· 

Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis niet tot scoren in matige derby.

In de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen stonden de rivalen Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis in deze bekerronde tegenover elkaar. Vanwege de corona maatregelen was op voorhand al duidelijk dat er van een echte derbysfeer geen sprake ging zijn. Slechts 250 toeschouwers toegestaan, en derhalve voelde en oogde 't uiteraard al veel stiller en saaier dan vorig jaar toen de beide ploegen onder een echte vuurwerk- en rookshow het veld aan de Rijksstraatweg betraden. Ook de welkomstmuziek die de beide ploegen, voorafgegaan door scheidsrechter Takacs en de heren de Wolf en van Katwijk het veld op begeleidde, was maar een magere doorbreking van de voelbare stilte.

 

Nieuwenhoorn moest het in deze wedstrijd stellen zonder de geblesseerden Gomes en a Cohen en Tom Sleeuwenhoek ontbrak wegens een Schorsing. Aan de zijde van Hellevoetsluis moest de Koning geschorst toekijken. Bij Hellevoetsluis had Ribaric de voorkeur gekregen onder de lat, maar Paul Bestebreur lijkt de definitieve keuze voor eerste doelman gezien de voorbereiding nog niet te hebben gemaakt.

Op papier was de verwachting dat Nieuwenhoorn het initiatief zou moeten grijpen en ze kregen inderdaad ook de eerste mogelijkheid. Nelson Costa de Brito stuitte echter op Ribaric en in de rebound leek Burger verrast te zijn waardoor hij de bal niet in maar naast het lege doel schoot. Hellevoetsluis speelde zonder echte centrumspits maar gokte op de beweeglijkheid van Serkan Yavuzigitoglu en Fabian Boekholt. Aan de rechterkant speelde Glenn Stoffers, maar die zou gedurende de wedstrijd maar weinig in het spel voorkomen.

 

De volgende goede mogelijkheid voor Nieuwenhoorn was voor Melvin Winterberg. Hij kreeg de bal van de eveneens nogal onzichtbare Dabaghian en Kopte deze over de uitkomende Ribaric, maar de bal ging echter naast het doel. Na 20 minuten moest Frank Molendijk zich met een hamstringblessure laten vervangen door Merijn Wolters. Halverwege de eerste helft ontstond er na een overtreding van Mast een goede mogelijkheid uit een vrije trap, maar de inzet van Mitchel van Gastel was te zacht om Ribaric te verschalken. Ondanks dat Nieuwenhoorn zoals mocht worden verwacht wel een overwicht had speelde men in een te laag tempo om echt het krachtsverschil tot uiting te brengen. Hierdoor kon Hellevoetsluis redelijk eenvoudig overeind blijven en af en toe ook enkele speldenprikjes uitdelen. Hierdoor bleef het duel lang in evenwicht. Kort voor rust liep aanvoerder Furuncu aan de kant van Hellevoet tegen een gele kaart op wegens commentaar op de leiding van Dhr Takacs. De rust brak aan met 0-0.

 

In de 2e helft waren er nog altijd weinig echte uitgespeelde mogelijkheden, maar liep wel snel het aantal gele kaarten op omdat arbiter Takacs niet altijd even consequent de voordeelregel toepaste. Eerst was er een gele kaart voor Paul Bestebreur die reageerde omdat er geen voordeel werd gegeven waardoor er een goede mogelijkheid voor Boekholt verloren ging. Sang a Jong ging op de bon na een overtreding op Burger en ook Ribaric ging na commentaar op de leiding op de bon. Aan Nieuwenhoornzijde volgden er kaarten voor Winterberg en Burger.

Na een uur kwam Tim van der Lijn in het veld voor van Gastel en Tom den Boer verving de onzichtbare Dabaghian, die meer achter de druistig spelende Benito aan moest dan andersom. Aan de zijde van Hellevoetsluis haalde Bestebreur controleur Zebregs eraf voor de Regt en kwam Marley Dors voor Stoffers, Tom den Boer werd in deze 2e helft nog de gevaarlijkste man maar hij miste in totaal 3 redelijke mogelijkheden. Aan de zijde van Hellevoetsluis ontstond een goede mogelijkheid voor Poelman maar zijn schot werd door Ozrak vakkundig gepakt. Met Gaultier Obiango voor Boekholt probeerde Hellevoet om toch nog op een stiekeme overwinning te gokken, maar ook hier ontstonden geen uitgespeelde mogelijkheden meer door. De beste mogelijkheid was nog voor Costa de Brito maar diens schot werd een prooi voor Ribaric. Hoewel er door een aantal blessurebehandelingen en wissels nog wel enige blessuretijd aanstaande leek, had arbiter Takacs daar blijkbaar geen behoefte meer aan, want de wedstrijdklok sprong nog niet op de 45e minuut of hij blies af. Zo was het over 90 minuten gezien een redelijk kleurloze wedstrijd, waar zeker niet het gebruikelijke gevoel van de anders zo beladen derby had moeten overheersen.

 

In de ander wedstrijd in deze poule won Full Speed bij Strijen, dus de beide ploegen zullen aan de bak moeten als ze deze bekerronde willen overleven. Hellevoet speelt volgende week tegen Strijen, terwijl Nieuwenhoorn om 17.00 uur aantreedt bij Full Speed in Delft.

 

Opstelling Nieuwenhoorn: Ozrak. van der Ruit, Molendijk (Merijn Wolters) Danique Wolters, De Bruijne, Paula, Van Gastel (van der Lijn), Winterberg, Dabaghian(den Boer) Costa de Brito, Burger.

 

 

Hellevoetsluis: Ribaric, Benito, Mast, Sang a Jong, Furuncu, Zebregs (de Regt), Poelman, Stoffers(Dors) Serkan Yavuzigitoglu, Boekholt (Obiango).