· 

vv Abbenbroek vlammend uit de startblokken.

Eindelijk is het dan weer zover, het voetballen “voor het echie” gaat weer beginnen. Abbenbroek startte zaterdag de bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen HOV/DJSCR. De wedstrijd was voor Abbenbroek ook eigenlijk de eerste echte krachtmeting, na oefenpartijen tegen Zwartewaal (4-0 verlies), Excelsior ’20 (4-1 winst) en het jaarlijks terugkerende “6-Kernen-Toernooi” (4e plaats).

 

De nieuwe trainer Wouter Goossens en assistent Marco Bevaart hadden zaterdag een basiselftal samengesteld waarin 5 nieuwelingen aan de aftrap stonden. Onder een waterig zonnetje werd er om 14:30 afgetrapt en als snel bleek Abbenbroek scherp te zijn voor de goal van de tegenstander. De eerste de beste aanval van Abbenbroek was gelijk raak, in de 8e minuut kopte Roy de bal door op Joey die vervolgens koel afrondde: 1-0.

Hierna wat kleine speldenprikjes van HOV/DJSCR, waarbij vooral hun nummer 9 liet zien goed te kunnen voetballen in de kleine ruimte. Gelukkig voor Abbenbroek stond het vizier van de gasten niet op scherp en kon onze doelman Dennis Vermeer vrijwel alle ballen achter zijn doel vandaan pakken.

In de 14e minuut een vrije trap net buiten de zestien voor Abbenbroek, Joey legde aan en nadat de keeper het schot niet kon klemmen is het Hamdi die de 2-0 binnen schoot. Na deze twee goals ging het echt lekker lopen bij Abbenbroek en werd er met vlagen echt heel goed gecombineerd. Omdat de voorwaartsen van Abbenbroek zoals eerder gezegd erg scherp voor de goal waren, volgden de doelpunten elkaar snel op: 18e. Oussama 3-0; 28e. Hamdi 4-0; 44e. JP 5-0; 48e. Thomas 6-0 Ruststand 6-0, wat een helft!

 

De tweede helft begon met dezelfde 11 namen, en al snel bleek Abbenbroek gretig te zijn naar meer doelpunten. Hoewel iets minder goed als de eerste helft, bleef Abbenbroek goed combineren en werd de tegenstander bij vlagen “van het kastje naar de muur” getikt. Al in de 52e minuut is het Muhammed die met een schot uit de 2e lijn de keeper wist te passeren: 7-0. De tegenstander wist inmiddels natuurlijk wel dat er vandaag niets te halen viel, en ook de 2e helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Gezegd moet worden dat, ondanks de grote achterstand, de spelers van HOV/DJSCR erg sportief bleven voetballen.

Het is 3 minuten na de 7e dat Abbenbroek weer het net wist te vinden. In de 55e minuut trok Hamdi de bal terug in de 16 en wist Thomas zijn tweede van de middag te maken: 8-0. Net zoals in de eerste helft volgden de doelpunten elkaar hierna snel op: 56e. Muhammed 9-0; 65e. Roy 10-0; 77e. Roy 11-0; 80e. Joey 12-0. Eindstand: 12-0, een klinkende overwinning, en wat een begin van het nieuwe voetbalseizoen.

 

Hopelijk krijgen we met zijn allen het Corona-virus onder controle en kunnen we deze competitie op een “normale” manier volledig uitvoetballen. Als het vlaggenschip van de vereniging zo blijft voetballen dit seizoen, dan kunnen er mooie dingen gebeuren op “Sportpark Abbenello”!

 

De opstelling van vandaag: Dennis Vermeer; Mark Bubberman; Jordi de Looze ©, Glenn v.d. Graft, Muhammed Baydar, Thomas Melching (75. Nick v Hennik), Joey Saly, JP van Diggelen, Roy Verwijs, Oussama Nahri (60. Rhafotsky Godoy), Hamdi Akcay (67. Batuhan Akcay).

 

Foto: Ruud Vermeer.