GHVV'13 neemt laat afstand van Herkingen.

De eerste wedstrijd waar het dan echt om gaat; al zijn de bekerwedstrijden ook goed om weer wedstrijdfit en beter op elkaar ingespeeld te geraken.

 

Op het kleine gezellige complex van vv Herkingen moest GHVV'13 op papier de winst wel pakken.

De start was dan ook veelbelovend en binnen 17 minuten stond de ploeg van Rob Vuik op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Clifford Robinson en Morris Gelderland .

De Goal van Clifford was een hele fraaie, want op de  achterlijn staande Clifford kon de bal zo koppen dat de bal bij de 2e paal binnen viel.

Het wachten was dus op een hoge uitslag die er wel inzat maar niet op de borden kwam.

 

Door een miscommunicatie achterin profiteerde Herkingen en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Tot aan de rust geen nieuwe ontwikkelingen zodat de 1-2 stand dan ook de ruststand was.

 

Na de rust een meer in balbezit zijnde GHVV'13 en het team creëerde genoeg kansen om uit te lopen en de wedstrijd vroeg in de 2e helft op slot te gooien. Eén keer kwam Herkingen nog dichtbij de gelijkmaker, maar nu was Erwin van Trigt zeer alert en voorkwam erger. Naar gelang de 2e helft vorderde ging de conditie ook mee spelen en daar profiteerde de bezoekers optimaal van. In minuut 87 kwam Ferry van der Spuij eindelijk los van zijn tegenstander en gaf de bal op rechts die gelijk voor getrokken werd en Jonathan Fransica kopte de bal binnen. Een minuut later werd dan de genade klap bezorgd door een eigen doelpunt van Herkingen.

 

Winst is er maar er zal nog het nodige moeten gebeuren om er nog meer uit te halen dan wat er nu in zit.

Wat ik tot nu toe gezien heb stemt mij in ieder geval tot tevredenheid.

Volgende week thuis tegen het Berkelse TOGB op sportcomplex Guldeland om 14.30 uur.

 

Verslag: René Reek.