· 

Kevin Inkelaar aan de start in Italië.

Kevin Inkelaar (Abbenbroek/foto Dan Rolandus) staat dinsdag 1 september met zijn Bahrain McLaren ploeggenoten Phil Bauhaus, Santiago Buitrago, Scott Davies, Domen Novak en Fred Wright onder leiding van ploegleider Tristan Hofman aan de start van de 35e Settimana Internationale Coppi e Bartali in Italië. Deze meerdaagse wedstrijd duurt tot en met vrijdag 4 september.

 

De 35e editie opent dinsdag in Gatteo (Romagna) met twee halve etappes: 's ochtends een rit in lijn van 97 kilometer en ' s middags een ploegentijdrit van 13,3 kilometer. Er staan 29 teams van 6 wielrenners aan de start, waaronder elf World Teams. 


1 september 2020:

1e etappe a: Gatteo ›Gatteo (97,8 km)
1e etappe b: Team Tijdrit Gatteo› Gatteo (13,3 km)

 

2 september 2020:

2e etappe - Riccione ›Sogliano al Rubicone (166,5 km)

 

3 september 2020:

3e etappe - Riccione› Riccione (168,9 km)

 

4 september 2020: 

4e etappe - Forlì ›Forlì 166,2 km)

Dinsdag 1 september 2020

De renners moesten vandaag twee keer het rugnummer opspelden. 

 

De ochtendetappe eindigde in een peletonsprint. Olav Kooij is nog altijd maar achttien jaar oud en zal halverwege 2021 overstappen naar de WorldTour-formatie van Jumbo-Visma, maar heeft zijn eerste profzege al beet. De talentvolle sprinter won de ochtendrit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

 

Kooij bleek aan de finish in Gatteo sneller dan Ethan Hayter en Phil Bauhaus. De laatste is ploeggenoot van Kevin Inkelaar. Lees hier het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl.

Deceuninck-Quick-Step heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan. De Belgische formatie won de ploegentijdrit in de Italiaanse rittenkoers. De ploeg bleek aan de finish acht seconden sneller dan INEOS Grenadiers, BORA-hansgrohe moest elf seconden toegeven. Bahrain McLaren, de ploeg van Abbenbroeker Kevin Inkelaar, werd 9e op 19 seconden. Lees hier het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl. 

 

De Deen Mikel Frohlich Honoré van Deceunick Quickstep is na de twee korte etappes leider in het algemeen klassement. Kevin Inkelaar is op 19 seconden 40e.


Woensdag 2 september 2020.

Andrea Bagioli heeft de tweede etappe in de Coppi e Bartoli gewonnen. In Sogliano al Rubicone, waar de streep lag na een klim, klopte de Italiaan van Deceuninck-Quick Step Jhonatan Narváez (INEAS Grenardiers) en Nicola Conci (Trek Segafre3do) in een sprint. Bagioli is tevens de nieuwe leider.

 

Kevin Inkelaar vond een etappe naar zijn smaak. Het heuvbelachtige traject van de tweede etappe is een kolf naar de hand van het Abbenbroeks klimtalent. Kevin kwam op 37 seconden keurig als 29e over de streep. In het algemeen klassement staat Kevin nu 18e op 1 min 06 van de nieuwe leider. In het jongerenklassement staat hij 9e

 

Voor het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl, lees hier.


Donderdag 3 september 2020.

De derde etappe in de Coppi e Bartali is gewonnen door Jhonatan Narváez. De 23-jarige Ecuadoraan van Team INEOS Grenadiers won na een felbetwiste etappe én het bestuderen van de fotofinish de sprint in Riccione, voor Pascal Eenkhoorn van het Jumbo Visma Development Team en Biniam Ghirmay van Nippo Delko.

Andrea Bagioli (Deceuninck Quickstep) blijft leider. Kevin Inkelaar (Bahrain McLaren) handhaafde zich keurig in de eerste, uitgedunde groep van 36 renners en finishte als 22e. Kevin klom naar de 16e plaats in het algemeen klassement. in het jongerenklassement steeg Kevin naar plek 10. 

 

Voor het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl, lees hier.


Vrijdag 4 september 2020.

De vierde en tevens laatste etappe wordt vrijdag verreden op een parcours in en rond Forli.

 

Pascal Eenkhoorn heeft Jumbo-Visma het tweede dagsucces van de Coppi e Bartali bezorgd. De 23-jarige Nederlander wist in de heuvelachtige slotrit de sprint van een uitgedund peloton te winnen in de straten van Forlì, nadat lange tijd een kopgroep het leek te halen. De eindzege ging naar Jhonatan Narvaez van INEOS Grenadiers.

Kevin Inkelaar zat in dat uitgedunde peleton en kwam in dezelfde tijd als winnaar Eenkhoorn als 22e over de streep. Kevin kan terug kijken op een goede meerdaagse. Hij heeft opnieuw laten zien dat hij een kans van slagen heeft om te slagen bij de professionele wielrenners. Een mooie 13e plaats in het algemeen eindklassement. In het jongerenklassement 7e.

 

Het wedstrijdverslag van wielerflits.nl leest u hier.