· 

Daan Hoole verbijt de pijn en wordt 8e op EK Tijdrijden.

Daan Hoole is vrijdag hard gevallen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor Beloftenrenners in Drenthe. Een allesbehalve goede voorbereiding op het Europees Kampioenschap Tijdrijden voor renners U23. Daan hield aan de valpartij onder meer stijve spieren in zijn linker bovenbeen aan over en een diepe snee in zijn elleboog. Niet ideaal voor op een ligstuur en tijdens het krachtzetten op de pedalen, maar de boomlange Hoole ging toch met ambities naar Frankrijk. Vorig jaar werd hij nog zesde en dat resultaat wilde hij graag verbeteren.  

 

In de door de Deen Andreras Leknessund gewonnen wedstrijd eindigde Daan op de 8e plaats op 1 minuut 8 van de winnaar. Stefan Bissegger (Zwitserland) werd op 23 seconden 2e, de Belg Ilan van Wilder 3e (28 seconden). De andere Nederlander Enzo Leijnse werd 7e

 

Uitslag:

 

1  Andreas Leknessund   30:58
2  Stefan Bissegger   0:23
3  Ilan Van Wilder   0:28
4  Thomas Pidcock   0:39
5  Jonathan Milan   0:56
6  Michel Hessmann   1:04
7  Enzo Leijnse   1:05
8  Daan Hoole   1:08
9  Jakub Otruba   1:16
10  Clément Davy   1:19