· 

Rockanje JO13-1G verliest van vv Nieuwenhoorn JO13-3.

Woensdag 26 augustus, op de dag dat Nederland geteisterd werd door de 1e zomerstorm ‘Francis`, speelde vv Rockanje JO13-1G een vriendschappelijke wedstrijd tegen vv Nieuwenhoorn JO13-3.

 

Het stormt altijd wel op De Drenkeling, maar dan van aanstormende talenten of spelers die plezier in de voetbal sport hebben. Francis was ’s middags al in kracht afgenomen en het was aan Rockanje JO13-1G om een voetballende wind te laten waaien op sportpark Drenkeling in de 1e oefenwedstrijd tegen Nieuwenhoorn JO13-3. Met 16 begonnen we aan de wedstrijd, dus veel wisselen (om de 10 minuten).

 

JO13-1G liet een gelijkwaardige wedstrijd zien. Nieuwenhoorn was iets sterker, maar echte kansen kwamen er niet. Er werd voor iedere bal gevochten. In de 24e minuut was het Nieuwenhoorn dat vanaf rechts een afstandschot op de goal schoot en met een curve buiten bereik van Jordy bij de 2e paal binnen viel. Een lichte domper, maar ook van deze goals moeten we weer leren. Niet heel snel daarna wederom de zelfde speler van Nieuwenhoorn die de 0-2 binnenschoot. Bij deze goal werd duidelijk dat we tijdens trainingen nog meer de nadruk gaan leggen op de omschakelingen en de middenvelders die dan sneller moet omschakelen. Maar ook nu weer: hier kunnen we van leren en zeker in een oefenpotje leerzaam om te zien.

 

Met 0-2 gingen we de rust in. Ook de rust is een stukje wedstrijd, dus ook daar worden weer dingen gezegd welke je dan meeneemt naar de 2e helft. In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld als de 1e, echter was het nu wel Rockanje dat meer overmacht had. Helaas kwam het team niet tot scoren, maar ook aan de andere kant geen goals meer. En zo werd de eindstand 0-2 en zeg ik als dit de voorbode is van een knokkend team, dan ben ik er van overtuigd dat er ook wedstrijden gewonnen gaan worden.

 

Zaterdag gaan we naar Rockanje Noord voor de 1e bekerwedstrijd. Als we met dezelfde instelling daar dan het veld op stappen, kunnen we de westvoorne clash tegen de kraaien gaan winnen. Ondanks het 1e verlies vanavond zeg ik de wilskracht binnen deze gemengde groep is er en het voetbal zal ook met de week beter gaan worden. Ik zeg een leerzame oefenpot waar we zeker niet minder waren.

 

Tot slot kan ik zeggen dat het nieuwe tenue dat gesponsord gaat worden reeds in bestelling is en als het allemaal meezit snel binnen zal zijn.

 

Groet, Peter Naaktgeboren.