· 

Daan Hoole in de Giro d'Italia U23.

Tegelijk met de grote Tour de France gaat ook een van de belangrijkste beloftekoersen van start, de Giro d’Italia U23. De Italiaanse ronde geldt als een gewichtige graadmeter in het U23-circuit. Wie treedt dit jaar in de voetsporen van oud-winnaars als Pavel Sivakov en Aleksandr Vlasov, die nu furore maken in de WorldTour? Daan Hoole (Zuidland) staat samen met David Dekker en zijn ploeg SEG Racing Academy aan de start. Lees dagelijks het wedstrijdverslag op Wielerflits.nl.


Zaterdag 29 augustus de eerste etappe op een gesloten circuit in en om Urbino over 149 km.

De Giro d’Italia U23 begon zaterdag in Urbino, in de Marche. Rond de historische stad had de organisatie een parcours uitgetekend van 38,9 kilometer, dat meerdere keren moet worden afgelegd. Op de route ligt de klim van Gualdi di Urbania van derde categorie, waar de renners vier keer overheen werden gestuurd. Vanaf de laatste passage was het nog negen kilometer naar de streep.

 

Alejandro Ropero heeft de openingsrit op zijn naam geschreven. De 22-jarige Spanjaard van Kometa Xstra kwam na een rit van 150 kilometer met start en finish in Urbino als eerste over de finish.

Daan Hoole (Zuidland) reed een uitstekende 1e etappe. Hij was mee met de kopgroep en probeerde het op het laatst zelfs solo. Helaas verspeelde hij daarmee zijn laatste krachten, werd bijgehaald en finishte als 96e op 4 minuut 23 van de winnaar. Een prima wedstrijd Daan!!!

 

Na afloop van de etappe zei Daan het volgende: "Ik was blij in de ontsnapping van de dag te zitten. Met 30 kilometer te gaan speelde ik al mijn kaarten voor de overwinning en trok in de aanval. Ik kreeg een andere renner mee, maar deze was niet sterk genoeg om kop over kop fors door te rijden. Op de laatste klim probeerde ik het solo, maar ik werd net voor de top gegrepen door de klassementsfavorieten en ik moest tol betalen voor mijn eerdere inspanningen en kwam op vier minuten van de winnaar over de streep."


Zondag 30 augustus de 2e etappe van Gradara naar Riccione.

Luca Colnaghi heeft een gedeeltelijk geneutraliseerde etappe in de Giro d’Italia voor beloften gewonnen. De Italiaan van de Zalf-ploeg kwam na bijna 120 kilometer solo over de finish, nadat hij in de finale naar de kopgroep gesprongen was. Jordi Meeus (SEG Racing Academy) sprintte in de achtergrond naar de tweede plaats.

Daan Hoole blijft goed presteren in de Giro d'Italia. Zondag finishte hij als 30e in het peleton.


Maandag de 3e etappe van Riccione naar Moprdano over 150 km.


Dinsdag de 4e etappe van Bonferraro di Sorga naar Bolca over 159,6 km.

Luca Colnaghi heeft voor de tweede dag op rij een etappe in de Giro d’Italia U23 gewonnen. De Italiaan van de Zalf-ploeg was in regenachtige weersomstandigheden de snelste van een kopgroep die het haalde tot de finish. Colnaghi verwees Tom Pidcock (Trinity) naar de tweede plaats en nam de leiding over van Alejandro Ropero. Het peleton eindigde op 26 seconden. Daan Hoole bevond zich daarin en reed als 40e over de finish.

 

De ploeg van Daan (het internationale, talentvolle SEG Racing Academy) wordt geplaagd door pech. Viel in de eerste etappe ploeggenoot Stan van Trigt (België) zo hard dat hij niet verder kon, vanochtend was Marco Frigo (Italië) door aanhoudende maagproblemen niet meer in staat de wedstrijd te vervolgen. Positief punt: Jordi Meeus (België) eindigde als tweede in de peletonsprint. En natuurlijk het goede rijden van Daan zelf.

De eerste bergetappe in de Giro d’Italia U23 is gewonnen door niemand minder dan Tom Pidcock. De Britse alleskunner bleek veruit de sterkste op de slotklim naar Bolca. Pidcock bleef Kevin Colleoni en Giovanni Aleotti voor en is de nieuwe leider. Daan Hoole is na het goede werk in de eerste drie etappes er vandaag niet aan te pas gekomen. Hij eindigde op 24 min 48 als 120e. In het algemeen klassement (voor Daan niet van het allergrootste belang als tijdrijder en klassiekerspecialist) neemt Daan positie 69 in op 29 min 49 van de nieuwe klassementsleider Tom Pidcock.

 

Het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl leest u hier.


Woensdag de 5e etappe van Marostica naar Rosda over 120,9 km.

Jonathan Milan heeft de vijfde rit van de Giro d’Italia U23 achter zijn naam gezet. In Rosà was de Italiaan van Friuli ASD de snelste in de eindsprint. Jordi Meeus (SEG Racing Academy) uit België legde beslag op de tweede plaats. Tom Pidcock behield de roze trui. Daan Hoole kwam in het peleton als 31e over de streep. 

Het wedstrijdverslag van Wielerflits leest u hier.


Donderdag de 6e etappe in en om Colico gaat over 157 km.

Driemaal scheepsrecht voor Jordi Meeus. De ploeggenoot van Daan Hoole won vandaag de 6e etappe in de Giro d'Italia U23. Daan Hoole kwam in het peleton in dezelfde tijd als de winnaar als 45e over de streep. 

Hier alvast het wedstrijdverslag van wielerflits.nl.


Vrijdag de 7e etappe van Lecco naar de top van Montespluga. Afstand 120,9 km.

Tom Pidcock heeft in de Giro d’Italia voor beloften zijn status als topfavoriet nog maar eens bevestigd. De 21-jarige Brit van Trinity was in de 116 kilometer lange bergetappe met aankomst op Montespugla een klasse apart. Hij kwam solo over de finish.

Niet-klimmer Daan Hoole (Zuidland) kwam op 20 min 16 als 82e over de finish.

Lees hier het verslag met de resultaten op wielerflits.nl. 


Zaterdag de 8e etappe van Aprica naar Aprica over 120,9 km.

 

Tom Pidcock (Gbr) heeft de Giro d’Italia U23 gewonnen. De Brit was ook in de afsluitende bergrit over de Mortirolo weer beresterk. Pidcock won zijn derde etappe, deze keer voor Henri Vandenabeele en Samuele Zoccarato.

Daan Hoole kwam op 21 min 20 van winnaar Pidcock over de streep (43e).

 

Lees hier het wedstrijdverslag van wielerflits.nl.

 

Daan kan terug kijken op een geslaagde Giro met de ploeg. Nadat zij door een val en ziekte op dag twee al tot 4 renners gedecimeerd waren, wisten ze toch in drie etappes voor het podium mee te doen. Daan reed vooral in dienst van de Belgische Sprinter en ploeggenoot Jordi Meeus. En met succes zoals u hierboven hebt kunnen lezen.