· 

Zuidland Vrouwen 1 pakt eerste bekerwinst.

En hoe… uiteindelijk staat er een ruime overwinning op het scorebord maar daar valt nog wel wat over te melden.

 

De beschietingen vooraf waren dat Rosalie (ziek) Tamara (vak) Louise en Nicky (bl) niet aan de wedstrijd deel konden nemen. En dat er nog wat geschoven werd in de opstelling om de aankomende weken te komen tot de ideale samenstelling. Anne schoof naar centraal achterin en deed dat prima. Mijke werd rechtsback. Romona in de basis op het middenveld. Tegenstander Fc ’s Gravenzande Vr1 komen we elk jaar wel een keer tegen, is het in de competitie of is het de beker. Het speelt nu een klasse lager in de 3e klasse. Scheidsrechter Gerritsen Sr floot een prima wedstrijd.

 

Na 3 minuten de eerste mogelijkheid als een hoekschop van Jose bij Marit uitkomt en zij de lat raakt. Het feest was niet doorgegaan omdat er ook nog een handje bij zat. Een inspeelfout van achteruit betekende een mogelijkheid voor de bezoekers, schot ging gelukkig naast. Het was geen saai potje vandaag want er waren veel mogelijkheden en kansen te noteren. Jacqueline kan op aangeven van Jose er vandoor, schot links van het doel wordt gered. In 2e instantie volgt er een hoekschop. Jacqueline kreeg de kans als de bal van rechts “over de hele” bij Ilse komt die m panklaar legt. De bal werd volledig gemist. Minuutje later schiet Marit over na hoge bal van links. We zijn pas in de 11e minuut; Ilse onderschept een pass, Jose over het doel. Klein kwartiertje gespeeld 7e mogelijkheid voor Zuidland, Anne ziet goed Jose diep gaan en geeft m fraai mee, Jose tikt de bal langs de keepster en kan zelf binnenschieten, 1-0.

 

Het ging op en neer in die fase, want 3 volgende aanvallen waren ook 3 kansen. Eerst Jose die weer schiet maar nu haar schot gered ziet worden. Vervolgens Fc ’s Gravenzande op snelheid door de Slandse defensie maar Kaitlyn die prima uitkomt. Direct erop Julia over rechts erdoor een pass op maat waar Marit tegenaan moet lopen maar ook die kans gaat verloren . Ook de bezoekers krijgen nog een kans als in de hoek achterin de bal verloren wordt en in 2 passes men op 20 meter van het doel vrij staat, schot over. Prima combinatie van Romona met Ilse, de laatste richting keepster maar die er op tijd uit. Na een klein half uur was het dan toch de 2-0 Marit kan binnentikken op aangeven van Jose. Als het moyenne van de Slandse dames kansen/doelpunten op een normaal niveau had gelegen dan had de wedstrijd al op slot gezeten.

 

3 minuten later kan Jacqueline alleen op de keepster af maar schiet zij naast. Romona die normaal nog een geblesseerde vlieg van het veld afdraagt maakt een ongelukkige overtreding en mag een eenmalige contributieverhoging voor een gele kaart tegemoet zien. Voor rust komt Fc ’s Gravenzande weer terug in de wedstrijd een aanval eindigt over links en wordt met een diagonale schuiver langs KAitlyn in de verre hoek afgerond. 2-1. Maar die stand bleef maar 2 minuten staan, Jacqueling ging vanaf links de 16 in, werd al of niet aangetikt door een verdediger maar dat maakte 1 seconde later niet meer uit omdat de bal bij Marit kwam die weer binnenschoot 3-1 en dat was ook de ruststand. Het had wel 9-2 kunnen zijn op dat moment.

 

In de rust vervangt Romy Takken (kan niet trainen dus in beginsel in Vr2) Ilse. Fc ’s Gravenzande veranderd van tactiek en gaat in de loopgraven ala WOI liggen of noem het het catenaccio van de Italiaanse teams uit het verleden. De spitsen stonden zelfs halverwege de eigen helft en men liet Zuidland het balbezit. Tegen elke tegenstander is dat lastig voetballen, want zoek de ruimte maar. Dat had nog succes ook want counteren kunnen de Westlandse dames best wel. Binnen 5 minuten was het 3-2 als een inspeelpass op het middenveld verkeerd gaat en in 2 passen staat men weer op 20 meter. Schot leek van een afstand niet hard maar ging op het natte veld buiten bereik van Kaitlyn in de hoek. Bezoekers dus een hoog moyenne.. En we moeten eerlijk zijn, ook de 3-3 had nog kunnen vallen. Een voorzet werd net gemist en een puntertje ging naast het Slandse doel.

 

9e minuut van de 2e helft wordt Romy aangespeeld van achteruit, passeert een tegenstander en rond af, 4-2. 15e minuut, hoekschop van Jose, ’s Gravenzande kwetsbaar bij die momenten en Romy mag redelijk ongehinderd bij de eerste paal binnenkoppen, 5-2. Het verzet was toen wel gebroken. De 6-2 komt van Marit na een weggewerkte hoekschop. Romy maakt een bewuste panna op rechts, voorzet Marit wil uithalen maar raakt half en de bal komt terug van de lat. Jacqueline weet m te raken en de 7-2 is een feit. 3-3 was dus mogelijk geweest maar Sland loopt nu verder weg.

 

Marit gaat de 16 in, wordt licht aangetikt. Scheids moet even kijken waar het gebeurd maar als je ervoor fluit dan is het een strafschop en dat bleek ook. Op de video’s is het resultaat te zien, 8-2. Een vrije schop van Romy van 25 meter wordt gekeerd maar Jose is attent en tikt de bal binnen.

De dubbele cijfers worden gehaald als Julia over rechts doorkomt een voorzet geeft en de ingevallen Nienke vd Velde uit de lucht met het mindere been langs de keepster tikt.

 

 

De uitslag had nog veel hoger kunnen, en misschien wel moeten zijn, maar met 10-2 kun je thuiskomen. De positieve en mindere punten komen naar voren in deze wedstrijd en daar kunnen we verder op trainen. Volgende week naar Nieuwenhoorn Vr1. Andere uitslag in de bekerpoule; Sparta (am) Vr1 – Nieuwenhoorn Vr1 8-0.

 

Foto: vv Zuidland.