was (18e minuut een afstandpegel van 25 meter) was meer geluk dan wijsheid. Mijke haalde 2x de bal met het hoofd van de lijn, Kaytlin red een keer en het vizier van de thuisploeg stond niet altijd even scherp. Als de eindstand de ruststand was geweest konden we daar niets van zeggen. Oorzaken? Bekend is dat coach Remco Outjes van Charlois hoog druk wil zetten en met laten we zeggen fanatiek voetbal de tegenstander onder druk wil houden. We lieten in de duels dan ook de kaas van het brood eten, hoewel er ook een speelster 2x over de schreef ging binnen 2 minuten wat een kaart had moeten opleveren maar nu een blessure voor Jaqueline die het veld moest verlaten. Een te laag tempo zowel met het inspelen als het doorbewegen maakt het de tegenstander makkelijker, en Charlois speelde gewoon een volwassen spelletje. Aanvallend kwamen we er niet aan te pas.

 

In de tweede helft ging dat iets beter, we konden iets beter combineren en waren op dat moment voetballend gelijkwaardig. Demi was na 90 minuten bij Vr2 meegegaan ivm blessure van Julia en kreeg de eerste kans voor Zuidland, de vrije schietkans ging naast. Ook Ilse had een mogelijkheid na een slippertje van de keepster. Met het hoofd zat er net te weinig kracht achter de bal. In de laatste fase van de wedstrijd was het Charlois weer wat de kansen kreeg. Een schot voorlangs, een 1 op 1 situatie die door Kaitlyn goed werd opgelost. Het werd uiteindelijk nog 2-0 en 3-0 waarbij de laatste wellicht gemaakt werd door een hoog en gestrekt been. Maar dat doet niets af aan de uitslag.

 

Het zal beter moeten aan de kant van Zuidland, te beginnen volgende week zaterdag voor de beker thuis tegen Fc ’s Gravenzande VR1, aanvang 14.30 uur.