· 

OHVV moet de punten delen tegen VV Schoonhoven.

Ohvv is het bekertoernooi gestart met een terecht gelijkspel.

 

OHVV kreeg de ploeg uit de Krimpenerwaard direct onder druk en kwam via Ayldiz al na drie minuten op voorsprong.

Na 15 minuten ging het initiatief meer naar Schoonhoven en kreeg het een aantal kleine mogelijkheden.

Waar Bravenboer na 20minuten handig de centrale verdediger omspeelde werd hij kort buiten de 16 meter op weg naar de goal vastgehouden en neergelegd, de goed leidende scheidsrechter Borsboom bestrafte dit goede moment om op de 2-0 te komen helaas niet. Na 25 minuten kwam Schoonhoven op gelijke stand na een duwfout bij een corner moment ging de speler van Schoonhoven gewillig naar de grond, de penalty werd feilloos binnengeschoten. De controle werd in deze fase op het middenveld overgenomen door Schoonhoven en werd OHVV teruggedrongen op de eigen helft.

Einde van de eerste helft moest Tuinfort ingrijpen nadat hij een slordige breedtepass van zijn teamgenoot probeerde te herstellen. Deze vrije trap zat tussen een voorzet en schot op de goal in en verdween onfortuinlijk in de verre hoek. Bravenboer leek kort voor rust nog 1 op 1 met de keeper te kunnen gaan nadat hij slim breedweg was gelopen stak Keijzerwaard hem goed weg, de fanatiek mee coachende grensrechter vlagde dit goede moment helaas af. Dit nam niet weg dat OHVV met een terechte 1-2 achterstand moest gaan rusten.

 

In de rust deed OHVV wat omzettingen om de controle terug te krijgen en dit pakte goed uit.

Direct pakte OHVV het initiatief terug en wist meerdere kansen te creëren met Ayldiz en van Maurik. Na een onhandige overtreding op Keijzerwaard binnen de 16 meter kon OHVV helaas niet op gelijke hoogte komen. Pas na 55 minuten kwam OHVV op gelijke hoogte, na een harde ingreep van Schoonhoven was het Bravenboer die op de hieruit volgende vrije trap de bal vanaf een meter of 20 in kruising schoot 2-2. Ayldiz leek op weg te zijn naar de 3-2 maar werd notabene vanaf eigen helft vertrekkend afgevlagd voor buitenspel. Via Steehouder leek OHVV ook de strafschop te gaan krijgen maar de overtreding bleek te licht. Uit het niets kwam Schoonhoven die de 2de helft nog niet gevaarlijk was geweest op voorsprong, vanuit een van richting veranderde vrije trap viel de bal ongelukkig binnen. OHVV ging direct op zoek naar de gelijkmaker via de ingevallen Bredius kwam de bal bij Bravenboer terecht die na schitterende actie hard binnenschoot 3-3.

Het laatste kwartier kon het alle kanten op en had geen van beide ploegen meer de controle. Waar Bloothoofd, Dijksman en van Maurik meerdere malen uitstekend handelend op moest treden waren het Van Dort en Bredius die de grootste kansen kregen. Waar Casper vanaf het 5 meter gebied de keeper vond was het van Dort die van dichtbij hard de lat raakte.

VV Schoonhoven dacht nog in buitenspelpositie kort voor tijd nog langszij te komen na een duidelijk buitenspeldoelpunt maar dit werd opgemerkt door de grensrechter en scheidsrechter. Waar beide ploegen meer wilde was dit een terechte uitslag.

 

Een mooie uitslag tegen een goede tegenstander die zelf mikken op een plaatsje bovenin de 3de klasse.

Komende week zal eerste geoefend worden tegen 3de klasser Botlek thuis om 20:00 en zal het zaterdag bij DRL op bezoek gaan in de 2de bekerwedstrijd.

 

Opstelling; Bloothoofd, Tuinfort (45 Dijksman), Van Maurik, Van de Loosdrecht, Peters (60 Steehouder); Baks, Van Sintmaartensdijk (65 Bredius), Van Dort; Keijzerwaard, Ayldiz en Bravenboer.

 

Foto: Carola van de Loosdrecht.