· 

Begeleiders vv Rockanje JO 13 nemen u mee...

Begeleiders vv Rockanje JO 13-1G nemen u mee door dit seizoen 2020-2021. Vandaag de eerste aflevering: een rondje langs de competitietegenstanders in de 4e klasse 18. Een bijdrage van Peter Naaktgeboren.

 


We starten vanaf het mooie Drenkeling, onze thuisbasis, om een rondje langs onze tegenstanders voor de competitie te doen, Allereerst steken om te beginnen de brug over naar het Flakkee of Goeree waar we dan maar beginnen met de club’s het verst bij ons vandaan.

 

Flakkee gevestigd in Middelharnis waar ze de inwoners knikkertuute noemen net als Rockanje altijd in buurgevecht met de andere club uit Middelharnis te weten De Jonge Spartaan. Ook een team wat we tegen zullen gaan komen. Twee mooie verenigingen om tegen te gaan spelen. 

De andere 2 teams van de overkant zijn de inwoners van Herkingen of te wel de Haarekenees of Panhaering. Een vereniging waar ik nog niet heel veel ben geweest, maar wel een kleine vereniging in het dorp gelegen. De 4e vereniging is de vereniging met de inwoners uit Ouddorp ook wel duunhaes / duunkenien of Grippeschieter genoemd. Een vereniging waar ik persoonlijk graag kom om te voetballen. Altijd heel gastvrij en jaarlijks een super groot toernooi , waar wij als team van Rockanje JO13-1G reeds voor ingeschreven zijn.

 

 

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, de Krammer en het Grevelingenmeer. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland. Sommelsdijk heeft echter, als enige plaats op het eiland, tot 1805 tot de provincie Zeeland behoord. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. De naam Goeree-Overflakkee wordt in de spreektaal vaak afgekort tot Flakkee of tot Goeree. Goeree-Overflakkee was tevens de naam van het lokale waterschap op het eiland. Goeree-Overflakkee is via de Hellegatsdam verbonden met de Hoeksche Waard en Noord-Brabant. De Grevelingendam en de Brouwersdammaken de verbinding met Schouwen-Duiveland. De Haringvlietdam loopt naar Voorne-Putten. Het eiland staat bekend als kerkelijk. In Ouddorp wordt het hoogste percentage stemmen op een christelijke partij uitgebracht tijdens verkiezingen, in Oude Tonge het laagste.[bron?] Globaal kan gezegd worden dat het eiland van het westen naar het oosten minder kerkelijk wordt. Het eiland is vlak, met uitzondering van het duingebied op de noordwestpunt, en ligt ongeveer op zeeniveau. Het hoogste punt bevindt zich op circa 18,5 meter boven NAP.

 

De tegenstanders: Flakkee JO13-1, ST Herkingen/NTVV JO13-1, De Jonge spartaan  JO13-2 en WFB JO13-2.


Dan de andere tegenstanders te beginnen met de 3 uit gemeente Hellevoetsluis. Je zou het drielandenpunt kunnen noemen. VV Hellevoetsluis gelegen in de vesting. Een vereniging waar de wedstrijden meestal spannend en gelijk opgaand zijn. Een mooie club met een grote traditie. De 2e vereniging Nieuwenhoorn dit is toch meestal wel een moeilijke tegenstander voor Rockanje. Maar zoals ze zeggen: nieuwe ronde nieuwe kansen. Dan de 3e vereniging: FC Vlotbrug. Persoonlijk zeg ik altijd: een hele fijne club om te komen, een hele fijne wedstrijdsecretaris te weten Jantje Romers en dan ook leuk dat we ze in de competitie hebben.

 

Hellevoetsluis is een plaats en gemeente op Voorne-Putten, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt per 1 januari 2019 40.049 inwoners en heeft een oppervlakte van 46,14 km² (waarvan 14,6 km² water). Voormalige gemeentes binnen Hellevoetsluis zijn onder andere Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

 

 

De tegenstanders: Hellevoetsluis JO13-4, Nieuwenhoorn JO13-3 en FC Vlotbrug JO13-3


 

Dan trekken we nog een beetje noordelijker vanaf Vlotbrug gezien en komen we Zuidland tegen, de ploeg uit de gemeente Nissewaard. Ook deze ploeg is niet echt een bekende voor Rockanje, maar de wedstrijden die mij nog in het geheugen liggen, waren meestal wel gelijkwaardig.

De volgende tegenstander vinden we terugkomend in westelijke richting in Vierpolders, waar we de plaatselijke VV dus treffen.

En wat is er dan mooier om te mogen noemen dat Rockanje JO13-1G een nieuwe sponsor gevonden heeft welke gevestigd is in Vierpolders en door de verhuizing naar ons durp Rockanje , ons team versterkt is met Joey , en wij namens het team Volt montage & zonnepanelen dan ook hartelijk bedanken om ons in het nieuw te steken. Uiteraard promoten wij dan ook onze sponsor. Dus: voor zonnepanelen neemt u contact op met Marc van Volt Montage: info@voltmontage.nl tel: 06-30053570.

 

Zuidland, in streekdialect Sland, is een dorp op het eiland Voorne-Putten, in de gemeente Nissewaard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.Zuidland telde per 1 januari 2019 5.510 inwoners; het aantal woningen bedroeg op 1 juli 2011 2237. n documenten wordt voor het eerst aan het einde van 13e eeuw gesproken over de 'Heerlickheit Westenrijck', waar nu in Zuidland de straatnaam Westenrijk nog naar verwijst. In de middeleeuwen werden ook de namen Blinc- of Blenkvliet en Couwenhoven gebruikt voor het dorp.[2] In die papieren wordt toestemming gevraagd voor het bouwen van boerderijen en het pachten van land. Vanwege de gunstige ligging aan rivier Bernisse wordt daar in 1368 't Schippershuus gebouwd en waar nu het Hoofd is werd een vertakking gemaakt naar de haven van Zuidland, nu de vijver in het midden van de Ring. Medio 14e eeuw kreeg Zuytlant tolrechten en stapelmarktrechten en pikte zo in de Gouden Eeuw een graantje mee van het succes van de steden Geervliet en Brielle. Desondanks is Zuytlant nooit een belangrijke plaats geworden en heeft ook nooit stadsrechten ontvangen. Opmerkelijk is het feit dat Zuidland tot 1945 groter was dan Spijkenisse. Nadat de gemeente Spijkenisse in de jaren '50 werd aangewezen als groeikern, werd Zuidland betreft inwonersaantal snel ingehaald.Zuidland was tot 1980 een zelfstandige gemeente, maar is door besluit van het toenmalige kabinet samengevoegd met de gemeentes Abbenbroek, Geervliet, Oudenhoorn, Simonshaven, Biert (al zijn deze twee laatste nooit echt een eigen gemeente geweest) en Heenvliet tot de gemeente Bernisse.Tot en met 31 december 2014 was Zuidland onderdeel van de gemeente Bernisse. Op 1 januari 2015 ging de plaats samen met de gemeente op in de gemeente Nissewaard.

 

Vierpolders (voorheen 't Nieuwland) is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Brielle, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp had op 1 januari 2019 1.795 inwoners. Vierpolders was tussen 1817 en 1980 een zelfstandige gemeente. Samen met Zwartewaal ging het in 1980 in de gemeente Brielle op. Vierpolders omvat de vier polders Oud Hellevoet, Oude Goote, Veckhoek en 't Nieuwland. Deze polders werden tussen ca. 1200 en ca. 1415 bedijkt. De dorpskern is ontstaan op de T-splitsing tussen de Nieuwelandsen Achterdyck en de Rattendyck. De Rattendyck omringt een deel van de polder Veckhoek en de Nieuwelandsen Achterdyck ligt tussen de polders Oud Hellevoet en de Oude Goote. De polder ’t Nieuwland ligt tegen de stad Brielle aan. Het dorp is ontstaan in de zestiende eeuw. De eerste Nieuwlandse kerk stond waarschijnlijk in de polder ’t Nieuwland op de plaats waar rond 1700 de veste van Den Briel zijn gegraven. Op de kaart van 1695 staat op de hoek van de Rattendijk (nu Veckdijk) en Den Veck Hoeksen Kerck wegh (nu kerkweg) een Nieuwe Landse Kerk. De tegenwoordige kerk staat op de Nieuwelandsen Achterdyck (nu Dijckpotingen) een 10-tal meters vanaf de T-splitsing.

 

De tegenstanders: Zuidland JO13-2  en Vierpolders JO13-1

Vanuit Vierpolders zakken we nog meer westelijk terug om weer bijna te eindigen bij het mooiste complex van Westvoorne te weten de Drenkeling onze thuis basis , maar daartussen komen we onze laatste tegenstander tegen te weten de altijd aanwezige burenstrijd tussen Noord en Zuid of te wel de westvoorne derby tegen de ook wel bekende zwarte kraaien van Oostvoorne altijd de wedstrijd waar een aparte spanning opligt en die je eigenlijk altijd wilt winnen , tijdens deze wedstrijden is het op en top spanning , maar na de wedstrijden altijd weer gezellig.  Zo heb ik jullie meegenomen op een rondje tegenstanders en zijn we weer geëindigd op onze thuisbasis van VV.Rockanje

 

Westvoorne ( uitspraak (info / uitleg)) is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 14.626 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 97,53 km² (waarvan 43,35 km² water). Het gemeentehuis staat in Rockanje.De gemeente Westvoorne is in 1980 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige gemeenten Oostvoorne en Rockanje en ontleent haar naam aan het feit dat de gemeente in het westen van het voormalige eiland Voorne ligt. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.In de drie kernen Oostvoorne, Rockanje en Tinte wordt traditioneel een Zeeuws dialect gesproken, het Oostvoorns. Door de sterke immigratiedruk vanuit Rotterdam wordt dit dialect in zijn voortbestaan bedreigd. Verwarrend is dat de gemeente Westvoorne het dorp Oostvoorne binnen de grenzen heeft. Dit dorp ligt zelfs niet in het oosten van de gemeente, maar in het noorden. De dorpsnaam Oostvoorne herinnert aan de tijd van voor het ontstaan van de zeearm het Haringvliet, toen het grondgebied van de gemeente nog een eenheid vormde met het vroegere eiland Westvoorn, het latere Goeree, thans onderdeel van Goeree-Overflakkee.

 

Tegenstander: Ovv JO13-3G.


Voor montage & zonnepanelen

neemt u contact op met

Marc

van Volt Montage & Zonnepanelen:

E-mail: info@voltmontage.nl 

Telefoon: 06-30053570.